Löpning Kläder, Skor & Prylar 93 inlägg 1594 visningar

VFF från Kina

Karl
1987 • Stockholm
#1
30 juni 2010 - 18:36
Gilla
Hej alla

Jag har möjlighet att beställa hem VFF skor från Kina för 500 kr ink frakt om någon är intresserad, det är ju ganska stor risk att de är fake. Men jag tänkte någon kanske ville testa ett billigare alternativ innan man lägger ner den ansenliga summa som ett par VFF i Sverige kostar.

De ser jävligt schyssta ut med Vibram logga och hela köret.
< < < 1 2 3 4 5 > > >
Tor
1975 • Göteborg
#61
9 juli 2010 kl 08:02
Gilla
Mikael:
"500spänn är mer än 30% av det svenska priset så det är rimligt."
500:- från Kina var INKLUSIVE frakt.
I Sverige ligger priset för VFF på mellan 1000:- och 1900:- EXKLUSIVE frakt beroende på modell.
Det blir inte 30%.

Kontentan är att du inte får ett par original VFF för 500:- från Kina under normala förhållanden.

K-G:
Min fråga gällde tyskarnas uppfattning av priset. Att VFF är en ovanlig produkt tror jag att alla är överens om (även om t.o.m. Löplabbet numera säljer dom).
1968 • Falun
#62
9 juli 2010 kl 14:41
Gilla
500:- är för mycket för att, i bästa fall, få piratkopior, eller möjligen inte få nåt alls.
Köpte mina i Sverige för ca ett år sedan för 1029:- frakt 0:-

Tor: "Visst kan man hitta billiga original även i Kina men 500:- inklusive frakt är inte i närheten av 30% av det svenska priset."

Nä det är snarare 50% om man jämför med classic-modellen!!!

Åt h-e för piratkopior, men ok för äkta vara.
Victor Emilson
1984 • Stockholm
#63
17 juli 2010 kl 01:46
Gilla
Olagligt, oseriöst och omoraliskt tycker jag.

Att inte Krister eller Niklas har stängt tråden är beklagligt då det verkar som att ni uppenbart planerar olaglig verksamhet. Om jag nu mot förmodan har fel så ber jag om ursäkt, men om jag har rätt så är det nog dags för mig att lämna forumet för gott.

Finns även en del andra suspekta ämnen som jag också är tveksam till om jag vill stötta genom att besöka sidan.

Vad jag vet så är det olagligt även om det visar sig att det är äkta vara eller kopia. Tullavgift är ju knappast något som ni tänkt betala antar jag. Skrämmande hur desperat man kan bli av att spara lite pengar och gynna de som gör vinning på någon annans framgång. Självklart stöttar jag diskussionen om att prisena i sverige är höga jämfört med till exempel UK, Asien och USA. Men om ni tittar på resten av Europa så skiljer det inte så extremt mycket. UK har en helt kollapsad ekonomi, samtidigt som det är kaos i sporthandeln och i princip ingen sportkedja tjänar några pengar. Asien vet jag inte ens om jag behöver gå in på varför det är billigt? USA har inte i närheten av samma kostnader som de svenska företagen har. Så att säga att de svenska leverantörerna tjänar grova stålar och försöker skinna konsumenterna gör mig lätt förbannad då det kanske är en liten socialistisk ådra som ligger kvar i moms, skatt och företagsekonomin.

Håller verkligen inte med om argumenten varför det är billigare i andra länderna. De måste väl tjäna sina pengar likväl som Ni måste ha er lön? Eller ska ni matcha en stackars kines lön för att sverige ska kunna sälja billigare mat på ICA? Ska vi införa barnarbete på Volvo för att bli mer konkurrenskraftiga? Ska vi börja göra billiga kopior på dyra produkter där det inte finns någon kontroll på kvalitet, miljösäkerhet eller något moraliskt ansvar för varken just dessa punkter bland annat.

Ta er en funderare om ni verkligen vill stå för den utvecklingen som bara bli värre och värre i och med den extrema importen av kopior och fejkprodukter innebär.

