Löpning Övrigt 33 inlägg 6318 visningar

sjuk hela tiden

Jenny
1979 • mölndal
#1
19 januari 2011 - 09:11
Gilla
I början av december blev jag förkyld som efter ett par veckor utvecklades till bihåleinflammation ( den andra på 4 månader ).
Efter att bihålorna lagt sej kände jag mej okej i ca 1 vecka och sen fick jag urinvägsinfektion och 7 dagar med pencillin. Direkt efter den kuren var avslutad fick jag ont halsen...igen. Känns så j-la hopplöst. Vad gör man? Är så nedstämd har ju inte vågat springa på 1,5 månad och det känns som jag tappat allt. Vad gör man för att bli och förbli frisk?
< < < 1 2 > > >
1978 • Västra Frölunda
#2
19 januari 2011 kl 09:47
Gilla
Äter och sover du ordentligt? Kan ju bara vara otur att allt kommer på en gång men sannolikt är det något som inte är riktigt som det ska. När det gäller maten är fett, protein och järn vanliga bristvaror så tänk över vad du äter. Stress kan också vara en riskfaktor.

Tänk också på att ta det lugnt första passen, annars blir du lätt dålig igen.
Staffan Malmberg
1954 • Hyltebruk
#3
19 januari 2011 kl 09:50
Gilla
Någon nämnde D-vitamintillskott, speciellt på vintern. Själv tar jag alltid C-vitamin varje dag, då i form av askorbat inte askorbinsyra.
1963 • Bromma
#4
19 januari 2011 kl 09:57
Gilla
Vi blir sjuka ibland o så ska det vara även om det är skitjobbigt när man blir sjuk i omgångar som du blivit. Antioxidanter är viktigt så ät mycket frukt o bär. Träna efter dagsformen, jag avstår helt bara när jag har feber eller halsont. Klart du vågar springa, sänk ambitionerna bara!
1975 • Alingsås
#5
19 januari 2011 kl 10:46
Gilla
Förstår precis hur du känner!! Man blir så grymt frustrerad när man får en ny infektion så fort man blivit fri den förra. Själv har jag knappt kunnat träna nåt på 2 månader, bara några enstaka pass mellan sjukdomarna.

Mitt problem är att jag har fyra små barn och blir smittad hela tiden. Sen är det väl så att har du en gång blivit sjuk så blir du mer mottaglig direkt efter. Lever man sen dessutom ett stressigt liv påverkar det också negativt.

Nu har jag börjat med att äta vitaminer, sova mer, mycket frukt o lök o sen är det bara att hoppas på det bästa.
Håller med Åke, så länge du har feber eller halsont så avstå från träningen, men annars kan du ta börja försiktigt igen.
Linda Eriksson
1978 • Skara
#6
19 januari 2011 kl 11:17
Gilla
Jag är ofta sjuk och även längre perioder. Blir jag förkyld så vet jag att jag tvingas vila i minst 1 vecka alltid. Så har det alltid varit. Lär känna dig själv och din kropp vid sjukdom. Olika sjukdomsperioder ser ofta likadana ut. För mig börjar det med att jag är väldigt trött/hängig, ev halsont i några dagar, nästan jämt huvudvärk, sen övergår det hela i snuva som sitter i minst 1 vecka. Eftersom det nästan alltid ser ut så här så vet jag att en vilodag när jag är väldigt trött och hängig är på sin plats. Då kanske kanske jag har möjlighet att mota "Olle i grind". Har man börjat bli sjuk så krävs det mkt för att det ska vända tyvärr. Många börjar träna för tidigt. Jag låter allmäntillståndet avgöra inte halsont, feber o liknande. Man kan fortf vara riktigt hängig fast man varken har feber eller halsont. Träna inte då! Jag brukar vila en ytterligare dag när jag ändå känner mig helt frisk. det tjänar man på i längden. Har du ändå vila två-tre veckor kan du lika gärna vila 1 dag till. När jag var yngre var det inga bekymmer, men allt eftersom har man blivit mer och mer känslig och kroppen kräver mer och mer vila för att orka stå emot infektioner. Hoppas detta hjälp dig något. Lycka till!
Linda Eriksson
1978 • Skara
#7
19 januari 2011 kl 12:11
Gilla
Tränar jag på för fort dvs så fort jag inte har halsont eller feber, så är det kört igen. Vila alltid tills du är helt kry. Det är därför de flesta får om förkylning på förkylning har jag förstått nu när jag blivit äldre och visare...
Jenny
1979 • mölndal
#8
28 januari 2011 kl 08:45
Gilla
Tack för era svar! Har varit borta från datorn i drygt en vecka då sonen blev sjuk och inlagd men nu är han på bättringsvägen.
Nämnde inte att jag har två små barn som går på dagis det lär ju bidra en hel del till alla infektioner jag drar på mej men lite immunförsvar borde jag väl ändå byggt upp vid 31 års ålder...?
Ska ta till mej tipsen om mer frukt och grönt och kanske även börja ta nåt vitamintillskott.
anna rr
1971 • Bromma
#9
28 januari 2011 kl 10:27
Gilla
Det är tungt att vara sjuk i perioder som du! Jag skulle be läkaren ta streptokock-test´+ CRP/sänka om de ej gjort det. Små barn har elaka baciller och behöver inte alltid visa sig så allvarligt på dem... Jag kan varmt rekommendera att äta probiotika typ"Probifrisk" för att stärka immunförsvaret, har funkat hur bra som helst för mig; jag har tre barn i åldrarna 4-8 år. Prova också att duscha näsan varje morgon och kväll med Renässans näsduch i profylaktiskt syfte. Det gör att bakterier ej fastnar lika lätt och renar bihålor och hals. Lycka till!
Håkan Marklund
1966 • Uppsala
#10
28 januari 2011 kl 15:13
Gilla
Jag hade också en period med 1½-2 mån förkylning - två barn på dagis... Fick rådet att alla i familjen har egen tandkrämstub och det verkar ha löst problemet.

