Löpning Skador & Rehab 30 inlägg 710 visningar

sjuk, sjuk

1968 • umeå
#1
21 januari 2009 - 12:17
Gilla
börjar bli förbannat less på att vara förkyld!!!!! har nu inte tränat sedan den 28 Dec pga en envis förkylning. Hade planerat och var på kanarieöarna för att träna och sola men det gick också åt hvete!Är det någon annan som dragits med en sån här långvarig förkylning?
< < < 1 2 > > >
1969 • Stockholm
#2
21 januari 2009 kl 12:48
Gilla
Nej, inte förkylning, däremot har jag en trasig höft som varken streching eller naprapat verkar rå på, så jag förstår verkligen frustrationen. Från att köra långpass utefter hur lång tid man kan avvara till att inte palla en km :-(

Men du börjar ju närma dig 4v förkylning, så du borde nog uppsöka en läkare!

Hoppas på bättring!
Zazi Duv
1975 • Sundsvall
#3
21 januari 2009 kl 13:50
Gilla
Jag har haft en höst med ständigt återkommande förkylningar men blev tillslut helt frisk efter en "kur" bestående av multivitamintabletter & Proviva shots. Extra vitaminer hade jag ätit en tid men min mor tipsade mig om Proviva shotsen (eller annat med magbakterier) som hon tar i förkylningstider och aldrig själv blir sjuk. En bra bakterieflora i magen ska ju vara bra för immunförsvaret, och jag har nu varit frisk i snart två månader så det ligger kanske något i det...
1984 • Göteborg
#4
21 januari 2009 kl 16:19
Gilla
Har precis som de flesta oxå haft en period med återkommande förkylningar. Jag löste det med att sova ordentligt på helgerna i stället för att vara ute och festa. Och inte börja träna för tidigt efter en förkylning. Det är viktigt att äta och sova ordentligt så att immunförsvaret kan bygga upp sig. Du kanske redan gör detta. Testa med att äta extra nyttig mat med mycket antioxidanter. Ingefära, honung, vitlök, citron är några saker som är extra bra för att hjälpa immunförsvaret. Finns även ett bär som heter Acai. Detta bär skall vara något alldeles extra och innehåller otroligt mycket antioxidanter. Har själv testat att dricka acaijuice en gång när jag började att känna mig förkyld. Drack juicen i två veckor och förkylningen bröt aldrig ut. Alltid värt ett försök.
1967 • Götene
#5
21 januari 2009 kl 19:18
Gilla
Ja du, du är inte ensam Staffan! Skulle börja träna på gymet i år jan-april tänkte jag och nu är januari snart slut. Löpträning är annars favoriten. Var på Lanzarote över jul och tänkte träna där i härlig lagom värme. Sprang en 8 km en dag och badade i havet och dagen därpå var jag förkyld. Så det blev inga fler rundor där tyvärr. Nyårsdagen fick jag den där jävliga hostan som fortfarande hänger i. Var ute och gick i går och det var vad jag orkade med... Fy vad tråkigt det är. Längtar eftger att orka ut och springa igen.
csaba
1973 • Malmö
#6
21 januari 2009 kl 21:42
Gilla
jag lider med dig Staffan.
Jag hadde en period i oktober- november där jag var sjuk i flera omgångar.
(en gång riktigt sängliggande)
Roger Bohman
1967 • Ronneby
#7
21 januari 2009 kl 23:01 Redigerad 21 januari 2009 kl 23:03
Gilla
Kidz... Har en dotter på 2½ år. Gissa om hon släpar hem allt som går på dagis? OCH alla föräldrar som har mage att lämna ner sina snoriga sjuka ungar... jisses vilket samvete de inte har, men det är en helt annan tråd att starta.