Debatten om priser tycker jag definitivt vi ska ha, men att skylla på leverantörerna är i mina ögon fegt och trångsynt.
1984 • Njurunda
#64
23 juli 2010 kl 22:58
Gilla
367:- inkl. frakt för ett par utsökta KSO tror jag det blev tillslut. 11 dagar (9 arbetsdagar) tog det att få hem dem, ser förjeflva bra ut. Om kvaliteten är densamma återstår att se.
En storlek mindre mot vanliga dojor som de flesta säger...lilltåfacket är lite för stort ändå men det kommer man nog inte ifrån utan kirurgi.

Några pics: http://img153.imageshack.us/i/kso01.jpg/ http://img201.imageshack.us/i/kso02.jpg/ http://img718.imageshack.us/i/kso03.jpg/ http://img265.imageshack.us/i/kso04.jpg/

Victor Emilson
1984 • Stockholm
#65
26 juli 2010 kl 21:24
Gilla
Tråkigt att behöva säga det men här sätter jag punkt för min närvaro på Jogg. Tror inte någon kommer sakna mig men jag vill ändå markera att jag starkt ogillar att Jogg´s ledning inte gör något åt uppenbar olaglig verksamhet.

Ni som vill nå mig kan nå mig via email: emilson@bredband.net

Riktigt besviken på er Krister o co. Det är fler trådar som gynnat olaglig verksamhet och det tänker jag inte stötta er med.

Tack och bock.
#66
27 juli 2010 kl 07:36 Redigerad 25 oktober 2010 kl 20:01
Detta inlägg har raderats
Joakim Asklund
1970 • Göteborg
#67
27 juli 2010 kl 08:33
Gilla
Hur gör man för att lämna jogg.se och radera sitt konto? Har inte lyckats få svar på mail från de som driver sajten?
1969 • Sala
#68
27 juli 2010 kl 08:37
Gilla
Men K-G, du ville ju själv beställa dessa illegala skor. Ändå vill du att Krister och Niklas inte borde ha tillåtit tråden. Jag förstår inte.

Och vad gäller anonymiteten så fattar jag inte varför du har hakat upp dig. Varför ska man behöva skylta med sitt eget namn i tråden? För att du ska kunna ringa upp dem? Det räcker väl med att man känner igen pseudonymen i andra trådar och kan bemöta dem senare. Detta blev ganska klargjort.

Och varför reagerar du så start på olika personers beteende? (som Karin Axelsson, som du hotar med att sluta ha med på din lista för att hon påpekar att tullen kan reagera, vilket du dessutom verkar hålla med om nu, och tycker att jogg.se borde ha förbjudit).

Johanna, har du källor som stöder dina väldigt intressanta detaljer om piratkopihandelns koppling till grov brottslighet? Om dess uppgifter stämmer är det ju vansinne att beställa skor från dem, för då har ju de som beställt dessa skor i princip gynnat barnprostitution och narkotikatraffiking och annan grov grosstlighet. Om det inte stämmer (d.v.s. om du inte har några källor) så är det ett mycket allvarligt förtal och skuldbeläggande av alla här som har beställt skorna.

1969 • Sala
#69
27 juli 2010 kl 08:48
Gilla
Victor, varför är det "fegt och trångsynt" att skylla de höga skopriserna på leverantörerna? Är det inte bara en uppfattning som man kan ha, som dessutom inte är helt orimlig (kanske inte sann, men inte helt orimlig. Det gynnar inte diskussionen att kalla andra deltagare för fega och trångsynta när de bara försöker diskutera.
#70
27 juli 2010 kl 09:08
Detta inlägg har raderats
1966 • Karlstad
#71
27 juli 2010 kl 09:09 Redigerad 27 juli 2010 kl 09:11
Gilla
Är också lite förvånad över admins frånvaro i tråden.
Det skojiga är när tullen ser 15-20 par VFF. Näringsidkare.. *BOOM*
Och liksom Karin har jag inte ringt tullen, jag bara ser det komiska i det :-) Skriva öppet om den verksamheten..

