Löpning Löparkompisar & kontakt 25 inlägg 3727 visningar

Säkra upp Skåne (och lite Halland och lite Småland) för stafetten!

Calle Stigfinnare
1967 • Dalby
#1
5 oktober 2008 - 10:27
Gilla
Ni som har följt "Smygehus till Treriksröset-tråden" är säkert medvetna om att stafettprojektet drar igång den 2 november. Niklas kommer om några veckor att lägga ut information och dessutom anpassa sidan så att det här projektet ska avlöpa smidigt. Men vi skåningar måste tjuvstarta med planeringen med det vanliga forumet som diskussionsplattform.

Vi är först ut och har dessutom två leder att få löpare till. Ett tufft jobb alltså. Som tur är finns det många ihärdiga löpare här så jag är inte särskilt orolig.

Det startar med Smygehuk - Dalby (ca:44 km). Eftersom den är första sträckan så föreslår jag att lederna springer gemensamt på den träckan. Det skulle kännas larvigt att springa iväg i två grupper från Smygehuk när båda ska nästan rakt norrut.

Efter det har vi inga planerade sträckor.

Är det någon som har idéer? Några som kan föra stafettpinnarna vidare från Dalby?

Det enda vi vet är att en led ska ta sikte mot Halmstad och den andra ska ta sikte mot Älmhult. Vem som helst kan tag i en delsträcka någonstans mellan Dalby och nämnda orter. Kom gärna med förslag på sträckor. Oavsett om du skriver ett förslag i den här tråden eller startar en ny så får du sannolikt sällskap.

Jag kommer att vara med på första sträckan men jag är gärna med på en eller två sträckor till lite längre upp i Skåne.

Så vad säger ni?
< < < 1 2 > > >
Anders Löfgren
1974 • Malmö
#2
5 oktober 2008 kl 12:13
Gilla
Den som ska till Älmhult skulle kunna gå till Höör om inte det är för långt. Där finns ju tågstation så man kommer hem enkelt. Den andra vetesjutton. Ska den gå längs kusten kunde den ju gå mot Lund och sen norrut längs kusten, typ till Lödde. Men jag vet inte hur långa de här sträckorna blir.
Calle Stigfinnare
1967 • Dalby
#3
5 oktober 2008 kl 13:43
Gilla
En speciell grej med alla stafettsträckor är att man springer från en punkt till en annan. Precis som Anders påpekade är det ju utmärkt om man kan ta tåg eller buss åt ena hållet.

Jag tror att hela planeringen av delsträckor blir lättare när Niklas utvecklat den nya speciella kartfunktionen för just stafetten. Nu är vi som sagt hänvisade till det vanliga forumet för att lyckas ordna till lite sträckor. Det ska nog gå ändå.

Ett exempel på hur det skulle kunna gå till (in my dreams):

Sven Svensson bor i Älmhult. Sven kollar på kartan och ser att det är 21 km till Osby. Sven bestämmer sig för att ta den sträckan när pinnen kommer dit. Han skriver detta på forumet och vips, så är fyra löpare till sugna på att följa med.

Märta Månsson kollar kartan och bestämmer sig för att försöka få med sig lite sällskap + stafettpinne mellan Dalby och Höör. Det blir en lagom sträcka på runt 35 km. Även Märta skriver in i forumet. Vi som läser detta kanske blir sugna på att hänga med. Vi kanske också blir sugna på att försöka knyta ihop Höör och Osby.

Hur gick det då för Sven?
När de var dags tog Sven och några medlöpare lokaltåget (om det nu finns ett sådant) till Osby och fick tag i stafettpinnen (verklig eller virtuell) och sprang hem till Älmhult. Pinnen hade börjat sin småländska vandring.
1968 • markaryd
#4
5 oktober 2008 kl 15:11
Gilla
vilken helgalen ide detta är! Jätteskoj! Jag är gärna med fast att jag inte är någon ultralöpare men nån mil kan man väll hänga på. Jag vet inte vilka sträckor som är tänkta men sträckan mellan Båstad och Laholm hade jag kunnat va med på, eller om man springer inne i landet för då blir inte hallandsåsen så jobbig.
Calle Stigfinnare
1967 • Dalby
#5
5 oktober 2008 kl 16:41
Gilla
Perfekt Åsa!

Är Hallandsåsen lite mindre jobbig längs väg 24?
Ett tänkvärt alternativ skulle vara att dela lederna först vid Hässleholm-trakten. Då skulle den västra leden kanske ta vägen över Örkelljunga och komma till kusten vid Laholm någonstans.
Skulle du ändå kunna springa en sträcka då?

