Foruminlägg av Mats

< < < 1 2 3 > > >
#1
18 oktober 2009 kl 19:55
Gilla
Vet faktiskt inte om man kan få maxpulsen direkt på klockan. Använder själv Sporttracks för att analysera träningsdata - maxpuls, genomsnittpuls, km-tider, medeltempo/vecka m m (www.zonefivesoftware.com)
#2
28 oktober 2009 kl 18:14
Gilla
Läcker ny design som fungerar fint i min Firefox 3.5.4.

Summerar inte rätt i rubriken, står att man löpt 0,0 km hittills i år.
#3
30 oktober 2009 kl 19:43
Gilla
Nu fick jag provat på min Asus Netbook (1005ha) o visst det fungerar men det är riktigt irriterande med designen på vänstersidan som inte fyller någon funktion utan bara är ren design. Det gör att jag för varje ny sida måste manuellt centrera för att se hela sidan.

Mao gå tillbaka till 1024 så även vi med Netbooks (som bara blir vanligare o vanligare) kan se jogg.se på ett behagligt sätt. Annars en riktigt bra uppdatering, vilket jag redan sagt i ett tidigare inlägg.
#4
7 november 2009 kl 07:59
Gilla
Just det som Jim nämner var orsaken till att jag köpte i Sverige. Googlar man lite i olika forum så är det en och annan som har fått en tvärdöd 305a efter 2 - 2.5 år där batteriet helt enkelt är slut.

Utan Svensk garanti så är det bara att dumpa den i det runda arkivet. Tycker de extra hundralapparna är en bra försäkring.
#5
13 december 2009 kl 13:57 Redigerad 13 december 2009 kl 13:58
Gilla
Tjena - har nog råkat ut för samma sak för ett par veckor sedan. Vilade ganska lång tid 3 v o knaprade Diklofenak (50 mg) under de första 10 dagarna. Försökte sedan börja löpträna igen med ett vanligt ankelbandage men smärtan kom tillbaka som ett brev på posten.

Efter 1,5 v vila köpte jag ett Back-on-track ankelstöd tillsammans med att jag påbörjade en andra 10-dagars period av Diklofenak (50 mg). Foten började snart kännas bättre. Inte helt bra ännu (efter 1,5 v), men jag löptränar nu obehindrat o foten blir bättre o bättre för varje dag. Kör ankelskyddet på dygnet runt utom när jag springer, då får det stanna hemma.

OBS!!! Har överhuvudtaget inga ekonomiska intressen i vare sig ankelskyddet eller medicin industrin. Jobbar med industrifolk till vardags, så ovanstående är bara min egen subjektiva upplevelse.
#6
14 december 2009 kl 17:57
Gilla
En förklaring till varför det tar upp till ett par minuter innan Garmin´s GPS vet var den är.

En GPS behöver en speciell dataström från en satellit för att kunna starta upp. Överföringen av denna tar upp till 30 sek o sänds heller inte oavbrutet. Bryts överföringen (t ex genom att du rör klockan för mycket) så måste den vänta på nästa dataström, vilken kanske är 30 sek senare.

Om du startar klockan o lägger den på fönsterbläcket på utsidan (det gör jag i min lägenhet) o sedan byter om så hinner den i lugn o ro få ned dataströmmen o låsa på de minst 3 satelliter som krävs för att den ska veta var den befinner sig. I vissa lägenheter kan man lägga den på fönsterbrädan på insidan (testa).

Sedan tar jag in klockan, sätter den på armen o börjar göra mig klar för avgång. Innan jag är ute så tappar den signalen till satelliterna men det gör inget, för nu vet den var satelliterna befinner sig. Så "omedelbart" (inom 1 - 2 sek) när man kommer ut i fri luft så vet den var den är o man kan springa iväg. Ingen väntetid alls.

