Löpning Träning 6 inlägg 3349 visningar

Hur träna inför Midnattsloppet med ryggbesvär

1971 • Göteborg
#1
29 juli 2010 - 23:09
Gilla
Jag har haft en intensiv träningsvår, med mycket cykling varvat med löpning. Innan semestern sträckte jag ryggen (igen) och har nu vilat i 3 veckor. Har startat spinning- träningen igen, vilket känns ok för ryggen.

Kan någon ge bra tips på träning inför loppet om 3 veckor. Eller kanske jag skall avstå? Tacksam för tips & råd.
Lennart Bergström
1967 • Grödinge
#2
30 juli 2010 kl 09:01
Gilla
Hej Carin!
Var i samma situation förra året när jag knappt kunde gå upprätt två veckor innan Vätternrundan. Har haft en rygg som krånglat mer eller mindre hela mitt vuxna liv. Jag besökte en kiropraktor som med två behandlingar gjorde mig till en "ny människa". I dag skulle jag nog hellre rekommendera en välrenomerad naprapat (som jag tror har en mer gedigen utbildning på ca 5 år). Lita på din egen magkänsla och tag hjälp av "behörig personal".

Lycka till! // Lennart
1973 • Göteborg
#3
30 juli 2010 kl 09:31
Gilla
Håller med Lennart. Jag har haft mycket problem med min rygg. Problemen försvann då jag investerade 500:- i ett naprapatbesök. Naprapaten talade om för mig vad som orsakade mina problem och jag åtgärdade det.

Jag tycker mig få lite känningar i ryggen om jag springer riktigt snabba, påfrestande, träningspass. Fast det är ju min rygg det. Du kanske skall prova dig fram lite försiktigt och springa midnattsloppet mer som en kul grej? Tills dess att du får dina ryggbesvär utredda?

Lycka till!
1972 • Trelleborg
#4
30 juli 2010 kl 10:09
Gilla
För mig är det precis tvärtom, när jag känner av min rygg så ger jag mig ut och springer! Då släpper det oftast inom 10 / 30 minuter. Men det är på mig!

Ha det
Lennart Bergström
1967 • Grödinge
#5
30 juli 2010 kl 10:45
Gilla
Håller med Christer, Min rygg krachar totalt när jag inte är aktiv, känns som om ryggraden är svag och jag måste hålla liv i musklerna omkring. Tror många som i dag sitter hemma sjukskrivna skulle må mycket bättre om de gav sig ut. Därmed inte sagt att man som oss "tränings idioter" måste ut och jaga tider eller sikta på 42 km, men faktum är att vi i grunden är skapta för att röra oss. Visst får man ont av att träna också, senast I natt fick jag nyttja Ipren gelen men hellre trötta muskler än en ong ryggrad.
1971 • Göteborg
#6
30 juli 2010 kl 15:22
Gilla
Jag märker stor skillnad av att träna core- musklerna mer regelbundet, men i mitt nu-läge gör det mer skada än nytta.

Niclas- det är svårt att ta en tävling som "en kul grej", men i längden är det vettigt. Vill hellre kunna fortsätta träna än bli sängliggande pga att jaga tiden på ett lopp.

Skall följa era råd och kontakta en naprapat.

Tack för era goda råd:)
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.