Nä, jag har inte löptränat på 4 månader. Har varit förkyld i stort sett hela tiden. Max 5 dagar emellan med en känsla av att vara OK, och när jag bestämt mig att starta igen har jag blivit sjuk. Nu senast fick jag flunsan med 40 graders feber i 6 dagar. Lilltjejen var givetvis sjuk precis innan mig...
Jag har testat att käka vitaminer av olika fabrikat och form. Inget hjälper.
Att få sova hela nätter igenom som småbarnsförälder är inget självklart och det påverkar såklart. Frugan är förresten vegetarian och äter en hel del mer färska frukt/grönsaker än mig. Tanten är minsann nästan aldrig sjuk, så visst finns det ett svar på varför man bör äta antioxidanter i mängder...
(Det är oftast jag som vaknar först på natten när tösen ropar att hon är kissig... ;o)

Nästa test blir att ta de där shotsen som Zazi skriver om här i tråden...
Måste tillägga att jag aldrig var förkyld/sjuk mer än kanske en gång om året innan vi skaffade barn.
Karin Sandgren
1974 • Mölltorp
#8
22 januari 2009 kl 16:41
Gilla
Det kanske är så att din förkylning övergått till en bakeriell infektion och det går isf att behandla med antibiotika. Kolla med läkare om du kan få ta en nasofarynxodling, det tar bara några dagar att få svar. Dessa barn som sagt... delar frikostigt med sig av både det ena och andra.
Emil Westin
1991 • Linköping
#9
23 januari 2009 kl 10:35
Gilla
Jag blev förkyld idag. Känns som om man har en kniv i bröstet.
Så det första jag gjorde när jag vaknade var att käka honung. Och det känns redan bättre! :)
Bengt
1979 • Vallentuna
#10
23 januari 2009 kl 12:26
Gilla
har en 2,5 åring på dagis, helt obeskrivligt hur mycket basilusker hon släpar hem från dagis, vissa starka nog att ta död på en elefant..
Jag har dock det klarat mig bra en perjod, men åkte på influensan den 8de Jan. Den var hämsk, trodde nästan jag skulle dö och hade över 40 graders feber. Jag var frisk från den i 2 dagar och tänkte då ta mig ut på ett lugnare pass. Men självklart fick jag en förskylning innan jag han ge mig ut.
Nu har jag blivit frisk igen och hade tänkte att jag skulle ut på en runda under helgen. Givetvis så ringde de från dagis vid lunch och sa att lillflickan fått magsjuka. Hoppas att jag klarar mig från den så jag kan ta en sväng i helgen. Men de där dagis magsjukorna verkar ju kunna slå ut den starkaste, så vi får väll se..

Även om våran dotter släpar hem massa sjukdommar och jag får ganska många av dem så brukar jag klara mig ganska bra. Förskylningarna håller offtast bara i sig några.. Något jag är väldigt glad för.
Christian Burefalk
1974 • Älta
#11
23 januari 2009 kl 20:57
Gilla
Hela vår familj har också åkt på denna trevliga innfluenssa, vad ska man göra, försöker tänka positivt, så att kroppen får chans att läka ut alla småskador.
Mina två godinar 4.5 och 3 år gamla släpar också hem mycket baciller, men jag brukar klara mig fint. Sen om det beror på, att jag tar en nubbe Aloe Vera juice ( Syreberikad ) varje morgon, har gjort det i 3 års tid och klarat mig otroligt bra gemförs med frun, hon åker på allt!! Denna Aloe vera juicien lyckades inte mota bort influenssan, men i övrigt har den funkat mycket bra.
1986 • Katrineholm
#12
24 januari 2009 kl 17:04
Gilla
Testa kan jag KanJang ett natur läkemedel som i finns i Hälsokostbutiker och mataffärer det brukar hjälpa mot förkylningar, och så förstås vila, kroppen behöver vila för att kunna göra sig av med förkylningen.
Sandra S
1976 • Trelleborg
#13
25 januari 2009 kl 17:19
Gilla
Har också varit förkyld sedan nyår. Är fortfarande slemig i halsen men idag drev otåligheten mig ut i spåret. 2,5km på en ny bottenrekordtid och jag hostade slem järnet. Men nu efteråt känns det bara bra så det kanske är på väg att ge sig.

