Löpning Träning 106 inlägg 44706 visningar

Biter löpning på kulmage?

Andreas Lindholm
1973 • Växjö
#1
21 februari 2013 - 07:09
Gilla
Jag började inte springa för att bli hunk och få sexpack. Bara för att bli lite piggare. Dock blev jag av med några kilon som en bonus enligt vågen, men jag fattar inte riktigt var de satt. Kulmagen är fortfarande kvar och skaver mot bältet till exempel. Så nu ställer jag mig frågan om löpning alls biter på en kulmage och i så fall när. Hur många kilometer per vecka behöver man riva av?
< < < 1 2 3 4 5 6 > > >
Andreas Lindholm
1973 • Växjö
#81
16 mars 2013 kl 17:44
Gilla
Det där med att man alltid kan äta för mycket verkar inte stämma. Har man träffat på killar som Magnus Samuelsson och liknande inser man att det även kan vara svårt att proppa i sig tillräckliga mängder.
Lars Lindefelt
1958 • Borlänge
#82
17 mars 2013 kl 00:23
Gilla
Äter man husmanskost och låter bli att äta godis, dricka läsk etc. så har man goda förutsättningar att hålla en normal, hälsosam vikt.
Tränar man riktigt hårt kan det nästan vara svårt att äta nog mycket. Under mina år som tävlingslöpare åt jag frukost, mellanmål, lunch, mellanmål, middag och ett litet kvällsmål. Vikten låg på 70-72 kg och träningsvolymen på 7-11 pass per vecka.
1968 • luleå
#83
17 mars 2013 kl 10:27
Gilla
Ja det är så jag också har uppfattat det. Du ökar din förbränning.
Jag skulle nog vilja äta mellanmål för att jag hinner bli ganska hungrig innan middagen. Det är inte så bra att bli jätte hungrig så du bara vräker i dig maten. Tendensen blir att jag äter väldigt fort för jag är så himla hungrig!! Men ett positiv besked att när jag ställde mig på vågen i morse då jag brukar väga mig så stod den på 63 kg !!! alltså ett kilo till ner till i vikt. Tålamod och åter tålamod. Tack för att ni engagerar er i mitt dilemma.
Kim
1987 • Tromsö
#84
15 augusti 2015 kl 17:48
Gilla
Hittade tråden på google och tänkte berätta lite om mig själv med tanke på kulmage eller ölmage :)

Är tidigare hockeyspelare, spelat hockey i 12 år innan jag la av. Var 18 år när jag la av med allt vad som hette träning. Självklart gick jag upp i vikt och blev tjock som en julgris över en sommar.

Våren 2015 nu så tänkte jag, jag ska börja ta tag i konditionen och viktnedgång och eftersom jag under min karriär som hockeyspelare löpte otroligt mycket så har jag en bra grundkondition.

Började springa 3 km och ja, jag höll på att dö, knäna höll på att explodera på mig. Väger idag 97 kg och är 28 år. Jag är inte tjock utan har ölmage.

Sprang 3 km 27 April på 17 minuter och höll på en vecka sen la jag ner det. Nu har jag tagit tag i det igen.

Kom hem från Rhodos i Söndag´s och hade under semestern självklart lagt på mig några kilo. Så i Tisdag denna vecka gjorde 2 km på 12 minuter och herregud sån träningsvärk jag hade i benmusklerna. Dagen efter drog jag 2 km igen på 12 minuter. Vilade två dagar och gjorde idag 2,5 km och det kändes som jag flög fram. Brukar hålla ett jämt tempo i 2 km och de sista 500m ökar jag.

Började väga mig 7 Januar i år och vägde då 98,8 kilo och som minst vägde jag 94,2 kilo och då löpte jag inget. Cyklar till jobb 8 km tur och retur Måndag till Fredag.

