Cano(t)va intervaller

I morgon ska jag gå till en sjukgymnast för att se om jag kan få några svar på varför högerfoten strular. Van som jag är vid IT-tester gav jag mig ut för att reproducera felet med en löprunda så att det ska bli lätt att analysera i morgon.

För att hinna få till en runda innan kvällsmat och kvällsmörker pressade jag på hemåt på cykeln i stark motvind. Cyklar väldigt lite så låren darrade av ansträngningen när jag klev av hemma. Kanske inte idealiskt inför ett löppass. Inte heller så briljant att ge sig ut med helt mosigt stela vader som jag drog på mig genom att jag gjorde ett rejält pass tåhäv igår kväll. Nåja, på med kläderna och ut i småregnet.

Eftersom jag lyssnat lite på den intervallstinna RW-podden körde jag en lite hafsig variant. Vi kan kalla den Cano(t)va intervaller för jag försökte köra Canova koncept med ett pass varierat med intervaller i överfart varierat med lungare fart för återhämtning. Jag började med en uppvärming med 1,5 km i normalfart 5 min/km. Sen drog jag upp farten och körde en ungefär 500 meter i 4 min/km. Lugnade ner mig och körde 500 meter i 5:30 min/km. Sen ökade jag och körde 700 meter i 4:30.

Nu var jag mitt i bokskogen och det började bli för mörkt för att se gropar och stenar på vägen. Vände och sprang samma 700 meter tillbaka i 5:50. Körde en ny femhundring i 4:30 och avslutade med att springa sista 1,5 km i vanliga 5:20 hem. Sista biten hem var det riktigt mörkt så jag snubblade faktiskt till i några ojämnheter på grusvägen.

Fotjäkeln fick en omgång. Känns ok nu, men om den fungerar som den gjort i flera veckor kommer den att stelna till under natten och kännas ordentligt i morgon.? ?

Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.