Löpning Träning 22 inlägg 5056 visningar

måste jag ändra kosten?

Maria
1984 • Järfälla
#1
26 januari 2012 - 11:07
Gilla
Jag äter ganska bra anser jag. Mycket kött och grönsaker, bra frukost och inte sötsaker och fika. Äter inte chips och väljer att äta mer mat än att äta efterrätt. Jag tackar nästan alltid nej till efterrätt,

Om jag fortsätter på detta vis borde väl det vara bra för min träning?
Jag äter frukt och dricker mycket vatten, mest på kvällar.

Min stora last är egentligen öl.

jag kommer att träna bodypump, core, youga och spinning , det måste väl ge sköna resultat. men vad är CARDIO?

Mvh
< < < 1 2 > > >
Petter Segerås
1983 • Örebro
#2
26 januari 2012 kl 11:32
Gilla
Mår du bra, ändra ingenting. Finns ingen anledning att göra någonting åt ett fungerande koncept.

Cardio = Träning som främst tränar hjärtat, alltså den mesta uthållighetsträning som löpning, cykel, simning, crosstrainer etc. Enkelt sagt konditionsträning.

Hoppas mina svar gav lite klarhet.
http://peather.wordpress.com
Mikael Lipschütz
1974 • Mölndal
#3
26 januari 2012 kl 14:25
Gilla
Käka chips, jordnötter, kött, drick öl, godis, läsk, efterrätter, lchf, stenålderskost ... ät det du vill, så länge du mår bra och känner att träningen ger resultat så behöver du inte ändra nåt.
Ändra bara om du vill och ät allt i måttliga mängder.
Välj den kost som du anser vara bäst för dig

1989 • Göteborg
#4
26 januari 2012 kl 14:40
Gilla
Försök dra ner på ölen, öl innehåller alkohol vilket är ett gift och tar lång tid för kroppen att göra sig av med, dessutom massor av kalorier...Det heter ju ölmage av en anledning liksom... Om du stegvis minskar med ölen blir det lättare att sluta..Annars är det super bra! bra jobbat!
Magnus Nordström
1978 • HOLMSUND
#5
26 januari 2012 kl 14:58
Gilla
...inte nödvändigt att dra ner på ölen...
http://www.jogg.se/Forum/Trad.aspx?subid=19710

Se bara till att du gjort dig förtjänt av den!
;-)
Martin Wass
1975 • Göteborg
#6
26 januari 2012 kl 15:00
Gilla
Vad är det du vill uppnå ? Antar det är ner i vikt och lägre bodyfett. Det är väl bara köra på ett tag och se vad som händer. Ger det inga resultat så får du vara hårdare mot dig själv äta mindre och slänga in styrketränning i stället cardio och sluta med alkoholen.
Fredrik
1975 • Stockholm
#7
26 januari 2012 kl 16:45
Gilla
Ett glas starköl (vanlig ljus lager) innehåller inte mer kalorier än ett glas standardmjölk. Själv tränar jag för att kunna unna mig saker. Men känner du att du behöver gå ner i vikt så är det ju bra att minska på ölandet.
Conny Adolfsson
1954 • Hyltebruk
#8
26 januari 2012 kl 20:56
Gilla
Detta inlägg hör nog inte hemma här, men någon känner kanske igen detta problemet. min mage fungerade alltid dåligt när jag gick upp tidigt, och jobbade förmiddags-skift, av en tillfällighet hoppade jag över mina 2 smörgåsar för att spara tid på morgonen vid 5 tiden, och nöjde mej med ett glas yoghurt och en kopp kaffe, resultatet blev att jag ändå inte hann bli hungrig före frukosten 8.15, och det allra bästa var att magen fungerar mycket bättre varje dag, ganska otroligt att en sådan liten grej kan ta bort ett problem som funnits i mängder av år.
Peter
1985 • Luleå
#9
27 januari 2012 kl 09:39
Gilla
Hur mycket öl pratar vi om? Måttligt vardagsdrickande har väl tvärtom ganska bra hälsoeffekter, plus att man mår bra av att göra saker man tycker om vilket är en annan form av hälsa man inte ska underskatta. Men det är klart att det inte är kalorifritt.

Lean gains är även av uppfattningen av att alkoholens negativa effekter på träning troligtvis är överdriven. http://www.leangains.com/2010/07/truth-about-alcohol-fat-loss-and-muscle.html
Conny Adolfsson
1954 • Hyltebruk
#10
27 januari 2012 kl 14:05
Gilla
Man mår ju fint efter några öl och en liten Whiskey efter träningen, men problemet är ju att man gärna vill ha lite till av det goda varje gång. Kanske säkrast att avstå helt.
1989 • Göteborg
#11
29 januari 2012 kl 00:46
Gilla
Herregud vad trött jag blir på folk som inte kan. Visserligen innehåller mjölk mer kalorier per dl än öl men, i mölk finns det mängder av vitaminer och mineraler som kropen behöver. Dessutom är det så här: ofta dricker man alkohol på kvällen. Alkohol är ett gift, som lever måse kämpa riktigt hårt för att bryta ner. Så vad händer när du dricker tex öl till en kvällsmåltid: Jo det dom händer är att kroppen tar först hand o giftet (alkoholen), det tar ganska många timmar för kroppen att byta ner alkohol. Så när du går och lägger dig då börjar kroppen ta hand om maten. Du ska den ta hand om all den energi i form av fett protein och kolhydrater...Och efter som man gör av med så sjukt lite när man sover så läggs det som reserv. Resev = fett . vilket ger höga halter av underhudsfett och tillslut ölmage. Det är anledningen till att man inte ska dricka.....Sedan tycker jag absolut att man ska unna sig någon öl i bland men man ska veta konsekvenserna.
Johan
1963 • LINKÖPING
#12
29 januari 2012 kl 08:23 Redigerad 29 januari 2012 kl 08:26
Gilla
Ludvig

