1954 • Falun

Längdåkning

Måndag 18 januari 2021 13:27

Längdåkning - Distans
Redigera, kopiera, exportera med mera
VerktygKopiera passetRadera passet
Kopiera extra data
Vill du radera detta träningspass?
Det är inte varje vinter LeifA åker skidor, inget pass förra vintern och 1 pass vintern innan. Men idag blev det av igen. Begav mig upp till Vintjärn som har bra spår utan hiskeliga backar. Prognosen sa -4 grader så jag la på blå burkvalla för fästet. För glidet så hoppades jag på glidvallan jag la på för 5 år sedan. Jag är ju inte ute efter att vara snabbast i spåret utan att få lite bra träning.

Bara några bilar på plats vid parkeringen och ett par sa att jag skulle köra iväg först, jag såg väl professionell ut. Fast jag sa att det är ju ändå två år sedan jag åkte skidor. Iväg och spåret gav hyfsat glid men jag kom bara 50m innan jag fick bakvikt och ramlade bakåt. Paret förvissade sig om att det gick bra innan jag gav mig iväg igen. Fästet var helt ok och spåren ganska bra. Inte jättemycket med snö men inga genomslag. Åkningen kändes ändå kontrollerad, ända till jag kom till första vändplan och skulle runt den utan spår, kände mig som nybörjare på skidor. Men väl i spåren så gick det bättre. Vore man proffs skulle man ha stakat hela vägen men jag diagonalade mest. Utan att ta i för mycket, rädd för kommande träningsvärk.

Körde två varv i ganska lika fart med ganska låg puls. Tänk vad fort det skull kunna gå om man kunde åka skidor och med bra glidvalla. Men jag förblir en löpare som då och då tar fram skidorna från vindsförrådet.
Bild uppladdad av Leif Andersson
18,7   km
Distans
1:31:00
Tid
4:52   min/km
Snitt

Kommentarer

Mats Edelryd - 18 januari 20:08
Det gick snabbt det!
Leif Andersson - 18 januari 21:11
Är det hyfsat före och inte för backig bana så ska jag vara snabbare på skidor jämfört med löpning. Fart på skidor är svår att bedöma, beror så mycket på spåren och föret.
Oldboy - 19 januari 10:11
Visst är det så, men det är ändå kul när det går undan!
Thomas Skogh - 20 januari 08:21
Grymt att se Leffe jag ska nog testa spåren i vintjärn någon dag 😎☀️💪