Löpning Skador & Rehab 4 inlägg 4976 visningar

Diffus smärta i underben

1982 • Halmstad
#1
8 mars 2016 - 19:07
Gilla
Jag har fått en skada och det känns tråkigt. Tänkte att jag kan beskriva lite och har jag tur kanske någon känner igen symtomen, det hela är något diffust.

Det rör sig om vänster underben, hela vägen från knä till trampdyna. Det är en molande smärta som kommer vid löpning. Har jag avhållt mig från löpning ett tag är det inte så illa, jag kan ta ett milpass, men är liksom svag i benet, har problem att ta ett avstamp för att hoppa upp på något, det är snarare obehag än smärta, diffust, strålar i hela underbenet, vinklar jag foten kan det kännas värre. Efter ett pass är det extra dåligt, känns som benet är svagare. Det har kommit smygande, kan inte säga exakt när det började. Jag har tränat fem -sju mil i veckan en längre tid, så det är helt klart något som slitits långsamt. Har hållit upp tre fyra dagar på sistone och tror det är lite bättre då men känner direkt att det kommer smygande när jag sätter igång. Det verkar också som att det blir värre ju hårdare underlag det är.

Själv tror jag det är någon nerv som spökar. Men inte ischias för det slutar under knäet och jag har inga ryggproblem. Antar att det inte är så mycket att göra än å köra alternativt en längre tid. Det är först idag jag insett att det verkligen är ett problem, löpte 10km igår, det var ok men kände hela tiden, idag skulle jag ut igen men var otroligt svag i benet och snarare smärta än obehag så kastade in handduken efter 4km.

Någon idé?
1952 • Varberg
#2
9 mars 2016 kl 09:55
Gilla
Jag tänker direkt på compartmentsyndrom.
Mattias
1974 • Borås
#3
9 mars 2016 kl 10:35
Gilla
Samma här. Benhinneinflammation, alltså.
1952 • Varberg
#4
9 mars 2016 kl 11:14
1 Gilla
@Mattias: Fred beskriver diffus smärta som engagerar hela underbenet från knät ned till foten och dessutom svaghet. Den övriga beskrivningen är också klassisk. Är det så att smärtan vid vinkling av foten efter löppass är obelastad blir det ännu mer troligt.
Medialt tibiastressyndrom som oftast kallas benhinneinflammation och ofta blandas samman med compartmentsyndrom har mer lokaliserad smärta längs nedre mediala delen av underbenet.
Däremot kan det också bero på mer ovanliga saker som är mycket viktigt att ha i åtanke som t ex inklämning av den stora artären i knävecket. Denna diagnos kan lätt missas när man hör en klassisk beskrivning av compartmentsyndrom. Båda dessa orsaker tarvar givetvis kompetent undersökning.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.