Löpning Övrigt 286 inlägg 17340 visningar

Vad är det underligaste ni sett under era joggingturer?

Peter Larsson
1973 • Djurås
#1
27 mars 2008 - 16:47
Gilla
Det måste finnas mycket underligt och konstigt som alla medelmmar mött under sina träningspass.

För egen del är det mest djur jag stött på. Älg, räv, rådjur och bäver.
Ännu ingen björn eller varg (bor ca: 7 mil från björnattacken utanför Orsa så det finns en chans att möta någon då det finns både björn och varg inom området)

Så! Vad är det underligste eller knasigaste ni sprunit på?
< < < 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 > > >
Elisabeth
1966 • Västerås
15 mars 2010 kl 13:43
Gilla
Hahaha den här tråden var ju väldigt underhållande,vilka äventyr ni råkat ut för!Mimar -joggaren var ju helt bisarr!

Själv har jag bara råkat ut för att i Thailand hamna mitt i en flock vattenbufflar och de är väldigt stora på nära håll :) , jag fick helt enkelt stå kvar i mitten och vänta tills de gått därifrån för jag tordes heller inte skrämma dem genom att börja springa igen...
1964 • Ekhagen
15 mars 2010 kl 15:25 Redigerad 15 mars 2010 kl 16:12
Gilla
När man joggar i Lill-Jansskogen kan man ägna sig åt lite kändisspotting. Hittills har jag siktat Arne Hegerfors, Leif Silbersky och Andreas Vinciguerra.
1985 • Göteborg
15 mars 2010 kl 16:03
Gilla
Jonas Gardell
jim
1974 • huddinge
21 april 2010 kl 02:22
Gilla
Möte ngt liknande i helgen, Som jakob fast på gärdet.
Kille med svarta tights och blå stringdräkt,Den såg ut som en baddräkt fast med string,
-Var tvungen att stanna till en stund och titta en xtra gång.Är det verkligen lagligt att springa omkring sådär.???

1979 • Växjö
21 april 2010 kl 09:02
Gilla
Jag var ute i skogen, med grannens hund och kommer till ett litet ensligt beläget hus där det bor en terriervalp och en något försupen man. Den här valpen bestämmer sig för att hänga med oss trots att ´min´ jycke bestämt säger åt henne att försvinna. Jag springer på, valpen hänger med och plötsligt hör jag hur valpens husse börjar vråla. Jag stannar och tittar bortåt vägen. I full karriär, iklädd flipflopsandaler, uppknäppt skjorta och kalsonger, kommer terrierns husse kutande, ilsket vrålande hennes namn. Till saken hör också att mannen i fråga (som inte alls är otrevlig) skelar betänkligt och är rätt tanig och mager och har hår som står rakt upp, så det är en syn för gudar.

Hunden lät sig motvilligt fångas och nu har jag lärt mig att alltid stanna, knacka på och försöka locka in henne i huset innan jag springer vidare, om det nu är så att hon är utanför huset när jag kommer. Tyvärr är hon lika busig än, så jag tror att jag ska börja ta med en liten godisbit för att göra infångandet än mer smärtfritt.
hernwall
1966 • handen
22 april 2010 kl 17:40
Gilla
Spontant tänkte jag på den övergivna permobilen som stod på en kulle. Men annars är nog det mest pulshöjande en gång i Bulgarien som jag tidigt en morgon hamnade på en bakgata, varvid en ilsken hund börjar jaga mig, vilt stirrande och ilsket skällande. Dreglande. Stephen KIng-vibbar. Paniken gör att benen börjar skaka. Känner att "här kommer jag fan inte undan". Så jag tvärstannar, stirrar på hunden (med pulsen som en stånghammare) och utbrister på så bister göteborska jag klarar av "SITT!". Varvid hundenskrället sätter sig på bakhasorna. Och jag vänder raskt, och "joggar" vidare - med helt överkokta knän.
Varje dag ett litet äventyr .. :)
Macke Q
1979 • Strängnäs
22 april 2010 kl 18:00 Redigerad 22 april 2010 kl 18:01
Gilla
Jag tänkte spontant på när jag, som var halvblind av utmattning, var på väg att springa mot en älg som stod 1 meter från spåret om inte min joggarkompis hade reagerat och hojtat till.

