forsbackarunner

Löpning i spännande Västerås!

När jag reser så brukar jag alltid packa med mig löparskor och lite passliga kläder. Åker jag till ett helt nytt ställe lägger jag ibland in en rutt i klockan och kan ge mig ut och springa när tid finns. Så gjorde jag denna gång och det blev tre givande dagar i Västerås där jobb blandades med löpning.

I söndags körde jag upp till denna vackra Mälarstad för att delta på de årliga FOP-dagarna. Dessa innehöll föreläsningar om oförstörande provning samt en om motivation och såklart serverades god mat och dryck. Fick till ett långpass redan på söndagseftermiddagen. Jag utgick från The Steam Hotel och sprang mot centrum och vidare till Svartån. Körde sedan ett helt varv på Black River Run banan med navigering i klockan. Slingan var drygt 16km och omväxlande med nästan hälften av löpningen längs ån och den andra halvan i skog. Det var mestadels stig men även lite grusväg och något lite asfalt. Totalt var jag ute lite drygt 2h. Fylld av endorfiner väntade sedan en god middag tillsammans med andra mötesdeltagare. Kvällen avslutades med en mörk lager i Skybaren. Här finns inlägget i sin helhet!

2 kommentarer till inlägget

Henrik Ortman
1974 • Salbohed
#1
11 april 2019 - 20:51
Ja det går få till många natursköna rundor i Västerås. Från Björnö kan jag tipsa att följa Badelundaåsen norrut efter flygplatsen upp till Anundshög. Många rid och cykelstigar på åsen.
1968 • Perstorp
#2
12 april 2019 - 07:20
Tackar för tipset. Misstänker att det finns hur mycket som helst och nästa gång jag åker dit så testar jag kanske.
Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.