I run my way

Att springa varje dag

Tänkte att jag skulle skriva något om min så kallade runstreak.

Kommer skriva ur mitt upplevelseperspektiv först och främst. Jag beskriver det som en resa där jag gått igenom olika faser… Känns spännande att se vilka kommande faser den kan innebära.

Jag får försöka dra mig till minnes om hur det hela startade… Jag hade kommit i kontakt med begreppet ”runstreak” via löparkretsar men inledningsvis var jag snabb att döma ut det… ”hur hälsosamt kan det vara att springa varje dag, man behöver ju vila”

I det här skedet sprang jag själv någonstans mellan 2-4 pass i veckan. Trivdes med min löpning och tyckte att den funkade bra…

Tanken fick mogna lite och jag tog reda på lite mer om vad en runstreak gick ut på…

Att springa varje dag, minst 1,6 km (1 mile) enligt de internationella riktlinjerna lät ändå görbart… I Sverige brukar man också lägga till parametern 20 minuter (har man sprungit 1,6 km på under 20 minuter så springer man vidare tills klockan passerar 20 minuter).

Jag valde att anamma de svenska riktlinjerna. Sannolikheten att jag når 20 minuter innan jag sprungit 1,6 km kändes som rätt låg… och händer det så får jag springa tills sträckan är nådd också.

 

Jag minns mitt första pass… Eller vilket är egentligen det första på en runstreak? Är det första löprundan eller är det löprundan på dag 2 som inleder streaken?

I alla fall… Ett löppass med Friskis en kall mars måndag. Mörkt vilket gör det trevligare att springa i sällskap. Minns att vi sprang intervaller, det var barmark för vi vågade trycka på.

Jag minns inte om jag bestämde mig där på måndagen för att springa även på tisdagen… men på tisdagen sprang jag igen... Streaken började...

 

Jag minns också tydligt att jag inte satte upp något mål med min runstreak, jag bestämde mig redan från början att göra den för min skull och sluta när jag ville… Jag slutar när det inte är kul längre.

Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.