Löpning Om jogg.se 311 inlägg 13037 visningar

Våra nya SVETTIGA sidor

1976 • Göteborg
Administratör
#1
22 april 2013 - 11:54
2 Gilla
Hej halloj vänner

2006 la vi upp vår första träningsdagbok. Mest på skoj för att hålla koll på varandras träning. Sen dess har allt växt snabbt. Vår grundidé har hela tiden varit att göra träningen social och att dagboken skall presenteras som man tränar(INTE tvärtom). Därför har vi alltid haft olika sidor av vår dagbok. Jogg för löpare, cykla för cyklister, tri för triatleter etc

Under dessa år har vi kämpat. Alla resurser vi fått in har vi återinvesterat i sidorna. Hela tiden har vi lovat lite men levererat det ni frågat efter gratis. Det har funkat och nu, efter månaders hemlighetsmakeri, kan vi stolt välkomna er alla till vår stora nya uppdatering.

Uppdateringen innebär bland annat:

En hel familj
Vi knyter nu samman träningens alla olika sidor till en stor familj: SVETTIG. Allt kopplas och allt presenteras som du vill ha det. Vid sidan om Jogg, Cykla, Tri och Skid släpper vi idag också Svettig. Sidan för alla oss som gillar crossfit, gruppträning, styrketräning, fitness, yoga, kampsport etc.

Nya cirkel-loggan
Representeras just att allt hänger samman. Appen, dagboken och sidorna. Alla utgör de olika sidor av samma SVETTIGA familj.

Breddade sidor
För att lyfta fram träning och forum centralt på startsidan har vi nu gjort sidorna bredare. Vi vet nämligen att det är det ni användare söker mest. För överskådlighetens skull har vi valt att jobba mer i flödesfrom.

Snabbförflyttning
Mellan sidorna högst upp i navigeringsbaren införs. Eftersom dagboken är densamma men tänket olika kan du nu snabbt skifta sida när du vill. Snacka löpning på Jogg, cykel på Cykla, triatlon på Tri, rullskidor på Skid och styrka på Svettig

Relaterat-funktion
Kopplar samman artiklar, forumtrådar, blogginlägg som handlar om samma saker till varandra. Kollar du nu till höger kommer du finna artikeln om nylanseringen där. Detta kommer öka smidigheten för allt vi vill läsa.

Personliga inställningar
Efter många önskemål går det nu att dela den träningsdata man vill hur man vill. T.ex. går det nu att fixa så att Bloggen syns för alla, träningen för medlemmar men rundor bara för kompisar. Allt enligt devisen. Dagbok som vi vill ha den inte tvärtom.

Profiltänk
Vi tänker alla olika och vill läsa om olika saker. En triathlet vill läsa om sina grenar medan en som tränar crossfit vill läsa om sina. Därför har vi nu löst i profilinställningarna att man själv väljer vad man är intresserad av. Allt serveras sen i det personliga flödet.

Gilla funktioner
Är ännu en sak som efterlysts länge. Det är nu infört på de flesta ställen på sidan och kommer, inom kort, även finnas på kommentarer.

Nåt mer?
Ja det var det säkert men det har fallit undan nu i lanseringsstressen. Hur som helst är vi mycket tacksamma över att ni finns och att ni hjälper oss utveckla sidan. Så fyll gärna på med nya tankar och idéer här nedan. Rena fel får ni gärna skicka till support@svettig.se

< < < 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 > > >
1985 • Göteborg
8 maj 2013 kl 07:28
Gilla
I forum-inläggen så täcker datum/tid-rutan över en del av inlägget så man inte ser de första orden. Det är väldigt irriterande
1981 • Alingsås
8 maj 2013 kl 10:01
Gilla
Karin, så ska det ju absolut inte vara, men det är första gången jag hör att det händer. Vad använder du för operativsystem och webbläsare? Om du känner dig riktigt energirik och orkar så får du gärna skicka en skärmdump till jonas@jogg.se.
Olof
1975 • Göteborg
8 maj 2013 kl 12:19
Gilla
- Jag har samma problem som Karin i inlägg 268. Verkar hända på min android om någon har redigerat ett inlägg. Då kommer tiden på ny rad och täcker delar av texten.