Har du tur så är det ju det eller någon liknande detalj som löser dina problem.
1973 • Sollentuna
#11
28 januari 2011 kl 17:34
Gilla
Jag käkar probiotika (Lactiplus) och är övertygad om att det stärker mitt immunförsvar.... Kosten är ju viktig för immunförsvaret förståss.
Jag brukar dricka te som jag lägger ingefära i också (skär i skivor som får dra ca 10 min).
Alltså, jag rekomenderar ingefära och probiotika.
#12
28 januari 2011 kl 17:38 Redigerad 28 januari 2011 kl 17:39
Detta inlägg har raderats
Mikael Lipschütz
1974 • Mölndal
#13
29 januari 2011 kl 21:40
Gilla
Var sjuk ofta under förra året. Bestämde mig för att äta mer frukt och ta tillskott. Det har blivit lite extra C- vitamin nu under vinter och jag har, peppar peppar, hållt mig frisk.

Kosten tror jag också är viktigt. Äter en lättare variant av LCHF och det tror jag bidrar till att jag håller mig friskare
Johan K
1974 • ÖREBRO
#14
29 januari 2011 kl 22:49
Gilla
Bra idé med tandkrämstuben. Jag har haft 4 (FYRA) förkylningar sedan slutet av dec. Numera startar jag varje dag med en påse svarta vinbär (har haft fryst sedan några år tillbaka, ett rejält lager). Kör dem frysta i mixern med vatten. Har också två barn på dagis, som alltjämt kommer hem snoriga. På det äter jag vitlökskapslar, tillskott och fan vet allt. För nu är det slut på mina förkylningar, så är det bara.
noah lacayo
1999 • lund
#15
31 januari 2011 kl 09:48
Gilla
jag vet hur det är jag har varit sjuk i typ en månad :(
Malin Valsås
1976 • Västerås
#16
31 januari 2011 kl 11:59
Gilla
Förkylningarna går verkligen på repeat när man har små dagisbarn! Det är lite frustrerande, jag har för första gången hittat en träningsform som jag verkligen VILL utöva, och så går det inte lika ofta som jag skulle vilja.

Nu har jag varit småförkyld i omgångar några veckor, har kört lätt gymträning ändå men knappt någon löpning. Men nu har jag spring i benen fast jag fortfarande är snorig - efter att ha läst den här tråden tror jag jag ska våga mig på ett superlugnt löppass också
Lina L
1982 • Boden
#17
31 januari 2011 kl 12:02
Gilla
Jag har också åkt på nåt elände. varit " magsjuk" i över 3 veckor. Har iofs läst att årets kräksjuka är brutal, men 3 veckor?
Och jag är inte gravid kan jag tillägga!

Är inget stort fan av att gå till läkaren så jag härdar ut...Men det är ett helvete att träna när man mår konstant illa.
Malin Valsås
1976 • Västerås
#18
31 januari 2011 kl 12:22
Gilla
Lina L - nu skriver du inte hur din magsjuka yttrar sig, men magkatarr kanske? Då mår man konstant illa ju (gör iaf jag när jag åker på det). Finns ju i så fall medicin som hjälper bra - men du lär först få svara på frågan om du är riktigt SÄKER på att du inte är gravid, ha, ha!

Vi åkte på kräksjukan i december, den var "lindrig" på ett sätt, men väldigt långdragen. Jag var sjuk fem dygn, sonen åtta, men det var extremt länge tyckte läkaren. Tre veckor verkar det inte som den borde hålla i sig utifrån den infon jag fick när vi var sjuka.

Hoppas du blir frisk snart!
Niklas Björkman
1981 • Mölndal
#19
31 januari 2011 kl 12:35 Redigerad 31 januari 2011 kl 12:35
Gilla
Mikael - tror du är helt ute.

Jag la om kosten för ett år sen, kör mycket fett, protein och bara bra råvaror, inga tillsatser, socker osv. Jag har "knappt" varit sjuk, inte så det stört min träning iaf. Förut kunde jag vara sjuk flera veckor på ett år.

Tankeställare. Vi som är på jogg tränar oftast mycket. Träning är stressande för kroppen som sliter på vårat immunförsvar. Äter vi fel så stressar vi kroppen ännu mer...alltså stress från 2 håll. Kosten är extremt viktig vid mycket träning, håll insulinet nere och stressa inte i onödan.
Niklas Björkman
1981 • Mölndal
#20
31 januari 2011 kl 12:35
Gilla
Haha, RÄTT ute ;)
< < < 1 2 > > >
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.