Tankar i regnet

Lördag. Löpardag för mig. Jag försökte vänta ut regnet, men det bara fortsatte så jag fick ge mig ut i regnet. Regn ger lite annorlunda tankebanor.

Jag hade tittat lite på friidrott på TV och fick ett sug att springa genom stan upp till löparbanorna. Tog min Salomonväst för att få med vatten till en längre runda, men skulle det bli kallt i regnet? Efter att ha sprungit en kilometer på cykelvägen kände jag att magen inte var stabil. Jag har haft ett par dagar med dålig mage. Det brukar bli bättre av löpning, men jag vågade inte chansa på att springa i city och vek av mot bokskogen. Att springa i skogen känns tryggt ifall man måste göra en akut teknisk paus.

Som syns har jag dragit ihop Salomonvästen till max, men skulle vilja dra åt den mer.

Har inte sprungit mycket med Salomonvästen. Störde mig som vanligt på att den skumpade upp och ner. Drog ihop den i sidorna med händerna och provade att dra lite i den neråt. Då satt den bra. Grämde mig ännu en gång åt att jag valde storlek M. Det är en lätt och trevlig väst på många sätt, men den är på tok för dyr för att köp en till i storlek S. Kanske skulle det bli perfekt, men om den också skulle skumpa och kasa också skulle jag bli tokig.

Efter att fokuserat på den oroliga känslan i magen ett par kilometer insåg jag att regnet inte var något problem. Det var tillräckligt varmt för att jag skulle uppfatta regnet som en ljummen dusch. Det påminde mig lite om förra årets Stockholm Marathon. Där regnade det också en del, men det kändes helt ok när man sprang. Det var först mot slutet regnet började kyla ner mig och Södertunneln blev ett välkommet regnskydd. Bokskogen gav också ett visst regnskydd.

Magen stabiliserade sig lite och när jag kom till sundet mellan norra och södra sjön vaknade tanken på att utöka rundan med en mil, men när jag tänkte efter kom jag fram till att det finns en stor del ganska tråkig väg på den delen och beslutade mig för att bara ta södra sjön och eventuellt utöka med någon sväng upp mot slottet efter rundan om det kändes bra då.

Detta väckte en ny tankebana. Vad känns bra? Varför springer jag egentligen? Ibland springer jag för att se om jag kan förbättra mig jämfört med förra månaden eller så, men i huvudsak springer jag för att hitta en trevlig känsla. Att springa med en dålig mage är inte en trevlig känsla, men efter canceroperationerna har det blivit vanligare och en slags medicin som stabiliserat magen. Ofta har det blivit bättre direkt under löprundan, men ofta har det också gjort magen bättre efteråt. När jag har nämnt det för läkarna någon gång har de sagt att de aldrig hört talas om något liknande, men om det funkar för mig så ska jag köra på. Undrar om de aldrig hört talas om det för att det kanske inte är någon mer än jag som testat eller om jag verkligen är unik. Jag tror att det är för att det inte är något som rekommenderats andra att prova. Kan jag inspirera fler att ge sig ut och röra på sig och om det kan förbättra deras maghälsa också vore härligt. Det är min största motivation till att fortsätta med springmotcancer.

Eftersom jag bestämt mig för att motivera mig med att springa ihop min kampanjkassa så fyller jag på min kassa med 11*5 kronor idag.

Sjöblöt rakt igenom!

2 kommentarer till inlägget

Monica Carlsson
1971 • Partille
#1
5 juli 2020 - 11:24
Är det så att din löparväst är i rätt storlek för mer kläder typ underställ och jacka, men du skulle behövt ett alternativ i mindre storlek för när du bara kör en tunn tröja?
Verkar som Salomon har gått från bara 2-3 storleksalternativ och ganska förlåtande konstruktion, till att man måste hitta precis rätt i relation till hur man är klädd? Trist isåfall. Jag har en modell som är 3-4 år gammal och 12-liters, och den sitter verkligen skumpfritt, oavsett vad jag har på mig i klädväg. Jättenöjd.
1973 • Växjö
#2
5 juli 2020 - 22:44
Vet inte. Men jag minns att jag låg precis mellan deras storlekar och valde M för att den skulle funka med jacka under. Nu har det visat sig att det inte är så ofta jag springer med så mycket kläder att det spelar någon roll. Det var ett felval helt enkelt. Vet inte hur de ändrat sina storlekar. Jag har en Osprey också som sitter bättre, men den är lite högre i nacken så om den är tom åker den upp i nacken vilket kan bli störande efter en timme eller två.
Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.