"Herregud vad trött jag blir på folk som inte kan."
Inte bra kasta sten i glashus.
Kan du tala om vad det är för mänger vitaminer o mineraler som finns
i dagens pastöriserade standardmjölk?
Dessutom gör man inte av med sjukt lite kalorier när man sover, typ 60-70kcal/tim är inte negligerbart, man gör inte av med mycket mer när man knallar omkring framför vardagsrumsbordet ett par ggr när man kikar på TV:n etc.

Angående alkohol för övrigt kan däremot jag hålla med dig.

Magnus
Stockholm
#13
29 januari 2012 kl 09:19
Gilla
Jag trodde det fanns B-vitaminer i öl?
Johan
1963 • LINKÖPING
#14
29 januari 2012 kl 09:34
Gilla
Magnus
Det gör det också(men inte mkt)
1989 • Göteborg
#15
29 januari 2012 kl 11:26
Gilla
Johan

Mjölk innehåller: A, B och D vitaminer samt mineralerna: Kalcium och Jod....

Men okej jag håller med dig på den punkten att man oftast inte gör av med massa energi på kvällen..Så man borde dricka på dagen om man ska dricka :)
1960 • Skåne
#16
29 januari 2012 kl 15:50 Redigerad 29 januari 2012 kl 15:52
Gilla
Ölmage beror på öl? Jaha, den som har en kalaskula får den av kalaskulor? Gäddhäng får man av hängande gäddor?

Mjölk är till för kalvar, inte för människor.

Det finns de som menar att mjölkprodukter är till ondo för människan, att ett flertal av de autoimmuna sjukdomarna vi har, utvecklas tack vare den höga konsumtionen av mejeriprodukterna. Något som Staffan Lindeberg, Göran Burenhult, Bo Gräslund, Olle Wilson, Loren Cordain och många andra paleo/ursprungskost inriktade forskare berör; http://www.staffanlindeberg.com/Svenska.html
"Inte mejeriprodukter
Mjölk, fil, yoghurt och keso är nymodigheter för Homo sapiens och förenade med flera troliga hälsorisker, i synnerhet åderförkalkningsrelaterade sjukdomar såsom hjärtinfarkt, hjärtsvikt och stroke. Det är osäkert om magra mejeriprodukter är att föredra eftersom inte bara mättat fett utan även mjölksocker och mjölkproteiner kan tänkas vara sjukdomsframkallande. Exempelvis har både mjölksocker och mjölkproteiner orsakat insulinresistens och diabetes i djurmodeller och mjölkproteiner misstänks även kunna orsaka vissa autoimmuna sjukdomar och allergier."

Själv dricker jag mer öl idag, nu när jag är smal, än när jag var fet och hade sk. ölmage...
Conny Adolfsson
1954 • Hyltebruk
#17
29 januari 2012 kl 17:03
Gilla
Man kan förbränna lite extra ifall man tar en extra runda i sömnen.
1965 • Kungsholmen
#18
29 januari 2012 kl 17:24
Gilla
Ludvig: Du verkar inte kunna så mycket själv. Att man lagrar fett beror till syvende och sist bara på att man har ett kaloriöverskott och har absolut inget med alkohol att göra.

Om du inte vill dricka alkohol så är det väl bra men låt bli att missionera och sprida skräckhistorier som saknar täckning tack.
Själv har jag inte druckit ett glas mjölk sen 15-årsåldern. Det känns verkligen onaturligt och är troligtvis inte speciellt hälsosamt av många olika skäl bl.a den förhöjda risken för prostatacancer. Jag tror definitivt öl är nyttigare än mjölk för vuxna.
Måns Lindholm
1968 • Falun
#19
29 januari 2012 kl 20:43
Gilla
Hej Maria. Det är en bra fråga.

Allt beror på vilken målsättning du har. Kosten påverkar resultatet av träningen, hälsan och formen. Så fundera vad du vill uppnå och fundera sedan på om det är resultat du vill få eller bara träna för att hålla igång. Ju högre målsättning du har desto viktigare blir det vad, hur ofta och när man äter. Det är en en vetenskap men riktigt spännande område. Läs på, testa och lyssna på din kropp men som sagt fundera på först vilken målsättning du har. För mig fungerar en variant av stenålderskost men med mer kolhydrater. Det finns dock få givna sanningar på detta område!

Lycka till

/Måns
Dalafitness
Falun
1989 • Göteborg
#20
30 januari 2012 kl 00:46
Gilla
Conny: klockrent :)

Badgear: Du har nog missar hela diskussionen..Men jag tror knappast att mjölk är farligt med tanke på att det är bara det vi lever på de första åren av våra liv... men bra tänkt ändå. =)

Peter P: Kroppen börjar alltid att ta hand om giftet i detta fallet alkohol..det är så. och därefter tar den maten och och om man tex ligger och sover när kroppen tar hand om maten får man just det du sa: kaloriöverskott. och där med bildas fett..
< < < 1 2 > > >
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.