Vägde mig nu 11 Augusti och låg på stabila 97,7 kilo. Tanken är att jag med löpning ska ner i vikt. Till jul redan vill jag ha tappat en 8-10 kilo om det ens är möjligt. Jag springer 3-5 km 3 ggr i veckan plus att jag som sagt cyklar 8 km Måndag-Fredag.
1972 • Ljungby (Älmhult)
#85
15 augusti 2015 kl 19:22
Gilla
Det är framför allt med kosten man går ner i vikt med. Jag kör med att halva portionen ska vara grönsaker. Undvik energi i flytande form. Man får även tänka på att man bygger muskler med träningen, så även om du tappar fett är det inte säkert att du går ner i vikt. Långa promenader fungerar bra för att få igång fettförbränning samtidigt som det stärker lederna.
Lars Lindefelt
1958 • Borlänge
#86
15 augusti 2015 kl 19:31
1 Gilla
Balans mellan kost och rörelse är A o O, med andra ord ät inte mer än du förbränner. Plocka bort allt socker ut vardagen och rör dig mycket - inte bara när du tränar.
Anders Darefors
1965 • Jönköping
#87
15 augusti 2015 kl 20:52
2 Gilla
Har nog skrivit om min viktresa i en annan tråd men det får ni stå ut med ;)

Vintern 2007 när vågen stod på 93,7 kg (fördelade på 174cm) kände jag att nu får det vara nog. Började ta promenader (inga söndagspromenader utan stenhårda promenader så svetten rann) tillsammans med frugan men framförallt ändrade jag på mina matvanor. Försökte sluta med onyttigheter men min karaktär är för dålig så det var inte lätt men givetvis drog jag ned på detta, till exempel chips hälldes upp i en liten skål och när den var tom, så fick det inte bli mer. Det som jag däremot lyckades bättre med, var att vara stenhård mot mig själv vad gäller storleken på matportionerna (dock NÄSTAN likadan mat som tidigare, inga speciella dietmetoder) och att ALDRIG ta om mat. Ett litet enkelt tips för att underlätta det sistnämnda är att inte duka fram maten på bordet, utan låta den stå kvar på spisen, det är ju väldans lätt annars att ta till sig mer mat när den står på armlängds avstånd på bordet.
Med hjälp av detta lilla "program" vad gäller motion/mat så lyckades jag på cirka 2 år gå ned 20 kg. Fortsatte med promenader i ytterligare 4 år innan jag till slut under mina promenader började blanda gången med lite lätt jogg i typ 150-200 meter för att sedan gå i typ 2-3 minuter och sedan jogg igen. Det var svårt att hålla igen när jag tyckte det började gå lätt men jag kände att jag ville vara rädd om mina knän och andra leder. Det finns säkert andra upplägg som passar andra bättre men NÅGOT rätt i mitt upplägg tror jag att jag hade, annars hade jag nog inte tappat de där kilona.
Lycka till och skynda långsamt!! :-)
Lennart
1971 • Vallentuna
#88
15 augusti 2015 kl 21:03
Gilla
Otroligt inspirerande att läsa om lyckliga "viktresor".

Anders - Visst måste du har gjort något rätt, och det sista du skrev tror jag är viktigt. Alltså "skynda långsamt". Klassiska ord som tål att upprepas i det här sammanhanget då det är så lätt att dra på sig skador om man går för fort fram.
Peter Gardell
1961 • Kallhäll
#89
15 augusti 2015 kl 21:39
Gilla
Det hjälper ju inte att springa 3-4 timmar i veckan för att bränna bort fett om du sedan sitter på en kontorstol hela dagen och byter till soffan när du kommer hem. 3-4 timmar om dagen är nog vad som krävs för att bränna fettet. Allt behöver dock inte vara intensiv träning. Cykla eller gå till jobbet är en bra idé, eller att höja skrivbordet och stå upp och jobba halva dagen. Underskatta inte vardagsmotionen! En balanserad kost vid rätt tillfälle gör resten.
Lennart
1971 • Vallentuna
#90
16 augusti 2015 kl 10:29
Gilla
Problemet är också att man låter sig hamna där i första läget. Man borde sätta stopp och ändra på sitt levende innan viktuppgången sker. Jag menar, man vaknar inte bara en helt vanlig torsdag och väger 50 kg mer än vad man gjorde när man gick och lade sig.

Jag håller precis på att skriva en serie med vardagstips till män i 40-års åldern som vill hålla sig snygga och fräscha. Serien heter "Över 40 men snygg som 20" och de tre första tipsen finns att läsa på min blogg.

