Löpning Övrigt 266 inlägg 19131 visningar

Ännu en om hundkräk..

1966 • Karlstad
#1
5 juli 2013 - 21:39
11 Gilla
Jag är så inihelvete trött på hundjävlar som ska ut och jaga efter en på vägen. Eller.. egentligen korkade hundägare som inte begriper att det finns en skyldighet att hålla rätt på lopphögarna. Små kräk kan man jaga hem så dom ylar, men dom stora är rent otrevliga och i värsta fall farliga när dom egentligen är rädda. Folk tycks tro att några buskar betyder att man är på landet och allt kan släppas lös. "Kom här, kom här.."
Man borde få ha elpistol med sig i självförsvar.
< < < 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 > > >
1966 • Holmsund
23 mars 2014 kl 16:32
Gilla
Nja klarar han 5an så ska han ha första pris.Att aldrig behöva vara kopplad något mer i hela sitt.liv :)
1984 • Alingsås
13 oktober 2014 kl 15:39
Gilla
Kommer jag bakifrån så klappar jag alltid med händerna högt flera gånger för att skapa uppmärksamhet oavsett koppel el ej. Finns inget otrevligare än att överraska hunden bakifrån vid löpning ...
1970 • Fagersta
13 oktober 2014 kl 15:47
3 Gilla
Fick tre lurviga stora hundar efter mig förra helgen när jag sprang. Den ena hoppade upp bakifrån och rev mig på rumpan. Ägarinnan som inte hade någon som helst pondus, skrek förtvivlat på hundarna som vägrade stanna.
När jag skällde likt en bandhund på kvinnan så ursäktar hon sig med att det aldrig sak hända igen.
Vi får väl se om hon betalar stelkrampssprutan... har skickat räkningen vidare till henne.
Lars Lindefelt
1958 • Borlänge
14 oktober 2014 kl 07:59
1 Gilla
Kom ihåg att hunden är "snäll" ...
1970 • Fagersta
14 oktober 2014 kl 09:07
2 Gilla
Till saken hör att jag blivit jagad av dessa hundar tidigare.
Jag älskar hundar men har svårare för hundägare.
1979 • VESSIGEBRO
14 oktober 2014 kl 09:33
2 Gilla
Eftersom jag är hundägare så säger jag bara: Det ÄR hundägarens fel att hunden beter sig som det gör. Ordning och reda .. Kan man inte få in hunden på inkallning SKA den inte gå lös. Även jag hatar hundar som kommer i full galopp mot mig om min hund men i slutändan är det fortfarande HUNDÄGAREN som har gjort fel.. Tack för mig!!!
Hobbylöparn
Östermalms IP
14 oktober 2014 kl 09:47 Redigerad 14 oktober 2014 kl 09:47
2 Gilla
Instämmer med Alexandra. Jag är nybliven hundägare. Har gått på lydnadskurs. Inkallning fungerar - ibland. :-)

Så koppel ska vara på helt klart. Säger även instruktörerna. Tyvärr ser man redan på kursen vilka som har övertro på sin egen förmåga att mästra hunden. En hund som rycker i kopplet eller skäller frenetiskt på genomgångarna, kommer inte vara lugn i löst tillstånd när en löpare kommer... (dagens underdrift)

Generellt har jag märkt att hunden blir rädd om en löpare kommer för hastigt inpå. Tänk på att även en fullvuxen hund har ett kynne som motsvarar ett 3-årigt barn. Dessutom är hundar fulla av genetiska drifter att hitta på alla möjliga bus, skäll och annat.

Så ni som springer en liten omväg runt hundar och dess ägare. Helt rätt tänkt! :-)
Jonas Svanström
1971 • Eskilstuna
21 november 2014 kl 19:39
1 Gilla
Jag har märkt att jag fått ett par fantastiskt fina "Bordercollies" i grannskapet. Och tyvärr verkar dessa "två" vara totalt förvirrade... blir helt galna när man kommer springande, cyklande och till och med förbi med bilen... Matte har fullt upp med att hålla i kopplet på dessa...
Jag känner att nått verkligen gått fel för dessa krakar. Jag väntar på den dagen hon tappar kopplet på dessa... För jag vill ju inte stanna och rek att hon låter dessa kila vidare till hundhimlen...
LCHF Margot
1959 • Svartvik
21 november 2014 kl 19:44
Gilla
#137
Hundhimlen vore nog det bästa för alla :-)
MagnusH
1973 • Kungsbacka
21 november 2014 kl 20:38
Gilla
felet är på ägarna, synd om hundarna ska få lida för det
Acke5
1959 • Göteborg
21 november 2014 kl 21:32
Gilla
" 3 i rad på liten grusväg"

Är väl OK, värre när folk tvunget skall gå i bredd!

