Hjälp att komma tillbaka - Löpning
Löpning Träning 4 inlägg 5066 visningar

Hjälp att komma tillbaka

1991 • Hägersten
#1
13 mars 2018 - 08:14
Gilla 
Hejsan joggisar,

Behöver nu ert stöd och hjälp att komma tillbaka. Vet inte riktigt hur jag ska tänka och göra för att komma tillbaka.

Min löpning har varit katastrof senaste en och en halv månad. Först förkylning, magsjuka, förkylning och nu senaste överansträngning i vaderna pga att jag gick över till löpband under snökaoset. Men förkylningen är borta och vaderna fixade.

Innan har jag legat på ca 80 km i veckan. Nu orkar jag knappt ta mig 4 km i lugnt tempo. Kroppen vill inte alls. Beror detta på att konditionen har försämrats? Känns som det sitter som en spärr.

Borde jag fortsätta att spring och hoppas att kroppen kommer tillbaka eller vila i någon vecka?

Nästa helg ska jag springa premiärmilen för att seeda mig till en bättre startplats på Stockholm maraton. Ska jag försöka ge allt på loppet eller kommer det göra mer skada?

Just nu känns löpningen omöjlig och omotiverande.

Så peppa mig och ge tips :)

Tack
Stefan Tall
1971 • Stocksund
#2
13 mars 2018 - 09:20
Gilla 
Stressa inte över Premärmilen.

Jag vet inte hur det funkar med seedning till maran nuförtiden men när jag debuterade i det loppet seedade jag mej i Kungsholmen Runt halvmaraton. Det tyckte jag var perfekt i tid och distans.
1987 • Västerås
#3
13 mars 2018 - 10:39
Gilla 
Jag tror nog att du ska ta det onödigt lugnt.
80 km/vecka sliter ju ganska ordentligt, har du då varit frånvarande under 1½ månad så är det nog inte dumt att köra några korta och långsamma pass till en början. Du behöver ju inte seeda dig till startplats redan nu utan det kommer många möjligheter när du är mer fit for fight.
1982 • Stockholm
#4
13 mars 2018 - 22:32
Gilla 
Känner igen mig i motgången du beskriver. Jag drabbades av influensa och smärta i höftböjaren, det var i slutet av januari.

Idag, bara sex veckor senare känner jag mig starkare än någonsin trots att jag genomförde mitt första löppass utomhus förra helgen. Jag har öppen profil o loggar allt om du vill se hur jag gjort.

Svaret för mig var att hitta en ny träningsform som bibehöll / förbättrade min kondition utan att slita på höftböjaren. Så jag började med cross-trainer + kompletterande styrke o teknikövningar.

Så för att hitta tillbaka till löpningen så är mitt tips att träna annat under tiden, så kommer resten av sig själv.

Lycka till, du hinner komma tillbaka o mer därtill innan S.M

Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.