Löpning Skador & Rehab 3 inlägg 1158 visningar

skadat fotleden?

Markus Nilsson
1994 • Åstorp
#1
14 mars 2012 - 17:55
Gilla
hejsan alla löpare.
under den senare tiden har jag märkt av hur jag känner mig svagare i den vänstra fotleden/underbenet, om jag tillexempel står på vänsterbenet, sedan gör benböj så känner jag av smärtan lätt i foten.
smärtan kan också uppstå när jag sprungit en bit, efter kanske 6-7 km så känner jag av det allt mer, men det hindrar mig inte från att springa, men det är inte direkt roligt ....
kan det bero på att jag knäckt med just min vänstra fotled under en tid, kanske 1 år (gör en cirkulär rörelse så det knakar) gjorde inte det så mycket med höger för det knakade inte helt enkelt, men slutade då jag började löpa cirka 5 mån sedan, har införskaffat mig bättre skor nu, då jag hade problem med benhinnorna innan som dock släppt nu.

har ni andra tips ? frågor ? någon som känner igen sig skriv gärna? //tack på förhand Markus ...

någon som känner igen sig? /tips/hjälp? // tack på förhand, Markus
1952 • Varberg
#2
15 mars 2012 kl 08:17
Gilla
Kan du lokalisera smärtorna till fotleden? Har du skadat den tidigare?
När det gäller knäppande ljud i lederna är de sällan tecken på något farligt, men man bör inte hålla på med att framkalla dem avsiktligt så det är inte helt omöjligt att det förstärkt problemet.
Hursomhelst bör du nog låta undersöka foten ordentligt om du ska finna orsaken.
Markus Nilsson
1994 • Åstorp
#3
16 mars 2012 kl 16:28
Gilla
jag gjorde det när jag spelade fotboll(framkallde ljudet) har nu slutat, har inte gjort det på ett år, det har aldrig hänt innan ... utan det är första gången ... har försökt springa lite annorlunda ... men det känns liksom när jag springer i fotleden ... kan också känna det när jag går ibland ... men det kan också kännas "inne" smalbenet ... ska kanske om det inte gå över söka upp sjukgymnast eller läkare // tack för din tid, Markus
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.