27 december 2011 kl 18:34
Jag körde en något längre variant när jag var i 35-års åldern. Nertrappning två dagar för att förbereda kroppen, sen tio dagar där jag levde på grönsaks- och fruktjuice, vatten och buljong, ingen fast föda alls. Därefter två dagars försiktig upptrappning innan jag kunde återgå till att äta som vanligt.
Jag har nog aldrig haft så mycket energi som under denna period. När kroppen väl ställt om sig så var det inga problem. Det var ett par dar i början som var sega, men sen var det en fantastisk upplevelse. Jag jobbade som vanligt, tränade ännu mer än jag brukade och krafterna tycktes aldrig ta slut.
I slutet av perioden drömde jag om mat, dagtid satt jag ofta och dreglade över tidningarnas färgglada bilder på mat. Detta var första gången jag verkligen på djupet insåg vilket förhållande jag hade till mat.
Jag bröt fastan med två mosade kokta potatis med en klick smör och ett tjugotal kokta gröna ärtor, det var det godaste jag ätit under hela mitt liv. Och hittils har ingen matupplevelse kommit i närheten av den!Från början var min tanke att "bara" ha fyra dagars fullständig fasta, men upplevelsen var så givande att det blev tio istället, Man är väl inte långdistansare för intet ;-) ?
Så, lycka till med fastandet. Att börja med 24h verkar klokt, sen kan du därefter fatta beslut om du nästa gång ska köra en lite längre period.