Löpning Träning 8 inlägg 6156 visningar

Styrketräning för löpare.

Malin West
1987 • Stockholm
#1
25 juli 2012 - 09:48
Gilla
Jag har som mål att styrketräna 2-3 ggr i veckan utöver löpningen men nu börjar motivationen försvinna, vad brukar ni göra för roliga övningar?

Just nu kör jag cirkelfys 1 gång/vecka och eventuellt ett pass i gymmet med marklyft, enarmsrodd, lårcurl, djupa knäböj och använder mig främst av kettlebells, pilatesboll, bosuboll och skivstänger.
Christian
1980 • Gävle
#2
25 juli 2012 kl 20:36
Gilla
Benspark, knäböj, vadpress, utfall i maskin och gående, knäböj på balansplatta, cykling, fast jag tycker ingen av övningarna är speciellt rolig. Gör det endast för att undvika skador mm i löpningen.
Maria Andersson
1966 • Kungsbacka
#3
25 juli 2012 kl 21:29
Gilla
Testat TRX? Utfall bakåt (sätt inte i foten, bara nudda knät) och enbensknäböj med TRX tror jag på. Liksom utfall åt sidan, alltså belasta ett ben i taget som man gör när man springer.
Rodd i TRX gillar jag oxå.
Fällkniv på Bosu är en rolig magövning när man är såpass tränad att man tröttnar på crunches på boll osv.
1962 • soest, nederländerna
#4
25 juli 2012 kl 21:36
Gilla
När jag tappar lusten varierar jag helt enkelt med andra övningar. Det kan vara andra övningar eller att jag flrändrar vikt eller rep. på de övningar jag har. Bara att förflytta sig i gymmet och göra övningarna på en annan plats än vanligt skapa känsla av förändring. Eller sätta upp ny sort musik på en ipod/MP3.
Har du prövat Bodypump? Det är otroligt effektivt, nyttigt och roligt. De tar de viktiga musklerna i kroppen. linken som jag skickar med ger en bild av supertränade supermänniskor. Men så är det verkligen inte i verkligheten. Alla typer gör med. Vikterna är anpssade efter var och ens förmåga. Programmet förändras också var3:e månad. Så man hinner inte bli trött på det och musklerna stimuleras mer på det sättet: http://www.youtube.com/watch?v=j_rNm1uNW-M
1981 • Göteborg
#5
25 juli 2012 kl 21:47
Gilla
TRX är ett kanon redskap precis som Maria säger, man kan variera i oändlighet. Bencurl kan du göra i den då får du även med bålen väldigt bra, ja det får man i alla TRX övningar och det är ju bra när man löptränar. Göra enbensknäböj och sedan hoppa, göra knäböj och hoppa detta gör du alltså i TRX lite svårt att förklara, jag har bild på knäböj med hopp i min blogg. Skulle kunna filma lite olika benövningar i TRX och lägga upp i min blogg bara jag får med mig någon till gymmet om du skulle vilja det?

Sumolyft med kettlebells är också en grym övning, har du gjort enarms marklyft med kettlebells? Utfall med axelpress med en arm för att utmana bålstabiliteten? Draken är en kanon övning för att träna upp stabiliteten i knät, samt rumpan. Bara att hojta om du vill ha fler tips.

Lycka till.

/Rebecca http://rehabecca.wordpress.com
1981 • Sundsvall
#6
25 juli 2012 kl 22:10
Gilla
Bänkpress, bicepscurl, chins, dips, militärpress, marklyft, knäböj etc....inte för att det hjälper löpningen särskilt mycket, snarare tvärtom, men man slipper gå i vassen nu på sommaren och kan visa sig i t-shirt utomhus :-)
Malin West
1987 • Stockholm
#7
25 juli 2012 kl 22:51
Gilla
Tack för tipsen, jag är medlem på friskis o svettis så jag utnyttjar dem grupp passen som fungerar. Jag tar med mig lite tips in till gymmet på fredag o testar.

@rebecca: jag kör marklyft med två st 18kg kettlebells.. sumodrag var ett tag sen så den får jag ta tag i igen
1963 • Bromma
#8
26 juli 2012 kl 10:26
Gilla
Corestyrka icke att förglömma. Här finns det myriader av övningar att göra, inte minst med pilatesbollen som redskap. Kom ihåg höfterna också - jätteviktiga för löpare och ofta överansträngda. Sidplankor, höftlyft, benlyft sidledes m m. Friskis och Svettis är ett jättebra ställe för att få inspiration till nya övningar. Jag har ibland gått på Core-pass i grupp just för att få hjälp med variation.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.