Löpning Skador & Rehab 7 inlägg 6787 visningar

Nervproblem baksida lår?

Mikael Björk
1978 • Löddeköpinge
#1
17 januari 2012 - 07:53
Gilla
Har haft problem med baksida lår en längre tid nu. Går hos naprapat där vi försöker hitta orsaker samt lägger upp rehabplaner.

Det som nämndes var att det kan handla om en nerv som kommit i klämm eller blivit irriterad. Smärtan sitter dels mitt på låret lite mot insidan samt upp mot ljumsken.

Vid löpning kan det ibland "bubbla till" i bakre lårmusklen och efter det så ökar smärtan. Vissa dagar, som idag, känns det riktigt bra. Nu joggade jag en längre strecka i lugnt tempo igår och det brukar vara positivt. Snabb löpning innebär direkt ökad smärta och ofta vila ca 1 vecka. Dock är vila inget som hjälper utan smärtan tilltar sakta tills jag strechar och joggar försiktigt.

Någon som har erfarenhet av liknande eller tips på rehab? Har stort förtroende för min naprapat men ingen kan ju ha stenkoll på allt....
1973 • www.swedentrails.com
#2
17 januari 2012 kl 10:58
Gilla
Jag har i alla fal haft ordentliga känningar i baksidan av lår pga bristning i ljumsken. sedan ett år tillbaka. Problemen ökar på samma sätt du beskriver. Efter en tid övergick problemen till att bara handla om ljumeske, mage. Vila, försiktig träning och antiinflammatorisk medecin ska tydligen vara rätt väg i så fall..
1952 • Varberg
#3
17 januari 2012 kl 11:36
Gilla
Skadar inte att försöka stretcha piriformis vid besvär från baksidan av låret. Kan ju också vara problem från två ställen.
Pia
1966 • Raseborg,Finland
#4
17 januari 2012 kl 15:05
Gilla
Låter precis som "min skada". Speciellt dendär bubblande känslan är bekant. Kämpade på i ca ett år med massage, ultraljud, massvis av strech- utan resultat. Till sist blev det total vila från löpning + kortisonspruta + antiinflammatorisk medicin. Och nu börjar det småningom ge med sig. Jag tror att orsaken till problemet i mitt fall var, att jag alltid springer på samma sida av vägen och belasar därför höger ben mera...
Mikael Björk
1978 • Löddeköpinge
#5
17 januari 2012 kl 21:47
Gilla
Hej, och tack för svaren! Men det var ingen positiv läsning...

Men Tage, igår la jag faktiskt en hel del tid på stretch av rumpans olika delar och idag är det faktiskt ganska bra med låret! Känns defintivt fortfarande men kanske är du orsaken på spåret. Har varit väldigt stel just kring rumpa/höft den senaste tiden och inte lagt så mycket tid på stretch som jag borde (är extremt stel av mig).

Jens, jag skall gå på en kur direkt med start ikväll!

Pia, aj aj aj...vad tråkigt. Hoppas det blir bra...och att det inte blir lika långdraget för mig...

Fler tankar mottages tacksamt!

Nä, nu skall jag stretcha lite...
1952 • Varberg
#6
18 januari 2012 kl 09:03
Gilla
@ Mikael: Så bra. Då tycker jag du ska komplettera med den stretch som kräver en kompis/assistent som sitter vid din sida och drar det bortre benet mot sig (adduktion). Där kan man renodla greppet om piriformis. Problemet kan sitta både i musklerna på lårets baksida och där.
1979 • Sorunda
#7
19 januari 2012 kl 08:00
Gilla
Hej!
Vände mig hit för att jag tänkte att jag kanske kunde hitta något om hur jag ska göra med min skada.
Tråkigt att man så ofta får problem med skador men roligt att många delar med sig.
Jag har oxå ont i baksida lår och har haft ett tag. Det känns bättre efter lite träning och stretch men vill inte försvinna.
Jag har provat med voltaren kräm, tigerbalsam, vetekudde när man ska sova. Det lindrar lite för stunden men går inte över.
Min massör sa igår att baklårmusklerna kändes bra men att det var något mellan dom som kändes ansträngd. Vad är det?
Sena, ledband eller vad kan det heta? Försökte hitta någon bild på kroppen men hittade bara med musklerna.
Någon som har något tips vad jag kan göra.
Tack på förhand!
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.