Mårten:
Om jag duger som källa kan jag säga att gossarna som drar i pirathandelns trådar inte är snälla pojkar. Det handlar om grova pengar, och dom tjänas inte olagligt genom att be om ursäkt. *wink wink* Jo, jag har sett det på nära håll.

För övrigt har man rätt att tycka saker även om de är fel utan att behöva försvara dom i "direktkontakt". Nu får admin snart agera om det inte ska bli än färre besökare.
1969 • Stockholm
#72
27 juli 2010 kl 09:24
Gilla
Ville bara bifalla Peter i hans slutkläm här, underämnet om hur debatten skall föras här tycker jag spårat ur lite, detta är ett diskussionsforum och skriver man inlägg på ett sånt får man finna sig i följdfrågor, önskningar om klargöranden och påpekanden i trådarna, det är väl det som gör ett forum läsvärt, vad är alternativet? En fråga - ett svar, och håller någon inte med om svaret lyfts detta ut ur diskussionen för privat debatt?
Vad man däremot inte behöver tolerera på ett diskussionforum är att bli påhoppad och förtalad osv. Men jag tycker att tonen på detta forum generellt ligger på en bra nivå.
#73
27 juli 2010 kl 09:38
Detta inlägg har raderats
1969 • Sala
#74
27 juli 2010 kl 09:43
Gilla
K-G, jag tänker skriva öppet, eftersom du skriver dessa saker öppet.

Peter, jag håller helt med dig. Jag tror också att det stämmer och jag vill inte vara med och stödja denna verksamhet. Just därför skulle det vara så otroligt viktigt om vi hade källor på det. Som källa duger väl ett ögonvittna, men berätta i så fall vad du har sett. Jag tycker att det är förfärligt.

Thomas, du skriver klokt och jag håller med dig till fullo. Jag tycker att alla måste sluta använda negativa ord om andra och gärna vara skarp, men inte orättvis, och definitivt inte gnällig. Diskussioner är viktiga, särskilt denna!

Bodil Ahnoff
1955 • Lycke
#75
27 juli 2010 kl 10:06
Gilla
Har följt den här tråden i en månad nu, men nu kan jag inte behärska mig längre. Det har skrivits många kloka saker och en del dumma. Jag tycker det är jättebra att vi kan föra diskussioner om det ena o andra. Tack alla som vågat framföra sina åsikter. Men man ska inte behöva ta skit o påhopp, håll en juste ton. Det tycker jag i stort sett gjorts. Inte heller skall det göras upp olagliga affärer på forumet -stäng då ner alternativt markera ogillande admin.
Hoppas vi kan fortsätta diskutera svåra o känsliga saker, diskussioner är bra.
#76
27 juli 2010 kl 14:07 Redigerad 25 oktober 2010 kl 19:58
Detta inlägg har raderats
1972 • Alingsås
Administratör
#77
27 juli 2010 kl 15:10
Gilla
Jag har inte hunnit sätta mig in i hela diskussionen men får be alla som deltar i den att hålla sig till ämnet och vårda såväl språk som relationer till övriga medlemmar.
Vi är måna om att ha högt i tak och försöker så långt det är möjligt att undvika att stänga trådar och stänga av medlemmar.
Ha en fortsatt trevlig sommar!
Niklas administratör jogg.se
Robin
2008 • Götet
#78
27 juli 2010 kl 16:25
Gilla
"Fel 1. Det var R - 1920 - Gbg som anklagade mig för att köpa tullfritt. Inte Karin. "

jag har aldrig anklagat dig för att köpa tullfritt. jag skrev att du skulle köpa piratkopia. det är betydlig skillnad. sverige har tullfritt mot EU. detta är bra, moraliskt riktigt och lagligt. köpa piratkopia är något helt annat.

går inte att diskutera med KG, han är intellektuellt oärlig. svarar inte på frågor, säger att andra säger saker de inte gör, debatterar sällan sakfrågan och är allmänt dryg. dessutom har han brutit mot lagen och outat mig trots tidigare varningar om outningar. har förståelse för att han tillhör den gamla generationen som inte har koll på nya lagar så tar inte illa vid, men kasta inte sten i glashus...
1975 • Hässelby
#79
27 juli 2010 kl 16:29
Gilla
Mårten skriver:
"Johanna, har du källor som stöder dina väldigt intressanta detaljer om piratkopihandelns koppling till grov brottslighet? Om dess uppgifter stämmer är det ju vansinne att beställa skor från dem, för då har ju de som beställt dessa skor i princip gynnat barnprostitution och narkotikatraffiking och annan grov grosstlighet. Om det inte stämmer (d.v.s. om du inte har några källor) så är det ett mycket allvarligt förtal och skuldbeläggande av alla här som har beställt skorna."