MEN, det värsta jag varit med om var nog under Lidingöloppet 2009 då jag, mitt i det trånga spåret, mötte en mamma med barnvagn+ytterligare barn som gick i motsatt riktning. Hur f-n kan det undgå nån att det är ett lopp på det klassiska Lidingöloppsspåret....
Maria Lärkäng
1980 • Partille
3 juni 2010 kl 20:55 Redigerad 3 juni 2010 kl 21:23
Gilla
Känner mig tvungen att dra fram den här tråden igen, för jag var precis ute på en kvällsrunda och mötte en munk ute i skogen. Komplett med fotsid kåpa och rep runt midjan och allt, promenerande längs cykelbanan.
Per K
1974 • Västerås
3 juni 2010 kl 21:35
1 Gilla
Förutom att jag mött två pistolbeväpnade killar på en sen joggingtur i stans utkanter, så nämner jag en händelse som jag var inblandad i för flera år sedan:

Händelsen utspelas under värnpliktstiden, och vi ska "minera" en skogsväg med snubbeltråd. Kartläsaren (inte jag heller) tolkade kartan fel och vips så var motionsspåret minerat.

Två joggande tjejer blev rejält vettskrämda när de utlöste mineringen och det small och for ljussignaler...
A-M A
1975 • Stockholm
14 juni 2010 kl 18:39
Gilla
Tysk medelålders bergsingenjör vid Norra Länken-bygget vid Hagaparken som med överdrivet stora arm -och benrörelser idkar stillastående jogg utropandes ho-ho-ho när jag springer förbi.

Äldre flanerande par vid Råstasjön i Solna som plötsligt blir fegattackerat av Canadagås som störtar ut med sträckt hals, vidöppen näbb och elakt väsande. Själv hajar jag till och stannar, medan mannen oberört svingar paraplyt han har i högerhanden och schvongar in gåsen i vassen igen utan att missa ett steg.
Mats H
1959 • Malmö
15 juni 2010 kl 16:19
Gilla
En tiotaggare stod 20 meter in i skogen och tittade ut mellan björkstammarna medan jag sprang förbi.
Hasselsnok.
Kom 10m från en Viilsvinssugga med ungar innan vi upptäckte varandra. Jag tog personbästa i höjdhopp när hon brakade iväg.
En vit Dovhjort.
En Havsörnsunge som höll på att lära sig flyga, satt på en högstubbe när jag kom och flög in en tall så det small.
En Ormvråk som for ner i gräset och kom upp med en stor fet orm i klorna.
Fast det var kanske inte så underligt men trevliga små minnen.
Jennie Salomonsson
1975 • Partille
23 juni 2010 kl 21:38
Gilla
Jag o sambon hamnade mitt i en polisjakt i Skatås. Läskigt!
De jagade två stycken som knivskurit en spårvagnschaufför.
Helt plötsligt mitt i skogen kände vi cigarettrök. Färsk.
Då blev jag lite nervös. Spännande var det.
Polisen tog dom senare. Tydligen två småungar som hamnat snett. Tragiskt.

Har sällskapat med två grävlingar oxå och ålande beväringar på ett övningsfält i Karlsborg.
1971 • Malmö
25 juni 2011 kl 12:51
Gilla
Vet inte om detta räknas som något underligt, men jag mötte faktiskt Anna Anka i spåret i förrgår...
DE NI!
1971 • Malmö
25 juni 2011 kl 12:57
Gilla
Kan även berätta om en annan runda i våras när jag såg en kvinna sägna ner ett par hundra meter bort.
Jag rusade så klart fram och undrade hur det var med henne.
Det visade sig att hon var drogpåverkad, och var skjuten i benet!?!!!