Men det är lite synd om västra leden missar Kävlinge, Landskrona, Helsingborg och Ängelholm. Finns det löpare som vill ordna sträckor däromkring så tycker jag att man ska hålla sig till kusten. Det kanske dessutom finns några som är sugna på stigningarna vid Hallandsåsen. Jag är det iaf, bor dock en bit ifrån.
Cecilia Moore
1960 • Nyköping
#6
5 oktober 2008 kl 18:12
Gilla
Tips! Inte den snabbaste vägen, men från Ängelholm till Torekov (lite mer än 3 mil?) kan man följa kusten längs en markerad vandringsled. Då har man hela Skäldervikens vatten och Kullaberg att titta på. Man springer delvis i naturreservat där det går kor (snälla och slöa), hästar och får. Har man tur ligger det säl i vattnet. När man har sprungit cirka 14 km kommer man till Vejbystrand där det finns affär om man behöver fylla på med mat och dryck.
Efter Torekov kan man fortsätta mot Båstad, och då passerar man Hovs Hallar - hur vackert som helst, men inte så snabbsprunget. Lite stenpartier, lite klättring etc.
Min hembygd - hade jag bott kvar hade jag gärna sprungit med just denna sträcka (var nere för 14 dagar sedan och sprang Torekov - Vejbystrand),
1968 • markaryd
#7
5 oktober 2008 kl 18:42
Gilla
Ängelholm-Torekov låter ju fint! Annars är sträckan hässleholm -Laholm också bra, jag tror att man slipper Hallandsåsen helt där. Jag är intresserad av att springa vilket som men jag bor inte så långt från väg 24. Örkelljunga-Våxtorp är ca 2 mil och sen är det lika långt mellan Våxtorp till Laholm. Där måste finnas fler i närheten som vill va med, eller?
Calle Stigfinnare
1967 • Dalby
#8
5 oktober 2008 kl 18:53
Gilla
Ängelholm - Torekov låter som en riktigt trevlig runda. Det gör verkligen ingenting om det inte snabbaste vägen. Perfekt med proviantering halvvägs. Tack för tipset Cecilia!
Anders Fritz
1965 • SAXTORP
#9
5 oktober 2008 kl 19:03
Gilla
Jag kan tänka mig att ta 2:a sträckan västerut: Dalby - Kävlinge - Saxtorp (Landskrona). Antingen tar jag ytterliggare ett pass från Landskrona norrut mot HBG, eller så kan ngn annan ta vid. Någon som vill hänga på?
1964 • Perstorp
#10
5 oktober 2008 kl 19:51
Gilla
Hej alla glada jogg:are jag ställer gärna upp kan ta sträcka från Örkelljunga till Halmstad eller Halmstad till Falkenberg, jag ställer upp på det mesta bara ge mig en sträcka. Jag jobbar i Örkelljunga men bor i Halmstad.

/A.
Calle Stigfinnare
1967 • Dalby
#11
5 oktober 2008 kl 20:09
Gilla
Perfekt anders (x 2). Ni (=vi) bestämmer ju sträckan mellan själva hållpunkterna. Men om Anders F. (mannen som kläckte idén till detta) springer till Landskrona så kommer nog pinnen inte komma förbi Örkelljunga innan den når Halmstad. Halmstad-Falkenberg skulle vara klockren Anders J.
Västra leden börjar så sakta ta form. Spännande!
1964 • Perstorp
#12
5 oktober 2008 kl 20:33
Gilla
Halmstad-Falkenberg tar jag hand om hoppas det är fler som följer med på sträckan eller delar av ju fler vi bli desto roligare.

/A.
1964 • Perstorp
#13
5 oktober 2008 kl 20:43
Gilla
När jag tänker efter så kan jag ta Laholm-Halmstad med när jag ändå är i gång.

/A.
1972 • Alingsås
Administratör
#14
5 oktober 2008 kl 21:41
Gilla
Shit vilket engagemang det har blivit för den här grejen, det riktigt kokar nere i Skåne. Jag känner lite eld i baken för att få ihop ett sytem för det men jag ska börja jobba med det i veckan.
Det här kommer att bli riktigt kul!
1965 • Kävlinge
#15
5 oktober 2008 kl 22:03
Gilla
Anders Fritz
Är på, såklart! Om du tänker gamla järnvägen Örtofta-Kävlinge (eller småvägarna parallellt) så borde jag att kunna fixa ett rastställe med mellis å vätska i Kävlinge nere vid ån. Bara datumet funkar så!

Per Bilén
1969 • Halmstad
#16
6 oktober 2008 kl 07:54
Gilla
Jag hänger på dej Anders J, Laholm till Halmstad eller Halmstad till Falkenberg låter bra för min del.
1968 • markaryd
#17
6 oktober 2008 kl 11:37
Gilla
Blir det kusten kan jag ta Torekov-Båstad eller Båstad-Laholm, jag har gärna sällskap!
Jonas Peterson
1965 • Lund
#18
6 oktober 2008 kl 14:48
Gilla
Anders o Per; hänger på! Det hade varit kul att springa tillsammans, men då blir det inte så lång sträcka. Mellan Daby o Kävlinge ca 25km. Kan tänka mig att ta pinnen fr Dalby till L:a Harrie.
Calle Stigfinnare
1967 • Dalby
#19
11 oktober 2008 kl 20:49
Gilla
God afton!

Förra helgen lyckades Skåningar och Hallänningar stora delar av den västra leden från Smygehuk till Falkenberg. Hur ser det ut på östfronten? (eller snarare mitt i Skåne)

Finns det några som är sugna på att ta någon sträcka mellan Dalby och Älmhult?
Det är ju löparna själva som bestämmer de exakta sträckorna men troligen går väl den östra leden igenom, eller i närheten av, Osby, Hässleholm, Höör och ev. Hörby.
Visa Aikio
1967 • Ljungby
#20
12 oktober 2008 kl 02:03
Gilla
Älmhult-Ljungby- nånstans(Växjö hållet) kan nog fixas....
< < < 1 2 > > >
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.