Tipsen är formulerade med lite "populistkomik" men de är helt ärligt menade.
Heimo
1960 • Swe
#91
16 augusti 2015 kl 15:42
Gilla
Kulmage beror mkt på att man inte tränar magmusklerna.
Vältränade magmuskler håller in magen på ett bättre sätt, många löpare har trots anorektiskt utseende i övrigt en liten kulmage.
Tiokampare är annars vad man tänker på om ordet atlet.
Magra utstrålar inte ett välbefinnande generellt sett.
Heimo
1960 • Swe
#92
16 augusti 2015 kl 15:55
Gilla
Re #82
Dumheter, det kan inte vara några som helst problem att hålla vikten om man vill, oavsett hur mkt än tränar.
Gäller att hitta energität mat för att kompensera energiförluster vid hård träning.
Tyvärr så är idrottsanerexian utbredd inom lång löpning då en lätt kropp flyger snabbare.
1966 • Karlstad
#93
16 augusti 2015 kl 18:21
Gilla
Läste rubriken lite för fort.."Bitter löpning med kulmage" :-)
Åsa
1978 • Tyresö
#94
16 augusti 2015 kl 19:22
2 Gilla
Det går inte att punktförbränna fett, så det spelar egentligen ingen roll om det är just löpning du väljer att syssla med, eller någon annan förbränningssport.
För att "bli av" med kulmage behöver du kort och gott gå ner i vikt, och hur man gör det ser ju likadant ut vare sig man har kulmage eller inte, eller kör löpning eller något annat. Det finns alltså ingen träning som får överskottsfett att försvinna från ett visst ställe på kroppen. Däremot blir ju kulmagen mindre om du generellt minskar mängden fett du bär runt på.

Om träningens enda syfte är att gå ner i vikt är det svårt att hålla träningen uppe i längden. Vet att det finns studier kring motivation som visat att sekundär motivaion (alltså att träna med huvudsyftet att uppnå något i nästa led, dvs belöningen finns inte i aktiviteten i sig) inte håller så värst bra. De som i längden håller motivationen uppe till att fortsätta med träning är till största delen de som tycker träningen i sig är kul, dvs syftet och belöningen finns direkt i själva aktiviteten man gör. Man tycker kort och gott om själva springandet och det är huvudskälet till varför man gör det.
Lärdomen är väl att om man vill hitta en träningsform man önskar fortsätta med över tid, kan det vara värt att välja träningsform mer utifrån vad man faktiskt tycker är kul att göra, än att välja utifrån någon sorts uppskattning om vilken träningsform som är mest effektiv för något mål som ligger utanför själva träningen.
Heimo
1960 • Swe
#95
16 augusti 2015 kl 19:35
Gilla
re #94
Inte alls säkert , visst om man går ned i vikt så minskar såklart buken, men de betyder inte att magen ser nerbytande del av kroppen.
Långlöpare e smala, men snygga kroppar har hen inte.
Åsa
1978 • Tyresö
#96
16 augusti 2015 kl 19:37
1 Gilla
Förstod inte helt inlägget. Självklart finns det ingen garanti för att en kulmage försvinner helt. Min poäng var att det hur som haver inte går att punktförbränna fett. Det man kan göra är att gå ner i vikt och hålla tummarna.
Heimo
1960 • Swe
#97
16 augusti 2015 kl 19:40
Gilla
åsa bör kanske läsa på om sakfrågan?
Lars Lindefelt
1958 • Borlänge
#98
16 augusti 2015 kl 19:57
Gilla
En kulmage innebär ofta att fettet lagras invärtes i kroppen vilket är "farligare" än när fettdepåerna lagrats mer fördelat på kroppen. En saker gäller dock alla, det går inte att punktförbränna fett. Ekvationen är fortfarande mer ut än in om vikten ska minska.
Heimo
1960 • Swe
#99
16 augusti 2015 kl 20:06
Gilla
Kulmage innebär att tarmar inte hålls på plats av muskulatur.
Heimo
1960 • Swe
16 augusti 2015 kl 20:12
Gilla
Lars Linnefeldt påstår sig vara en fd elitlöpare, jag kommer inte ihåg namnet om jag ska vara ärlig:)
Eliitlöpare på svensk nivå e sub 29 min på milen, lokalt kan de va annat
< < < 1 2 3 4 5 6 > > >
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.