Löpning Träning 47 inlägg 3042 visningar

Tid att springa med småbarn?

1971 • Stockholm
#1
7 juni 2008 - 21:06 (Redigerad 7 juni 2008 - 21:07)
Gilla
Hej, jag undrar hur ni gör som har småbarn? Jag har satt klockan kl 6.15 på morgonen för att hinna, men ibland är jag bara för trött för att gå upp så tidigt. Springer ni på lunchen, när barnen är på dagis, eller hur löser ni det de dagar då tex sambon inte är hemma eller ni inte har barnvakt? Mina barn är 3 och 5. /A
< < < 1 2 3 > > >
jeanette
1969 • Klagshamn
#2
7 juni 2008 kl 21:44
Gilla
Hej

Normal försöker jag hinna en kväll i veckan som är min kväll och en runda på helgen. Resten får jag trycka in här och var. Jag tränar på morgonen 3 dagar i veckan. Klockan ringer 05.15. Det som gör att jag kommer upp är att jag vet att gör jag inte det nu finns det inte möjlighet sedan. Ibland är jag för trött och då tillåter jag mig att stunta i det. Är min man borta passar jag på antingen när jag hämtar barnen så får de cyklar och så springer jag eller så gör jag det under arbetstid men så får jag i gengäld jobba på kvällen men det kan jag göra hemifrån. Det är dock inte alla som kan det. Mitt råd är att starta med en morgon i veckan och vänja dig vid det och vill du sedan ha mer så ökar du när träningen blir som ett gift och det är drivkraften i sig. Lycka till

Jeanette
1975 • Alingsås
#3
7 juni 2008 kl 23:56
Gilla
Jag prioroterar träning framför att t.ex. titta på tv på kvällen. När jag tränar beror helt på när tillfälle ges :-) Mina barn är 5, 4, 1 år och minstingen 1 månad, men det finns alltid en liten stund över ändå. Allt handlar om prioriteringar.
Mariana Norberg
1971 • Vindeln
#4
8 juni 2008 kl 07:47
Gilla
Jag tränar oftast på kvällen efter att barnen gått och lagt sig ca. 19-20. Det inte så ansträngande att ta hand om sovande barn, så vi turas om vem som ska ut och springa och ta med sig hunden. Vi är två som har fastnat för joggningen, men nu har min man varit sjuk ett tag och då har jag fått springa alla kvällar om jag bara ha velat.

Nu ska jag börja jobba bla. kvällar och slutar 21.30 och då har jag planer att springa direkt efter om jag bara orkar. MIna barn är 2,5 och 1 år.

Träningen är verkligen ett gift som Jeanette skrev och man gör allt för att få springa.
1976 • Linköping
#5
8 juni 2008 kl 08:21
Gilla
Det spelar ju ingen roll hur mycket man prioriterar träningen framför andra saker,om man är själv med barnen.Enda sättet är att köpa ett löpband eller motionscykel och köra när barnen sover.Sitter sjäv i den sittsen några månader varje år när både jag och tjejen jobbar skift.


1980 • Göteborg
#6
8 juni 2008 kl 09:33
Gilla
Springa till jobbet är annars ett grymt bra sätt att vara tidseffektiv. Har man inte duschmöjligheter, kan man springa enbart hem. Har man för långt till jobbet kan man cykla en bit, sen ställa cykeln och göra tvärtom på hemvägen.

Kan vara smart att springa både till och från jobbet, sen vila helt en eller två dagar (beroende på vilken nivå man är på) finns forskning som tyder på att det ger mer träningseffekt med två pass på samma dag, sen en vilodag, än ett pass varje dag.

Behöver du ta med dig mycket saker bör du absolut skaffa en liten ryggsäck gjord för löpning, de sitter mycket bättre än vanliga små ryggsäckar. Bra är dock om man kan minimera sin packning och t ex förvara en del grejer på jobbet, ta med ombyte dagen innan t ex. I bästa fall kan man klara sig på att ha nycklar och mobil i den lilla fickan i ett vätskebälte.

