forsbackarunner

Löpning på nya stigar!

Att alltid köra i samma hjulspår kan i längden bli enformigt och trist. Samtidigt är det tryggt, enkelt och kanske även nödvändigt för träningens skull. Man blir bra på det man tränar och om målet är att bli bra på just den där rundan hemma, då är det alldeles utmärkt att just träna där. Människan mår bra av rörelse och är vi bara motiverade så är hemmarundan perfekt för att få igång pumpen, bygga muskler och bränna lite fett.

När jag började springa för snart sex år sedan blev det många varv runt Bälingesjön som är min så kallade hemmarunda. Hemifrån är den cirka 8,3km medan slingan runt sjön är exakt en Backyard Ultra distans, ca 6700m. Vem vet, kanske Bälinge Backyard blir ett träningspass/event någon gång med korvgrillning efter några varv. Det kunde bli kul och då får de inbjudna springa på lite nya stigar.

Själv gör jag allt jag kan för att få variation i löpningen. Långpass är enklare att variera fast jag är dålig på just långpass i samband med träning. I år har det endast blivit ett pass över 30km medan jag på tävling passerat denna distans 9 gånger. Läs resten av löpning på nya stigar!

Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.