17 september 2008 kl 09:20
Sofia, jag följer ingen namngiven diet men ligger väl någonstans mellan Atkins, GI och Stenålderskost. Basen är massor med matig sallad, kött/fisk, ägg kompletterat med nötter (gärna en näve om man känner sig sugen mellan målen) samt frukt.
Jag har alltid varit "grönsakshatare" men har nu svängt och gör smaskiga sallader med bladspenat, ruccola massor med fetaost, oliver, physalis, rödlök och olivolja ::smaskens::. Salladen kompletteras med en stor (eller två) köttbitar med t.ex.vitlökssmör eller fet fisk. Ibland kompletterar jag med "falskt" potatismos (blomkål kokad i grädde och mosad) eller kokt kålrot med en STOR klick smör.
Frukost består oftast av ägg i någon form, vanliga kokta, stekt med bacon eller omelett.
Använder alltid fetaste varianten av mjölk, grädde, creme fraiche och är inte snål med det heller....
Jag dricker vatten hela dagarna (har alltid en fylld flaska på skrivbordet), grönt te, mycket (alldeles för mycket) kaffe och till jordnötterna framför TV:n blir det Soda-Stream-läsk. Ingen alkohol (är absolutist sedan några år tillbaka).
Det sköna är att sedan jag la om kosten blir jag aldrig vrålhungrig och aldrig övermätt. Hade problem med detta förut då jag ganska snabbt blev väldigt hungrig igen efter måltid och när jag åt, åt jag snabbt och mycket så jag knappt orkade resa mig från bordet... Nu äter jag tills jag är nöjd och står mig jättebra och när jag tänker efter njuter jag nog mer av maten nu också.
Som du ser är all form av pasta, socker och annat med vitt mjöl borta.
Det var en kort(?) beskrivning av hur jag äter!
En liten parentes ang min träningsutveckling:
I helgen sprang jag utan ansträngning 18 km i ett betydligt högre tempo än vad mitt "pastaätande jag" klarade en 7 km-runda på för ett halvår sedan. Detta utan ökad träningsmängd. Att jag dessutom väger 10 kg mindre gör ju inget... :-)