Finns ju även joggingvagnar med plats för två barn, kanske ett alternativ om du inte har för mycket backar på din runda.
Peter Györffy
1974 • Fuglie
#7
8 juni 2008 kl 10:21
Gilla
Vi har skaffat en joggingvagn. Än så är Ida lite för liten men tanken är att hon helt enkelt får hänga med på rundorna. På så sätt så kan man kombinera "ta hand om barnet" samtidigt som man tränar.
1969 • Sala
#8
8 juni 2008 kl 10:44
Gilla
Det går alldeles utmärkt att springa med en vanlig barnvagn eller sulky, om bara vilja finns. Nu har äntligen sexåringen lärt sig cykla lika fort som jag springer. Han kommer efter i uppförsbackarna, men kommer i kapp (och förbi!) på raksträckorna. Och tvååringen sitter i sulkyn. Det går utmärkt. Om man vill se rätt löpstatisktik kan man ju dra av en viss procent på tiden, d.v.s. den procent av hastigheten du springer med en barnvagn framför dig.
Malin T
1974 • Duved
#9
8 juni 2008 kl 10:55
Gilla
när jag för ca ett år sen kom igång med löpningen ville jag inte komma av mig i och med att hösten kom och jag inte längre skulle ha samma möjligheter till att springa. min sambo jobbar ofta på kvällarna och är även borta nån vecka i sträck ibland, så jag bestämde mig helt enkelt för att införskaffa mig ett löpband. det gjorde att jag höll igång under hösten och vintern. kan inte påstå att det är det roligaste som finns att springa på band, men i brist på annat så fungerar det jättebra.

sommartid funkar det smidigare eftersom sambon är ledig mycket mer och jag kan springa lite när jag vill.

1969 • Sala
#10
8 juni 2008 kl 12:14
Gilla
Kul med löpband hemma! Det skulle passa jättebra om man hade villa. Problemet med löpband är att det inte är så roligt, och risken finns att man lägger av med löpningen. Men blir ju så svettig, och utsikten är oftast inte så spännande :-) Dessutom är de löpband man har råd att köpa inte så bra. Så jag förordar nog att ta med barnen ut på löprundan.
Bengt
1979 • Vallentuna
#11
8 juni 2008 kl 12:15
Gilla
För oss fungerar det bra om jag går ut och springer när våran dotter har somnat på kvällarna.
Dom kvällar då min fru är borta så får jag helt enkelt hoppa över träningen.
För oss fungerar det kanon..

Vi har funderat lite på en jogging vagn, men våran dotter tycker redan nu att det är tråkigt att sitta i vagn för länge. Hon tycker helt enkelt att det är roligare att gå själv, om hon inte är aldeles för trött. Självklart tycker jag det är jätte bra. Men det blir ingen vidare konditionsträning om man ska springa i samma tempo som en 1,5åring går i..

Jag har försökt att träna på morgonen ibland, men det är tungt att gå upp klockan 04.50 för att springa.
1977 • Kumla
#12
8 juni 2008 kl 20:05
Gilla
Jag får vackert springa på jobbet (som tur e finns de dusch där) eftersom jag e ensamstående... Mina barnlösa helger så springer jag mer!
1971 • Sorunda
#13
8 juni 2008 kl 20:20
Gilla
Jag springer 2 dagar i veckan (i veckorna) på kvällen när barnen gått och lagt sig, som tur är så har jag barn som är nattade vid 19:30 tiden. Sedan springer jag ett långpass på helgen och då är det maken som är "chef" över barnen :o)

Nu i sommar blir det nog lite mer springa direkt när maken kommit hem (vid 17-tiden) och sedan middag direkt när jag kommit hem som är klar att ställa fram eller tillreds i ugnen eller dylikt medan jag är ute i joggingspåret.

Annars har jag en underbar kompis framför tv:n nämligen min motionscykel, han har väglett mig genom många avsnitt av bollibompa och många perioder hockey etc.
Jon Koldenius
1968 • Borås
#14
8 juni 2008 kl 21:28
Gilla
Gör ett avtal med din partner. Tala om hur viktig löpningen är. Och att du måste springa ex. tre gånger i veckan. Kom överens om när (morgon/föremiddag/kväll) och hur länge.
Sen håller du det. Benhårt. Stäng öronen om barnen gnäller, om partnern är trött/sjuk/arg eller vad som helst. De överlever, jag lovar. Till slut kommer de fatta hur viktigt springet är för dig (förhoppningsvis).
Övrig tid är du naturligtvis en engagerad förälder som delar lika på jobbet hemma!
Federico Hernandez
1968 • Göteborg
#15
8 juni 2008 kl 23:43
Gilla
Både jag och sambon springer - oftast 5 till 7 dagar i veckan.