Tyvärr kommer Garmin´s 305a inte ihåg dataströmmen när klockan stängs av, utan den behöver ladda ned en ny dataström varje gång man tänder den. Dataströmmen byts ut med 7 dagars intervall (m a o har du upp till 7 dygn att gå genom huset innan den behöver ladda ned en ny dataström, bör räcka för de flesta).
#7
18 december 2009 kl 06:56
Gilla
Inom fallskärmssporten används viktväst ganska ofta för att öka fallhastigheten. Själv har jag hoppat med som mest nästan 20 kg i västen.

Ring o kolla med Uffes Hoppshop i Västerås o hör om han har något som skulle kunna tänkas passa.
#8
20 december 2009 kl 09:38
Gilla
När jag skriver några ord här, så gör jag det för att förmedla något jag vet, tror mig veta eller en känsla eller erfarenhet jag besitter (sanningen i mitt universum). Jag försöker helt enkelt beskriva en bild jag har i mitt huvud så precist som möjligt i alla dess nyanser.

När du sedan läser mina ord - kanske du tänker "...o vad f*n menar han med det !" eller "...det var ingen dum idé!". Men blev din bild samma som min?

Nej, troligtvis inte. Vare sig vi vill eller ej så lägger vi in våra egna värderingar och erfarenheter i vad vi läser.

Att förmedla något med det skriva ordet är bland det svåraste som finns.

Själv anser jag att forumet generellt håller en hög kvalitet och jag är tacksam för den inspiration och de råd jag själv har fått.
#9
26 januari 2010 kl 20:25
Gilla
Du har troligtvis torskat på ett "vanligt" problem med Garmin 305 - dvs att batteriet dör efter drygt 2 år.

Hoppas du köpt den via en återförsäljare i Sverige, då har du 3 års garanti och kan få det fixat.
#10
4 februari 2010 kl 09:21
Gilla
Hej Åsa. Har haft lite problem med bägge knän också. Dock inte på samma nivå som du, utan mer temporära överbelastningsskador. Har provat lite allt möjligt - Apotekets variant, back-on-track och sedan de som du kan köpa hos ortopeden på sjukhuset för 700 - 800 kr.

Min erfarenhet är att de sistnämnda fungerar utmärkt. Är ett jättebra stöd när man löptränar. Hade problem med en skada i vänster knä som gjorde att jag tordes inte löpträna, knät kunde ge vika utan förvarning och det gjorde rejält ont. Med de dyrare ortoserna så fungerade det kalas att träna.

Eftersom du kan köpa de hos ortopeden på sjukhuset så kan du be att du får ta på dig en på respektive knä och sedan småjogga lite fram och tillbaka i korridoren innan du lägger ut så många pengar, borde inte vara några problem. - Lycka till
#11
1 mars 2010 kl 16:44
Gilla
New Balance har en endast liten del av sin tillverkning i England. I början på 2000-talet blev NB tillsammans med flera andra skotillverkare anklagade av Business Week för att bedriva tillverkning i sk sweatshops i Kina, vilket NB senare bekräftade.

I USA (NBs hemland) märks ett par skor med "Made in the USA" om minst 70 % av tillverkningsvärdet stammar från USA. (Smart sätt att mäta med tanke på kostnadsnivån i USA vs import från lågkostnadsländer).

NB har en uttalad policy (finns på nätet). Man skriver om sina fabriker i USA o England, men inte om fabrikerna och underleverantörerna i låglöneländer.

Är NB bättre eller sämre en andra? Vet inte?
#12
2 mars 2010 kl 19:43
Gilla
Jag har sedan årsskiftet letat efter sportsolglasögon med styrka i utan att hitta några lämpliga.

Bl a tittat på Oakley´s sortiment, men de verkar fallera då de inte kan levereras med min styrka (+2,25 o +2,75 med brytningsfel). Jag är mindre intresserad av de modeller där en insats används för styrkan, grundat ev. problem med imma mellan glasen som är svårt att få bort mens man löper.

