Små steg framåt

Jag har just avslutat dagens 360 tåhävningar. Med en ryggsäck full av vikter. Jag skulle ljuga grovt om jag påstod att det är kul men samtidigt ger det mig en viss tillfredsställelse. Den där tillfredsställelsen av att ha investerat i mig själv. För även om det är rehab för hälsenan så är det prehab för vaderna. Och det är alltid en investering.

Ja det är så mina dagar ser ut nu. Tåhävningar. Tåhävningar, promenader och annan styrka. Samt att jag har fått börja springa. Naprapaten gav tillstånd till löpning förra veckan. Fick börja med fem minuter och så har jag fått öka fem minuter varannan dag. Så i morse fick jag springa hela 20 minuter och på en skala 1-10 så är det väl en smärtnivå på typ 1. Det vill säga att jag får anstränga mig för att känna något alls. En liten förnimmelse som jag antagligen inte ens skulle tänkt på om jag inte vore under rehab.

Så på det stora hela går det bra. Jag tror faktiskt att det kan vara av godo för helheten även om jag känner att det var lite orättvist att få hälseneproblem av att vila. Dumdristig träning kan man förtjäna skador av men olyckor och VILOSKADOR är inte rättvist. Å andra sidan hade jag tur i Barcelona när jag nästan var nere i spagat utan att bli skadad och fick skutta i England sen. Så det jämnar ut sig. Och när jag väl får skutta som jag vill ute så är suget där.

Det här kanske inte är det mest motiverande inlägget men jag vill beskriva även vardagen utanför perioderna när det flyter på. Att jobba på även mellan såna perioder är ju faktiskt det som gör att man får de roliga stunderna. Nu investerar jag 2520 tåhävningar i veckan i mig själv och så inkasserar jag belöningen i sommar när jag springer uppför någon topp på Lofoten. Det är så jag ser på det! Och om allt går som det ska kan jag springa hela min julrunda om knappt tre veckor. Det får vara den korta målbilden.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ha det,

Mackan

Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.