Observera att jag inte har klandrat någon i mitt inlägg! Jag har bara sagt att det är bra om man är medveten om vilka som ligger bakom. Sedan får man göra som man vill. Men jag måste säga att jag är lite förvånad över att det inte verkar allmänt känt att det är den organiserade brottsligheten som ägnar sig åt piratkopiering av märkesprodukter.

En mycket nyfiken fråga till den som inte har reflekterat över piratkopiors koppling till den organiserade brottsligheten: När ni tänker på piratkopierade prylar, vem har ni tänkt er är agenten bakom? Vem är tillverkaren? Vem får pengarna? Jag ställer inte frågan för att jag vill skriva på näsan, utan jag är verkligen - utan att döma någon - intresserad av att få ta del av dessa reflektioner. Jag vet inte om jag nämnde att jag forskar på området, så jag är uppriktigt intresserad av att höra hur tankarna kring detta ser ut.

Det finns en del skrivet om den organiserade brottsligheten och "counterfeiting". En bok jag kan rekommendera är Frank Madsens Transnational organized crime. Men jag orkar inte dra en hel litteraturlista.

För den som vill läsa lite på nätet så ägnade jag några minuter åt att googla fram lite texter (jag har blandat högt och lågt) som nås utan inloggning i databaser. Vissa är mer informativa än andra (jag har bara skummat igenom delar av varje artikel).
http://www.usatoday.com/news/world/2007-12-14-3540393732_x.htm?csp=34
http://www.loc.gov/rr/frd/pdf-files/ChineseOrgCrime.pdf
http://www.rand.org/pubs/monographs/2009/RAND_MG742.pdf
http://www.ifpi.org/content/library/music-piracy-organised-crime.pdf
http://www.intangiblebusiness.com/Reports/Copying-Fair-or-Unfair~828.html
http://www.svd.se/naringsliv/varlden/eu-overskoljs-av-piratkopior_3231223.svd
http://svt.se/2.53289/1.760469/piratkopior_omsatter_miljarder?lid=senasteNytt_611689&lpos=rubrik_760469
http://fotboll.expressen.se/Nyheter/1.1689260/stodjer-du-brottslighet

För den som har missat Roberto Savianos utmärkta reportagebok om Camorran så kan jag rekommendera den (Gomorra. En resa i Camorrans land). I Savianos bok beskrivs Camorrans affärer med kinesiska brottssyndikat där affärsförbindelserna handlar om "import" av förfalskade märkesvaror tillverkade i Kina (där fabrikerna som producerar de äkta varorna finns).



1969 • Sala
#80
27 juli 2010 kl 17:05
Gilla
Johanna, tack! Jag menade inte heller att du anklagade någon, utan att det du skrev var ett så starkt påstående, att om det stämmer så får folk faktiskt ta och sluta handla illegala piratkopior. Jag har inte möjlighet att läsa alla länkarna du så frikostigt delar med dig av, men jag ska titta på några av dem.

Jag minns inte om jag själv har köpt någon piratkopia någonsin, men det kan jag nog ha gjort, och hade inte tänkt tanken på att det skulle vara så farligt. Många handlar "Gucci"-handväskor och "YSL"-solglasögon vid tillfälligt utlagda gatustånd i på gator och torg. Jag har fått veta av en av guiderna i Rom att det är illegalt att köpa av sådana handlare, och böterna är mycket dryga. Ser polisen att man handlar så får man följa med direkt, tillsammans med handlarna.

Nej, jag har inte reflekterat över att pengarna skulle pumpas rakt in i maffian.
< < < 1 2 3 4 5 > > >
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.