Hur går min träning?

Det känns som vi har massor att prata om nu när jag vart borta så länge! Iallafall tänkte jag slänga in en liten uppdatering kring träningen med. Jag är ju anmäld till Göteborgsvarvet som nu är mindre än en månad bort. Jag är verkligen inte tränad för distansen, men det känns ändå helt okej. Nu när jag trots allt har några halvmaror på nacken i både sämre och bättre form så vet jag ungefär vad jag ska vänta mig. Och även om jag inte har sprungit så mycket så har jag iallafall hållit igång och snittar väl en två träningspass i veckan med blandat olika typer av gruppträning, cykel, tung styrka och några enstaka löprundor samt en hel del promenader utöver det.

Det som talar emot mig är såklart att jag väger lite mer än sist, samt att jag är i pollenchock deluxe. Har svårt att få upp pulsen utan att känna av min astma när det är så här, och går just nu på kortison och tredubbla antihistaminer. Det ska ju bli den värsta pollensommaren på 40 år säger dom, och jag är faktiskt rädd att jag inte kommer att få någon sommar i år pga behöver sitta inne med stängda fönster. Fuck pollen alltså. Hatar dom små jävlarna över allt annat.

Men åter till träningen. Med så kort tid kvar till varvet så får jag vara glad för varje sprungen kilometer jag får till. Mitt enda mål är egentligen att ta mig runt, och helst under 3 timmar. Efter ett så här långt uppehåll från strukturerad löpning och med viktuppgång på det så får jag nog acceptera att jag är tillbaka på ruta 1 igen. Jag är alltså nöjd om jag bara lyckas passera mållinjen med kroppen och sinnet i behåll, och förhoppningsvis känna lite löparglädje på vägen. Självklart ska jag göra mitt bästa fram tills dess, men det är änna lite för sent att slå på stora trumman nu.

Jag vet ju också att träningen är essentiell under min viktnedgång. Inte för att bränna kalorier, utan för att jag gör så mycket bättre val och känner mer äkta hunger och mindre sötsug. Jag tycker också om min kropp mycket mer när jag tränar, och det känns mycket mer positivt att fokusera på hur snabb jag blir än hur mycket vikt jag tappar, även om det såklart är med på ett hörn också. Jag behöver alla delar för få till det liksom. Så just nu är prio när det gäller träningen att få till lite längre pass, som nödvändigtvis inte behöver vara just löpning. Idag var jag exempelvis ute och powerwalkade i 90 minuter, så alltid en början.

The post Hur går min träning? appeared first on Emma Hällbacka.

Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.