1961 • Göteborg

Risveden Terräng

Lördag 10 september 2011 14:00

Löpning - Tävling
VerktygKopiera passetRadera passet
Kopiera extra data
Vill du radera detta träningspass?
Oj vilket roligt lopp! Och så blev det ju pers eftersom det var första gången.

Blev hämtad hemma av Philip och två av hans kompisar. Stämningen var god i bilen, och ännu bättre när vi såg hur välarrangerat det var med tydlig skyltning till parkeringen och parkeringsvakter som dirigerade in bilarna med millimeterprecision. :-)

Redan i kön till (den effektiva) nummerlappsutlämningen träffade vi Mina, och strax därefter även Peter och Robban. Niklas och Krister gled förstås också omkring i startområdet, det här är ju deras hemmaplan och jogg.se var medarrangörer.

Efter en rätt kort uppvärmning med några avslutande ruscher positionerade vi oss i startfållan. Ett mycket lätt duggregn låg i luften, temperaturen låg på 15 grader. Perfekta förutsättningar, speciellt som regnet upphörde just vid start.

Prick klockan 14:00 gick starten och vi stack iväg, inledningsvis i lite väl högt tempo (att man aldrig lär sig). Efter någon km stabiliserade sig tempot runt 4:30, lite mer sansat. Philip var då redan en bit före, efter 4 km såg jag honom inte igen förrän i målet. Robban och jag hade sällskap fram till strax innan "väggen" där jag drog ifrån.

"Väggen" var verkligen det, riktigt brant. Alla gick uppför vad jag kunde se, det var närapå tekniskt omöjligt att springa. Väl uppe var det en vätskekontroll med fin utsikt som jag faktiskt unnade mig några sekunder att beundra. Härifrån var det mycket "riktig" terräng; lera, rötter och stenar. Gott om funktionärer runt banan som även varnade för de halaste partierna – bra!

Vid nästa vätskekontroll tryckte jag i mig en gel, mest som ett test inför Lidingöloppet för att se hur kroppen reagerar. Blev väl ingen direkt boost, men inte heller några problem med magen. Så även vid sista vätskan tog jag en gel, denna gång med koffein. Kanske det gav lite effekt, svårt att säga.

Banan var delvis väldigt lerig, även om man lagt ut gott om spänger. Jag trampade ner ordentlig i ett gyttjehål på ett ställe och höll nästan på att kliva ur skon! Men rätt kul ändå att ösa på i geggan. På andra håll var det bättre stigar eller skogsbilvägar och till och med en bit asfalt på slutet.

De sista kilometerna gick det rätt fort, neråt 4:30-tempo – ända tills det dök upp en sista backe lite överraskande precis innan mål. Då gällde det att koppla på pannbenet och kötta på. Efter krönet var det bara drygt 100 meter in till mål där jag tryckte av min egen klocka på 1:29:59.75. 25 hundradelar under 1:30 alltså! Ska bli väääldigt intressant att se vad den officiella tiden blir.

I målet fick man den mest välfyllda goodie bag jag någonsin sett, den slog till och med Stockholm Marathons. Efter lite eftersnack med klubbkompisar och inväntan av Philips inte lika snabba kompisar var det så dags att nöjd åka hemåt igen mot en välförtjänt pizza och öl. En riktigt rolig tävling som det garanterat blir repris på nästa år. :-)
_____
Edit: Officiell tid 1:30:07, plats 93. Hade det funnits åldersklasser hade jag tagit silver i M50!
Jag ser nu att min klocka autopausade (förstås) några sekunder vid vätskekontrollen vid "väggen" där jag kollade utsikten en kort stund.
17,7   km
Distans
1:30:07
Tid
5:05   min/km
Snitt
164
Snittpuls
173
Maxpuls
Salomon SpeedCross 2 UK 9.5
Total distans: 
103:20:18
1076 km
Kompisar på passet

Resultat på sajten

  Namn Tid Snitt
10. Sebastian Elb 1:27:15 4:56 m/km
11. Erik "Tricky" Fries 1:30:07 5:05 m/km
12. Lotta Ingelsten 1:30:23 5:06 m/km

Kommentarer

Philip Sutherland - 10 september 2011
Vilken dag!
Det blev pizza och öl för mig med!
Robert Karlsson - 10 september 2011
Grattis till väl genomfört lopp och att du slog mig för andra gången denna veckan i en löpartävling....
Hur blir det på LL tro? Du är ju i kanon form :-))
Peter Karlsson - 10 september 2011
Sicket lopp Tricky. Bara starkare och starkare!
Peter Karlsson - 11 september 2011
Fick ni nån dusch efteråt? Efter Robban och mig tog vattnet slut. Jag tyckte inte vi slösade direkt, men...
;-)
Erik "Tricky" Fries - 11 september 2011
Philip hade glömt ta med handduk så vi skippade dusch där. Tråkigt om varmvattnet tog slut, har dock inte sett några klagomål på det i kommentarer. Terränglöpare är ett härdat släkte!
Peter Karlsson - 11 september 2011
Det var inte bara varmvattnet som tog slut, allt vatten tog slut! De lovade att åtgärda om 20 minuter när vi gick och trodde att brunnarna sinat.
Philip Sutherland - 11 september 2011
Sådana problem slipper vi i storstaden!
Peter Karlsson - 11 september 2011
Vi lantisar är ju lite mer utsatta! ;-)