- Trycker jag på "<<" eller ">>" knappen i forumet, alltså knappen för att komma till första resp sista sidan, kommer en fråga "Bekräfta. Vill du att webbläsaren ska komma ihåg lösenordet".
1985 • Göteborg
8 maj 2013 kl 19:36
Gilla
skärmdump skickad
Allie K
1974 • Knivsta
10 maj 2013 kl 18:12
Gilla
Jag saknar det gamla träningsflödet. Det är för många grejer i det nu på startsidan. Jag vill inte se artiklar i flödet, jag läser dem nästan aldrig och speciellt inte sådana som handlar om cykel. Mina kompisars bloggar och träning vill jag dock se mer av och nu ser jag ju mindre av dem när artiklarna fyller upp flödet en del. Kan man göra någon inställning så att man får välja vad som visas? Har inte hittat någon sådan inställning.
Oskar Lundgren
1975 • Alingsås
10 maj 2013 kl 18:28
Gilla
Allie: Du väljer vilken typ av nyheter du vill se under Inställningar (i din personliga meny längst upp bredvid "nytt pass"-knappen).
1964 • Motala
10 maj 2013 kl 18:34
Gilla
Hoppsansa!
Nu fungerar min Samsung Tab platta plötsligt!
Såg inte forumtrådarna över huvud taget tidigare men nu fungerar det.
Annica Kaufeldt
1973 • Stockaryd
11 maj 2013 kl 14:51
Gilla
Det är fortfarande så att "markera alla som lästa" inte markerar alla som lästa. Tvärt om faktiskt, de trådar jag läst redan markeras som olästa, både i FF och IE.
Kajsa Estrin
1981 • Gotland
11 maj 2013 kl 16:22
Gilla
Oskar: Tack för tipset som trollade bort artiklarna ur flödet, nu saknas bara den lilla siffran som talade om att någon kompis hade tränat, sen vore det fint om det i flödet gick att se vilka som gillar ett pass, utan att behöva öppna passet!
Karin J
1980 • Reftele
11 maj 2013 kl 18:17
Gilla
Är jag på på "Alla trådar" så är trådar som jag någon gång varit inne på i normal stil när det skrivs något nytt i dem, och sedan fetstil när jag läst dem. Men alla trådar som jag inte varit inne i tidigare är fetstil hela tiden.Går jag däremot in under "Kategorier" verkar det mer som det borde, med olästa i fetstil och lästa normal. Men om jag klickar på en viss kategori blir det som under Alla trådar. Förvirrande..
Sammy Almedal
1970 • Skara
12 maj 2013 kl 16:06
Gilla
Ja, jag tycker det ser bra ut men som mac & garminanvändare får jag tydligen sluta använda sajten då jag har problem med inläsningen sedan omgörningen. Kan inte vara meningen att jag ska sitta en timma med fem pass......
Kenneth Eliasson
1961 • Tyresö
12 maj 2013 kl 16:55
Gilla
Jag instämmer med Sammy (#278). Inläsningen är helt enkelt för seg. Som tur är har jag parallell-reggat på Funbeat så det är ingen större förlust för mig rent tidsseriemässigt. Men jag är medlem i en grupp här och jag kommer att sakna denna grupp om jag dissar Jogg.

Alltså: Se till att fixa detta nu!!!

(Mina prylar: MacBook Pro, OSX 10.8.3, Safari 6.0.4, Garmin 910xt.)
Johan
1973 • Malmö
13 maj 2013 kl 15:23
Gilla
Jag skulle vilja lämna lite positiv återkoppling. Efter uppdateringen var det en del som kändes avigt men det märks att det arbetats aktivt med att justera saker. Jag tycker på det hela att den nya sidan fungerar bra och upplever inte längre något direkt negativt sedan uppdateringen. Mycket har tvärtom blivit tydligare och renare. Inläsning från klocka fungerar utan problem för mig (kör Firefox på Mac & är garminanvändare). Besök på sidan från iPad fungerar också bra och som man kan förvänta sig. Jag saknar dock träningsflödet som tidigare hade egen sida men har börjat vänja mig vid att titta under träning istället.
Mattias Olsson
1977 • Södra Sandby
13 maj 2013 kl 15:47
Gilla
När jag gör en sökning på rundor blir jag utloggad och skickas tillbaka till startsidan.
Oldboy
1952 • Danderyd
13 maj 2013 kl 20:54
Gilla
Tycker fortfarande att de runda profilbilderna är ett minus, framför allt när man går in på profilen och det ligger en annan bild där. Den kanske var riktigt bra som fotografen fick till det, knasigt med en automatisk beskärning efteråt.
Och jag saknar ännu flaggan med "nya händelser" i träningsflödet.
Synd att numreringen av inläggen i en tråd är olika beroende på i vilken ordning man listar dem. Gammal brist, men när man nu gör om, så....
Peter
1985 • Luleå
14 maj 2013 kl 08:08
Gilla
Jag vet inte om jag lyckats komma åt någon inställning i (bägge) webläsare, men garmin-importen går väldigt mycket långsammare nu.

Om man tidigare läste in flera pass så spradades de i cachen (eller nåt) så att man inte behövde läsa om från enheten efter man imorterat ett pass. (saknar för övrigt fortfarande att kunna snabbt importera fler garminpass, men det är en annan femma :) )
1965 • Umeå
15 maj 2013 kl 23:35
Gilla
Jag har stora problem med import till min Garmin Forerunner 910XT. Filen ser ut att läsas färdigt, info-text om att "överföringen är slutförd, bearbetar data...", det dröjer en liten stund, därefter kommer det upp en sida "Oj, ett fel har uppstått". Har provat att stänga av mina tillägg i Chrome (använder Windows).

Oftast brukar det funka när jag försökt ett par gånger, men i kväll har jag gjort ett dussin försök utan framgång.
1970 • Strömsnäsbruk
18 maj 2013 kl 03:19
Gilla
Hej kan man inte ändra så att valen hur man vill ha intervallerna inte går att komma åt när man startar. Lite tråkigt att förlora allt eftersom det kan vara lite svårt att trycka genom plasten. Borde man inte kunna välja det innan eller ha en standardinställning som man ändrar i inställningar.
Espen Ringom
1975 • Oslo
20 maj 2013 kl 20:36
Gilla
En måned etter "Nye plattformen" har blitt lansert. Ingen rollback.
Jeg mener at dette er den dårligste beslutningen som har blitt gjort.

Siden er fremdeles katastrofal og fungerer ekstremt dårlig på smarttelefoner, nettbrett og i nettlesere.
1969 • Stockholm
20 maj 2013 kl 21:59
1 Gilla
Jag kan förstå Espens frustration lite här då det efterfrågats synpunkter i denna tråd, men sen har svar och åtgärder känts minst sagt slumpmässiga. Vissa inlägg har besvarats direkt (och ibland med justeringar eller åtminstone löften om justeringar) medan vissa andra har ignorerats totalt. Jag menar att svar är ju svar; om 10 personer önskar sig nåt och jogg-direktionen svarar att: nä så tänker vi inte ha det på vår site, så är det ju ändå ett svar och folk kan nog respektera det. Att inte svara är tråkigare.
< < < 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 > > >
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.