Dessutom verkar dessa snattrande damer (det är nästan alltid damer) anse att jag som mötande/upphinnande skall hoppa ut i gatan, så att de inte behöver avbryta sin konversation.
Hobbylöparn
Östermalms IP
21 november 2014 kl 22:04
Gilla
Nej nej en tråd om mountainbike! Går tydligen inte att cykla på nåt annat sätt än på bredd på trottoaren. Men vadårå, det finns ju 3 dm ledigt ut mot vägen juh!
1970 • Fagersta
22 november 2014 kl 08:22
Gilla
#132 och #134 Efter att ha skickat räkningen så fick jag sent om sider ett mess från hundägarinnan. Hon ifrågasätter mig och säger sig vara orolig för vad som händer efter hon betalat räkningen. Kommer det komma fler räkningar...
Jag förklarar att om hon inte vill betala räkningen så får hon skicka tillbaka den innan förfallotiden gått ut. Nu blev det inte så. Tror att hon bara vill testa att komma ur detta. När hon såg att jag kunde svara för mig så backade hon. Till saken hör att dessa hundar varit i blåsväder förut. De har setts ligga mitt på vägen utan att flytta sig för bilar och de har även jag andra människor(mig med). Ägarinnan är även hyfsat känd reporter i våra trakter och kanske inte vill ha dålig publicitet. Har sprungit förbi där en gång efter detta utan att det hänt något. Kommer hundarna efter mig någon mer gång blir det en polisanmälan.
Peter F
1971 • Västra Frölunda
22 november 2014 kl 08:59
1 Gilla
Blev biten i armen av en schäfer förra sommaren och är också oerhört trött på dessa lösspringande hundar eller långa koppel som inte hundägarna har någon möjlighet att veva in i tid när en löpare dyker upp.
Det är egentligen fyra olika risker olika risker som jag upplever och jag har upplevt de tre första sjäv:
- hunden gör ett utfall och biter dig
- hunden gör ett utfall du kastar dig åt sidan och får en skada
- hunden gör ett utfall och du springer ut i terrängen typ dike och du får en skada
- du springer rakt in i hunden och kan skada såväl hunden som dig själv

Nå frågan är då hur man bäst undviker detta? Precis som andra försöker jag speciellt när jag närmar mig bakifrån harkla eller hosta för att uppmärksamma hundägaren och det oavsett om hunden är kopplad eller inte eftersom det inte är någon garanti för att slippa utfallet. Jag har varit dålig på att stanna och ta dialogen med hundägaren för att jag helt enkelt inte vill lägga energi på dem. Brukar mest skrika och uppmana dem att hålla hunden kopplas - har ett utfall skett så brukar jag vara aningen förbannad i den uppmaningen.
Men kanske skulle man börja stanna och ta dialogen med hundägarna - jag vet inte. Men skulle då behöva läsa på lite mer om exakta regler och kanske skulle man också behöva jobba mot kommunen för tydligare skyltning kring motionsspår och gångvägar om vad som
gäller.
Sen den här grejen med kanske främst kamphundar som går lösa med kedjor efter sig - det har jag stött på nyligen. Kan någon beskriva bakgrunden till det? Och är dessa hundar lika kapabla att göra utfall med de här kedjekopplen (eller vad det nu är?) som de har hängande efter sig?
Helmer Tampongförtäraren
1985 • Türinge
22 november 2014 kl 09:02
Gilla
#145 Vilket sammanträffande angående kamphundar med kedjor släpandes efter sig... finns gott om sådana hundförare här i trakterna som låter hundarna ströva runt så - helst utan koll - när de sedan får ryck och ska börja jaga någon så är det för sent. Bara i veckan sprang en sådan grov hund lös på en skolgård (mitt bland ungar). Skitsmart.
Charlotta Sahlström
1972 • Täby
22 november 2014 kl 20:36
2 Gilla
Vaaa? Varför kedjor efter sig? Låter absurt och otäckt jag har inte sett såna kamphundar här hemma...vill inte se såna heller.
1963 • Ritorp
22 november 2014 kl 21:54
Gilla
Alla dessa omtänksamma välvilliga som säger att just deras hund faktiskt ÄR snäll. Precis efter att den gjort utfall och skällt, hoppat upp och blottat tänderna. Som föräldrar som alltid pratar om hur FANTASTISKT duktiga deras barn är på att måla, prata, gå, krypa eller se dem i ögonen. Noll koll.
2006 • Alingsås
23 november 2014 kl 11:00
2 Gilla
#140 ...eller bilister vid övergångsställen, cyklister som inte ser sig för, för att inte tala om snoriga ungjävlar som folk tycks skaffa utan att tänka sig för, som sen springer kors och tvärs överallt utan någon som helst tankeverksamhet. :)
1954 • Högsjö
28 november 2014 kl 11:59
2 Gilla
Istället för löprunda igår blev det ett besök på akuten med hundbett i knävecket. Han komma 500meter i på motionsspåret då jag mötte ett par med varsin kopplad hund.Då stigen var smal övergick jag till gång och då jag passerat första hunden så får jag ett bett av densamma bakifrån. Läkaren sa att jag hade tur för en tand gick rakt i senan. Börjar bli trångt i spåren för alla hundmotionärer. Sitter och författar skadeanspråk för att i dag leta upp ägaren.Inget roligt alls :-(
Hobbylöparn
Östermalms IP
28 november 2014 kl 12:57
4 Gilla
Usch vad tråkigt Herman. Hoppas du inte får bestående men.

Tyvärr är det med hundförare som med vissa bilister. De är inte "med" här och nu. Tankarna är någon annanstans. På jobbet, nästa middagsbjudning, nästa renoveringsprojekt i huset eller liknande.

Hoppsan! Där passerade visst en löpare, som jag egentligen såg hela tiden.
Hoppsan! Där gjorde min hund ett utfall - igen! Och jag som hade fullt upp med att planera menyn till nästa lördag. Måste jag börja tänka nu på vad hunden håller på med? Vad jobbigt det blev. Kanske enklast att skylla på joggaren.

Litet raljerande, men jag ser det ofta på mina egna hundpromenader. Jag tycker en hundförare ska ha 100% uppmärksamhet på hunden, hela tiden. Annars ska man inte ha hund. Och släppa större hundar lösa utan koppel? Gränsfall till hundförvaringen efter första utfallet mot människor.
< < < 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 > > >
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.