Kulan hade dock gått rakt igenom och nu var hon på väg med sin cykel hemåt från sjukhuset.
Men hon fick istället ta en vända tillbaka med ambulansen..

Kan tillägga att jag ju bor i Malmö, och detta nog är vardagsmat för de som bor här:-)
1964 • Huddinge
26 juni 2011 kl 00:22
Gilla
När jag springer mina rundor nere i småland är det inte alltför ovanligt att jag ser olika djur. Rådjur, harar och älgar. Ibland en räv eller grävling. Och sedan ett par år så kan jag även möta någon dovhjort ibland. Vildsvinen är det ytterst sällan jag ser. De är alltför skygga och hör mig säkert på flera hundra meters avstånd. Olika fåglar kan höras och ses. Så på mina rundor brukar jag låta bli Ipoden och bara lyssna och känna av naturen. Det är lite av ett zoo att springai Men gårdagens långpass började med ett möte på skogsvägen som jag inte tror är så vanligt i Småland. Efter cirka två kilometer, när jag rundar en krök, spärras vägen av en påfågeltupp! Lite chockartat. Han spärrade upp sina stjärtfjädrar och de sträckte sig över hela vägen. Inte en chans att komma förbi. Jag började fundera över om jag drömde, hade tagit några konstiga tabletter eller om jag helt enkelt blivit helt jävla dum i huvudet. När han började gå emot mig och fräste så vände jag helt om, la benen på rygg och gjorde en sprintrusch på 50 meter. Visade sig senare att en granne släppt ut sina påfåglar eftersom ahn tröttnat på dem!!
Kajsa B
1987 • Göteborg
26 juni 2011 kl 02:25
Gilla
måste själv sett rätt lustig ut idag. ville springa in i finaste floddalen, problemet är att de aggressiva silvertärnorna häckar där, så sprang stora delar av passet hållandes en bambupinne högt över huvudet.

annars var nog det mest uppiggande när jag blev omkörd av en bil dragen av hundar.

sprang för ett årsedan runt en husknut för att stöta på två renar där. vet inte om de eller jag blev räddast, men vi vände båda om och sprang åt varsitt håll. Har även blivit utskälld av en fjällräv och sett isbjörnsspår. Hoppas någon gång under sommaren få rapportera om att jag sett val under passet.
1981 • Karlstad
26 juni 2011 kl 12:38
Gilla
Jag var ute på en midnattstur under sommaren och genade genom en en skog. Den är gammal och tät, och jag sprang längs en smal stig. Jag hade redan jagat upp mig lite av alla naturljud och mörkret, och helt plötsligt fräser det till alldeles intill mig.
Jag tittar dit i panik och någon meter brevid mig sitter en stor rasande grävling och fräser åt mig. De efterföljande 100 meterna sprang jag garanterat i världsrekordfart bort från grävlingen.
1992 • Örebro
26 juni 2011 kl 13:55
Gilla
Höll på att trampa på en bäver på morgonjoggen i morse. Den sprang tvärs över grusgången framför mig. Första gången som jag ser en levande bäver!
1963 • Göteborg
30 juni 2011 kl 05:05
Gilla
En tidig morgontur innebar ett grävlingsmöte vilket inte är helt ovanligt fastän jag sprang i stadsmiljö. Att en liten stund senare däremot stöta på ett återvinningshus där det brann förtjänar att nämnas i denna tråd.
Räddningstjänsten fick komma och släcka.
1968 • Barsebäckshamn
11 juli 2011 kl 14:19
Gilla
På en jogging tur i Kroatien var jag helt plöstligt omgiven av enbart nakna människor. Jag hade helt ovetande sprungit rakt in i ett nudist läger!
< < < 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 > > >
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.