För oss är babyjoggern från Charriot Carriers guldvärd (som kan också användas som släpp på cyckeln - kanon). Det blir en del pass med den för oss två - varför tar en promenad med lillemannen i barnvagn när man kan springa när man kan springa med lillemannen i barnvagn.

Vi började att använda babyjoggern när han var 3-4 veckor gammal förra vintern. Det gick och går fortfarande jätte bra. Han sov(er) genom de flesta pass. Upp till 2:15 var vi ute med han.

Annars delar vi våra pass så upp att en springer tidigt på morgonen, den andre på kvällen. På helger kan det bli så att vi springer dubbla pass istället för långpass.
1975 • Norrköping
#16
9 juni 2008 kl 08:19
Gilla
Jag försöker springa hem från jobbet och på kvällar när barnen somnat.
Det passar oss kanon. Jag är lite sugen på att köpa en joggvagn men de jag sett i handeln ser ut som vanliga cityvagnar.... nån som kan rekomendera en vagn som funkar för löpning?? just nu försöker jag springa med den vanliga vagnen ibland men jag slår i fötterna (nästan) hela tiden...
1978 • Västra Frölunda
#17
9 juni 2008 kl 09:14
Gilla
Vi har 1,5 km till dagis och det är alltid jag som lämnar. Den biten springer jag alltid (med barnvagn). Därefter springer jag så långt jag har tid med, beroende på när jag tycker att jag behöver börja jobba. Det skulle ändå ta en kvart att gå, så om jag springer 3 km har jag inte förlorat någon tid och ändå sprungit 4,5 totalt, så jag har ingen ursäkt att någonsin springa mindre än så.

För min del är det väldigt viktigt att löpningen sitter ihop med dagislämningen eftersom det tvingar ut mig även när motivationen tryter. Jag skulle nog inte komma ut i närheten lika ofta om jag sprang när barnen somnat för kvällen.
1971 • Stockholm
#18
9 juni 2008 kl 12:49
Gilla
Tack alla för bra tips! Löpband kan nog vara en bra lösning, på vinter kanske den enda lösningen, även om det är tråkigt. Ska även testa att springa med cyklande unge, och att springa till dagishämtningen var jättebra idé. Det provar jag (har inte dusch på jobbet nämligen)! Min sambo förstår att det är viktigt, men vill själv träna så det kan vara lite klurigt ibland... Plus att han ibland jobbar kväll. Men det går säkert att lösa. Längtar tills barnen kan springa tillsammans med en, det verkar roligt.
Håkan Marklund
1966 • Uppsala
#19
10 juni 2008 kl 00:01
Gilla
Barn är bra vikter om man vill köra lite spontan styrketräning ("Pappa bär mig!"). Har man lite redskap - läs lekplats - blir det ännu bättre. Har aldrig så mycket träningsvärk som efter att ha gungat på gungbräda. Inte så konstigt när jag väger fem gånger mer! Letar man lite skonsam och allsidig träning så är väl annars en gammal hederlig däcksgunga bäst.

Det är också bra träning att jaga barnet - lite fartlek tror jag nog det kvalar in som. Att gå eller springa med barn i barnvagn eller på cykel ger ju dessutom lite extra vikt under träningspasset. Som de där viktera man har runt hand- och fotleder men MER.

Som redan nämnts får du försöka hitta egen tid. Själv springer jag mer sen kväll än tidig morgon men det får man ju känna vad som funkar bäst. Annars får man satsa på joggingvagn. Vår är nyinköpt på Biltema, har inte haft tid att testa än,vilar fortfarande upp mig efter Blodomloppet och den hemska förkylning jag fick strax innan...
1966 • Karlstad
#20
10 juni 2008 kl 00:27
Gilla
Vi har två barn, avlastningsbarn på helgerna, jobbar o studerar heltid och fyra hästar.

Nu får man väl skit, men om man inte kan klämma in den stund det tar att springa anser åtminstone jag att livet borde omförhandlas. Vad är det för tillvaro?
Man måste inte springa kanske, men vi har ju lämnat den tiden när vi var livegna. Om det inte finns en liten stund över för sin egen person, har det inte halkat snett då..
Jag håller med Liselotte, att det handlar om prioriteringar.
< < < 1 2 3 > > >
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.