Jag har i tre veckors tid haft aktiv krigsföring mot min kropp. Massor av citrusfrukt, Berocca-tabletter och inflamationshämmande. Jag bara ska bli frisk nu!
Agneta Nilsson
1971 • Helsingborg
#14
25 januari 2009 kl 17:26
Gilla
Fick influensan i början av januari, med påföljande luftrörskatarr... så fort jag trodde att jag blivit bättre, så blev jag sämre igen. Fuktiga vinterdagar i Skåneland är inte att leka med när man är förkyld. NU förstan har jag kommit igång igen med träningen.

Jag blev tipsad om att ta en tsk honung varje morgon, innan man ätit eller druckit något annat. Och jag tror baskemej att det hjälpte! Kanske kan vara ett tips?
(Möjligt att det står nånstans här i tråden, det är så många som skrivit att jag inte läst igenom allt.)
MetaW
1962 • Stockholm/Södermalm
#15
25 januari 2009 kl 18:23
Gilla
Har också haft infektion på infektion o därtill skador, senast löparknä. Tröttsamt. Tror inte så mkt på hälsokostkurer. Men ändå, tankens hjälp kan räcka långt. Mitt tips är att tvätta händerna ofta (plus handsprit i väskan kan vara bra), sköt om sömnen, ät ordentligt o träna inte för tidigt efter infektion. Ev en vitamin/mineraltablett om dan för att säkra upp.
Bengt
1979 • Vallentuna
#16
25 januari 2009 kl 18:24
Gilla
Äntligen kunde jag ta mig ut på en 5km runda idag. Har inte sprungit sedan den 8de jan. Det var ett av dom tyngsta passen i mitt liv.. Antingen så är jag inte helt frisk ännu eller så har jag tappat mycket på den där influensan och förskylningen jag fick efter.
Vad vet jag, men jag kan tro att en influensan tar mycket på kroppens styrka.
Ja ja, nu är jag iallafall igång igen och förhoppningsvis tillbaka på samma niva innom kort. Tur att det är långt kvar till stockholmmarathon.
MetaW
1962 • Stockholm/Södermalm
#17
25 januari 2009 kl 18:34
Gilla
En influensa tar ju på kroppen, troligen är det förkylningen efter den som spökar nu - nästa pass känns säkert bättre. Ta några dagars vila nu - igen. I längden är det bäst. Långt till maran ännu.
Maria Andersson
1966 • Kungsbacka
#18
25 januari 2009 kl 18:54
Gilla
Sedan jag började dricka en stor kopp grönt te om dagen har jag inte varit förkyld (inte under hela vintersäsongen, peppar peppar...) trots att övriga i familjen varit det. Grönt te innehåller massor av antioxidanter, brukar ta en stor kopp direkt efter ett löppass.
Mattias Granstedt
1973 • Haninge
#19
25 januari 2009 kl 21:09
Gilla
Jag brukar göra min egen "sportdryck" med grönt te, ingefära, citron och honung. Blandar ut det med kolsyrat vatten och dricker en 1,5 liter av det under en dag. Fräscht och laddat med antioxidanter!!
1968 • umeå
#20
26 januari 2009 kl 08:10
Gilla
sprang i går Söndag mitt första pass sedan 28 Dec, 8 km i lugn fart ,jag blev helt slut men det var en fantastisk känsla att få springa igen. Trodde inte att det skulle bli så här besvärligt, har ansett mig själv som en som aldrig drar på sig några sjukdomar, äter sunt , sover ordentligt mm, tidigare förkylning sep 2007 några dagar. Kännere nu mig ganska orolig att jag blir sjuk igen men hoppas på att få träna i fred resten av säsongen.
< < < 1 2 > > >
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.