Ulfs tränarerfarenheter genomlyser de nya träningsprogrammen för milen Foto: DECA Text&Bild

Träningsprogram för milen

Om sajtenSommaren är här och för de flesta stundar en välbehövlig semester. Frånsett planer på att ligga i hängmattan och läsa böcker är det många av oss som planerar kunna ge träningen mer tid. Inget slår väl kombon att färdigtränad slå upp en bra bok eller tända grillen?


Träning, även under semestertid, kan ibland bli bättre av lite vägledning. Därför släpper vi nu 8 veckors program för milen. Eftersom vi alla befinner oss på olika stadier i träningen och alla har olika förutsättningar släpper vi dem i de olika nivåer.
Dessa program kompletterar de halvmara- och maraprogram vi släppte i våras. Precis som dessa kan milprogrammen kopplas direkt till den tävling man planerar springa. Varje pass presenteras då i ens träningsdagbok och är anpassat till rätt datum.

Träningsprogrammen är författade av Ulf Friberg som har stor erfarenhet som löptränare för eliten. Precis som med de tidigare programmen tar han med sig sina erfarenheter därifrån och omformulerar dem till oss motionärer. Denna gång i sex olika utföranden beroende på våra målsättningar och kopplar vi dem inte direkt till tävlingen vi vill springa.

Frånsett de lokala loppen i juli finns det en hel del millopp att sikta på i augusti-september. Störst av dem alla är Tjejmilen som i fjol hade över 28.000 anmälda. Vid sidan om dem har vi de resterande Blodomloppen i Jönköping, Örebro, Visby och Västerås. Sen även de båda Midnattsloppen i Stockholm och Göteborg.
Ytterligare ett 50 tal millopp hittar vi i tävlingskalendern.

Våra program är upplagda i sex olika nivåer:

För dig som vill springa milen under 35
För dig som vill springa milen under 40
För dig som vill springa milen under 45
För dig som vill springa milen under 50
För dig som vill springa milen under 55
För dig som vill springa milen under 60

Löp väl och kämpa på!

 

Endast registrerade medlemmar kan posta kommentarer.
Registrera dig här eller logga in ovan.