Trail & Inspiration

Så klär jag mig vid höst- & vinterlöpning!

Känslan av att överhettning återkommer varje år. Varje gång termometern passerar +25 graders-strecket, ser jag hur människor omkring mig njuter av det och kör sina löprundor i korta shorts och sport-bh. Själv känner jag mig som ett stort frågetecken och kan inte förstå hur man kan springa i högsommarvärme. Visst, det händer att jag gör...

Inlägget Så klär jag mig vid höst- & vinterlöpning! dök först upp på Trail & Inspiration.

1 kommentarer till inlägget

Raz
1977 • Katrineholm
#1
23 oktober 2018 - 16:56
+10-35 (har tom varit varmare någon gång i Spanien) grader – Shorts och linne. Aldrig huvudbonad. Helst mitt på dagen som på i somras. Landsväg, ingen skugga.
+ 5-10 grader – Shorts (såklart) och tunn långärmad, underställströja, buff på huvudet. Alltid bomullslinne underst.
Runt ”nollan” –Shorts och samma som ovan. Kanske en buff till på huvudet, eller en under mössa. En buff runt halsen. Alltid bomullslinne underst.
5-10 minus – Shorts. Dubbla underställ på överkroppen. Två buffar under mössa, en runt halsen. Bomullslinne underst.
10-15 minus – Shorts (ja?), bomullslinne, dubbla underställ, en tunn långärmad och en tjockare vintertröja, dubbla buffar plus mössa osv.

Jag gillar inte kyla och tycker att "ju varmare desto bättre" men löpning är en utomhusaktivitet och det funkar ner till 15 minus med min ansträningningsastma. Shorts pga att jag har för svagt psyke för att ha något störande på knäna. Äger inga tajts, varken korta eller långa.
Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.