1954 • Falun

DM 10 000m

Löpning - Distans
Ganska förväntad tid i den form jag är i för tillfället. Ingen uthållighet och ingen kraft.

Men vi tar det från början. Ovanligt stort startfält för att vara i Dalarna och ca 25 st löpare radade upp sig på Kvarnsvedens IP. Spann från 30-min löpare till 50-min löpare. Men starten gick ganska bra ändå, trots det stora startfältet. Hade inte många efter mig efter 1 varv trots att detta gick lite för snabbt. Men sedan hittade jag farten och efter 2 varv var jag ikapp klubbkompisen Benny, som också är M65. Sedan låg jag i rygg på Benny varv efter varv. Och i rygg på mig var Ola i M55. Efter ca 6k tänkte jag kliva av och gick ut för att släppa förbi Ola. Men sedan tänkte jag att jag kör ett varv till. Och ett till. Och sedan var det lika bra att luffa på mot målet.

Förutom första 2 varven så höll jag koll på pulsen. Höll den några slag under tröskel eftersom jag vet att det inte är hjärtat som är min begränsande faktor nu. Sista 1.5km så tappade jag pulsmätningen, men då gjorde det inte så mycket.

Nu måste jag få upp volymen och inte köra intervaller över tröskel. För att komma tillbaka till den form jag hade i maj innan skadan. Men att min form är dålig på sommaren är ingen nyhet. Har varit så nu nästan alla år efter att jag blev 60 år.
Bild uppladdad av Leif Andersson

Söndag 5 juli 2020 15:15

10   km
Distans
46:59
Tid
4:42   min/km
Snitt
Löparkalkylatorn >>

Kommentarer

Mats Edelryd - 5 juli 16:06
Eftersom du höll pulsen lite under tröskel så finns det mer att plocka ut tänker jag. Sub 47 är ju bra därvidlag👍

Kul att få läsa en racerapport igen. Det vimlar ju inte av dem i dessa tider😀
Leif Andersson - 5 juli 17:03
Nog därför det var seklets största startfält på VDM 10 000m. Men oj vad jag blev varvad. Fast jag varvade också några.
Tony Elias - 5 juli 18:58
Bra gjort! Trevlig läsning. Bra tid 👍 !!
Gunnar Skandsen - 5 juli 21:27
Bra innsats !