Löpning, motivation och mental styrka

Finansloppet kommer tillbaks till Stockholm

Finansloppet 2019 blev en succé och nu har organisatören äntligen bekräftat att loppet kommer tillbaka i år. Startdatumet är den 3 september 2020 och eventet börjar precis som tidigare vid Stockholms stadion. Loppet kommer pågå mellan 18:00 och 20:00.

För er joggingentusiaster som inte känner till loppet sedan tidigare så är detta alltså en löpartävling som kan ses som ett ”branschmingel” för alla som arbetar inom försäkringar, finans och bank. Det finns inga krav på att man behöver jogga under hela loppet. Sträckan är 3,8 kilometer och det går bra att antingen jogga, springa eller promenera om man hellre föredrar det.

Vill man delta så kan det vara bra att känna till att man kommer passera Lill-Jansskogen. Finansloppet börjar och slutar på samma ställe, alltså Stockholms Stadion.

Under åren har loppet lockat många företag och organisationer, bland annat Minpension.se, TradingToplists.com, Almi och många av de traditionella storbankerna. 2019 lockade till sig många nya ansikten, särskilt inom affärsområdet fintech.

De som önskar delta måste boka in sig på Finanslivs hemsida. Här kan man välja vilken startgrupp man önskar tillhöra. Startgruppen definierar också vilken tidpunkt du kommer springa tillsammans med din grupp. Däremot påverkas inte resultatet. Alla som springer kommer ha ett chip som registrerar när man passerar start- och mållinjen. Detta betyder också att deltagare som är i samma lag inte behöver vara i samma startgrupp.

Vill man tävla i lag så går även detta bra. Det enda som kravs är att man är mellan 3 – 10 personer. Lagvinnarna utses i klasserna män, kvinnor och mixat. Det således att bilda lagnamn. Namnet måste vara identiskt för alla deltagare.

Kan man inte byta om hemma eller på kontoret innan man anländer till startfältet så finns det möjlighet att byta om i omklädningsrummen på GIH. Här finns också en garderob. 

När loppet är avslutat kommer det finnas en picknick på fältet utanför. Här kommer det också ske en prisutdelning om det inte regnar. Skulle det regna så sker prisutdelningen inomhus i byggnaden intill (GIH). 

Priset för att delta är 444 kronor exkl. moms. Med moms är priset 555 kr. Skulle eventet ställas in så kommer pengarna att betalas tillbaka.

Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.