Löpning Träning 43 inlägg 7440 visningar

Hjälp med löpning

1986 • Uppsala
#1
20 april 2014 - 15:58 (Redigerad 20 april 2014 - 16:00)
Gilla

Hej.

lite info om mig innan.

Jag har joggat till och från i ca 6 år. första åren så joggade jag bara för skjos skull, tyvärr så har jag aldrig varit bra på att jogga, då joggade jag kanske max 4 km, efter kanske två så var man helt död och fick gå för en stund för att kunna jogga hemmåt igen. så höll det på några år även fast jag joggade 2-3ggr/vecka.
Troligtvis joggade jag för fort från början.

Köpte Micoach träningssystem på ipod, efter att jag jogga några år, vilket för mig var en stor fördel för efter deras 12min test så kunde jag jogga iaf 3-4km.

Nu så pluggar jag till brandman och har fortfarande jätte svårt för att jogga. jag försöker verkligen träna upp konditionen, kör fortfarande på Micoach, och klarar ändå knappt 5km, de gången jag joggat km i ett sträck så har jag gjort det på ca 30-32 min. joggade en mil för nån månad sen tog 58.58min, hade ont i hålfoten, knän, axlar ja över allt, i 6 dagar, kunde knappt gå.

Ändå har jag skor som enligt stadium ska passa mig inköpta för ca två år sen, har väl inte ens joggat 50mil med dem.

Förstår inte varför det gör ont varenda gång runt 3km, idag så fick jag ont i vristen gick knappt att jogga utan att det bränner till rejält.

Har kollat på löpteknik mm, men svårt att finna sin egen, om jag joggar avslappnat känns det onaturligt, och försöker jag räta till fötter och ben överkropp mm så spänner man sig.

Känns verkligen so att man inte aalls är byggd för att jogga. 10km/h är för mig fort. under 6 år bör det ha bliv mycket bättre med löpningen men allt står still.

Nu blev det här väldigt lång text, men måste få med det mesta och mina tankar. Har någon lite tips mm så tar jag gärna emot.

Ska tilläggas att jag joggar varierat, intervaller, lite längre, som dock inte blir så långa... Väger runt 88kg, men är iåt vältranad i kroppen då jag även styrketränar

/Robert



< < < 1 2 3 > > >
1986 • Uppsala
#41
21 augusti 2015 kl 18:52
Gilla
Fortsätter på min gamla tråd.

Jag har dragit ner på styrketräningen, och försökt att jogga. JAg får fortfarande ont ibland, jag har testat min ca 8 år gamla neutrala skor vilket känns lite bättre än de "nya" med pronations stöd som löplabbet sa att jag skulle ha. Kan det vara så att vissa inte ska ha pronationsstöd även fast tester visar på det?

Funderar på att köpa ett par nya neutrala, men frågan är om det på sikt kan skada mera eftersom jag enligt dom pronerar.




1949 • Göteborg
#42
21 augusti 2015 kl 19:20
Gilla
Måste kommentera detta, Robert.
Jag köpte på Löplabbet ett par som skulle justera upp min stil, videon visade mina ben som "rasben" när jag sprang. Köpte direkt! MEN efter 1-2 mil fick jag rejält ont i knäna och smärta i vristerna. Skorna justerade bort från min naturliga kobenta stil. Köper nu alltid neutrala skor - utan filmning i butiken, och de beskrivna problemen har aldrig återkommit.
Lita på egna känslan!
1986 • Uppsala
#43
21 augusti 2015 kl 19:47
Gilla
Precis, som du skriver har jag haft liknade symptom sen dag ett nästan med skorna, jag hade ju problem redan innan men jag tror inte att dessa pronationsstöd hjälper för min del. Dom känns nästan som att jogga med arbetsskor, klumpiga. Jag har Saucony Omni 12.

Sen funderar man på om andra pronations skor fungerar bättre. Finns väl olika modeller, men det blir dyrt om man måste köpa och prova sig fram.
< < < 1 2 3 > > >
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.