Är det någon här på jogg.se som kan rekommendera solglasögon med styrka lämpliga för löpning?
#13
19 mars 2010 kl 13:40
Gilla
Regleras i de lokala kommunala ordningsföreskrifterna. Googla t ex ´"Hudiksvall kommunala ordningsföreskrifter", så finner du svaret.

Men, men ... vissa hundägare skiter i det ...
#14
22 mars 2010 kl 15:39 Redigerad 22 mars 2010 kl 15:45
Gilla
Detta är inte ett Runkeeper problem, utan Apple´s.

Även om en iPhone i sig är ganska "state-of-the-art" så valde Apple att använda ett billigt och dåligt GPS chipset (PMB 2525 Hammerhead II), därav den undermåliga prestandan. När TomTom (företaget som gör navigationslösningar till bilar) porterade sin mjukvara till iPhone så byggde man in ett betydligt bättre chipset (SiRFstar III) i bilhållaren till telefonen för få bättre tillförlitlighet.

Men för att få reda på var man ungefär befinner sig så fungerar Hammerheads chipset. Beroende på omgivningarna (avsaknandet av höga hus, träd m.m.) så kan prestandan bli god, men själv skulle jag aldrig använda den att logga mina rundor.

Not. Garmin o GlobalSat klockorna använder SiRFstar III.
#15
28 mars 2010 kl 12:26
Gilla
Prova Aktiv Ortopedteknik - ligger i närheten av Munktell arenan.

De har bl a Asics o New Balance. Kan genomföra löpstegsanalys och för övrigt titta över tassarna.
#16
12 april 2010 kl 21:33 Redigerad 12 april 2010 kl 21:35
Gilla
Efter mycket sökande fram och tillbaka så fastnade jag för ett par Rudy Project Rydon. Tog kontakt med SportOptik i Stockholm och fick ett pris på 4.600 kr med enkelslipade clip-on på insidan. Valde till slut insats med möjligheten att löpa med linser också.

Beställde ögonen från Rxsports.co.uk och betalade 2.019,38 istället för 4.600.

8 dagar senare kom de på posten och jag är supernöjd. Mao så är det inte bara Startfitness.co.uk som kan leverera bra kvalitet till superbra priser.
#17
22 april 2010 kl 17:21
Gilla
Sänk priset på skorna och börja ta betalt för tjänsten istället.

Skulle aldrig falla mig in att betala 870 kr för experthjälpen, vilket är skillnaden på de senaste skorna (en timdebitering på 2.610 kr - vi pratar Leif Silbersky pris per timme nu).

Men 250 kr kan jag tänka mig att betala för tjänsten och sedan köpa skorna där helst jag vill.
#18
27 april 2010 kl 18:22
Gilla
Finns så vitt jag vet bara en sak som hjälper o det är excentriska tåhävningar.

Har själv haft ett träningsuppehåll i 2 v pga hälsena. Nu till kvällen kunde jag ta ett lugnt pass o trots ösregn så kändes det bara så j*vla skönt o i lurarna dånade Queen "Don´t stop me now ... cause I´m having a good time ... I´m traveling at the speed of light"

Ibland är livet skönt
#19
27 juni 2010 kl 16:16
Gilla
Kolla in www.rxsport.co.uk - där hittar du Oakley´s solglasögon. I vänsterkanten kan du sortera på sport.

Köpte mina Rudy Project med slipning från RXSport. Sparade många pengar jämfört med att köpa de i Sverige.
#20
5 juli 2010 kl 16:24
Gilla
Man ska nog vara försiktig med att ta värktabletter innan träning och/eller tävling. Risken är att du inte känner en uppkommen skada på rätt sätt o då fortsätter belasta den på fel sätt.

Om nu leder, ligament eller senor får så mycket stryk av ett halvmaraton att man får ont, så är det nog bäst att inte bedöva det onda mens man håller på utan vänta tills man är i vila. T o m veterinärer rekommenderar att man inte ger ett djur smärtstillande eller antiinflammatoriskt i de situationer där man kan riskera att djuret då fortsätter att belasta en uppkommen skada.
< < < 1 2 3 > > >