Löpning Övrigt 266 inlägg 19160 visningar

Ännu en om hundkräk..

1966 • Karlstad
#1
5 juli 2013 - 21:39
11 Gilla
Jag är så inihelvete trött på hundjävlar som ska ut och jaga efter en på vägen. Eller.. egentligen korkade hundägare som inte begriper att det finns en skyldighet att hålla rätt på lopphögarna. Små kräk kan man jaga hem så dom ylar, men dom stora är rent otrevliga och i värsta fall farliga när dom egentligen är rädda. Folk tycks tro att några buskar betyder att man är på landet och allt kan släppas lös. "Kom här, kom här.."
Man borde få ha elpistol med sig i självförsvar.
< < < 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 > > >
LCHF Margot
1959 • Svartvik
28 november 2014 kl 17:37
3 Gilla
Vissa har noll koll på hunden, jag har haft tur och sprungit förbi snälla hundar på smala stigar, men även om den är snäll behöver man ändå ha koll för det är ju faktiskt ett djur, därför blir jag förbannad på den nonchalans som många hundägare visar, när dom inte ens kan hålla in kopplet, utan hunden har spelrum om han skulle vilja...
1970 • Fagersta
2 december 2014 kl 09:21
4 Gilla
Den lilla följetongen #132, #134 och #143
Jag blev jagad av tre hundar varav en bet eller rev mig. Jag skickade räkningen på stelkrampssprutan till hundarnas matte varpå jag trodde att saken var ur vägen.
Förra veckan fick jag en påminnelse om att räkningen INTE var betald. Sinnet rann över och jag ringde upp ägarinnan av hundarna och frågade helt sonika varför hon inte betalt.
Hon upplevde det som att jag utpressade henne och hade ingen som helst anledning att betala påstod hon. Hon tyckte också att mitt beteende var konstigt iom att jag inte stannade och pratade med henen och visade upp såret.
Jag förklarade att jag inte var speciellt sugen på att stå där och visa min rumpa för henne. Till saken hör att jag i tidigare mess talade om för henne att jag ville ha tillbaka räkningen utifall hon inte tänkt betala. Detta för att slippa påminnelseavgifter och annat.
Hon hotade också med att gå till polisen med detta. Jag svarade att vi absolut kan ta det den vägen. Då blev det annat ljud i skällan och hon gick med på att betala räkningen till slut. Eftersom hon hade "glömt" att skicka tillbaka räkningen till mig så sa hon nu att hon visst kunde betala den för att hon hade missat att återsända den. Inte för att hennes hundar hade jagat och bitit mig. Nu är iaf räkningen betald och jag hoppas innerligt att jag slipper ha med hundarna, men framför allt, ägarinnan att göra något mer.
Jag kommer inte att springa där något mer så jag kan inte kontrollera om hundarna fortfarande är lösa eller inte.
Ronny Lövstrand
1967 • Borås
2 december 2014 kl 16:28
3 Gilla
Jag skulle nog polisanmäla direkt om en hund bet mig och sedan krävt att de avlivar kräket eftersom det är en fara för allmänheten. Hundar som anfaller människor skall man ta bort. Nästa gång kanske det är ett litet barn som blir anfallet...

Förutom det ska man naturligtvis ha ersättning för alla utlägg inklusive ersättning för förlorad arbetsinkomst för tiden man lagt på det hela plus ersättning för sveda och värk inklusive ersättning för det psykiska lidandet.
LCHF Margot
1959 • Svartvik
2 december 2014 kl 16:44
Gilla
#152
Både ägaren och hundarna borde avlivas...
Patrik Meng
1976 • Kungälv
13 december 2014 kl 15:18
Gilla
Efter ett års löpning, så skedde detta mig

Sprang i godan ro i centrala delarna av stan, såg att 2st kvinnor stå o samtala 100m längre fram och fick ögonkontalt med dem,lugnt och skred förbi dem

Efter 40-50m tittar jag bakåt,vet ej varför men där kommer en hundjävel i storlek som en mindre ponny. Skrek till kvinnan som lubbade efter -för i helvete, samtidigt som jag gjorde ett mindre graciöst hopp över någons trädgårdsraket att du fattar väl att de finns folk som är hunrädda o du har noll koll på få in han.

Hon bad om ursäkt och sa som alla att han är snäll, sa att jag skiter i hur snäll han är om jag blir rädd. Hon tog hunden i halsbandet (ej kopplad) o gick iväg och jag forsatte min löptur

Va fan tror ni händer, hundjäveln sliter sig o börjar att jaga mig igen och jag gör mig stor och sparkar mot hunden i luften varpå den stannar o hon får tag i hunden igen

Här lägger jag munkavel på vad som slank ur min mun till den kvinnan men hon gick skamset iväg.

Såg alltså bara 2 kvinnor som prata o ingen hund när jag sprang förbi, så jag tror att hunden var i någon trädgård o såg mig o flög över staketet när den fick syn på mig...undra vad jag tänkte när jag studsa över ett staket som skulle skydda mig
LCHF Margot
1959 • Svartvik
14 december 2014 kl 17:12 Redigerad 14 december 2014 kl 17:12
Gilla
Bild uppladdad av LCHF Margot
Mitt Illavarslande scenario.
2006 • Alingsås
14 december 2014 kl 22:31
Gilla
Hur "avföljer" man en tråd?
1959 • Rönnäng
14 december 2014 kl 23:13 Redigerad 14 december 2014 kl 23:18
Gilla
Roger- högst upp på denna sida (direkt ovanför trådens rubrik) står det såhär:
"Avsluta prenumeration"
Klicka bara där.
I alla fall i "Mobilt läge"
1970 • Fagersta
15 december 2014 kl 08:22
Gilla
I datorversionen är det ett litet minus man ska klicka på. Bredvid pilarna.
1975 • Eskilstuna
18 januari 2015 kl 21:00
4 Gilla
Bild uppladdad av Birgitta Thörnqvist
Skämt åsido. ;)
stefan malm
1977 • Skellefteå
23 februari 2015 kl 00:36
Gilla
Kedjor efter hundar har man för att de ska få mer träning och mer muskler när de går. Vissa har även bildäck och liknande som hunden drar efter sig. Ett bra sätt att bygga upp mer muskler på jycken,framför allt på de som tränar och tävlar i weight pull med hund där hunden ska dra en vagn lastad med en viss vikt.
Jag har som många andra blivit påhoppad av hundar på mina löprundor och även om jag absolut inte är hundrädd så anser jag att det är något som aldrig ska hända. Alla som skaffar hund borde vara tvungna att ha någon form av körkort för hundägande.
Själv tränar jag min nio månader gamla schäfer att vara passiv när löpare passerar oss eftersom han inte vill något hellre än att få springa med. Hur önskar ni som är hundrädda att en hund ska bete sig när ni ska passera? Ska den titta på er och vara uppmärksam på att ni kommer eller känns det bättre om den har hela sitt fokus riktat på mig och aldrig sneglar mot er? Att jag som ägare visar att jag uppmärksammat dig? Att han är kopplad i kort koppel och att jag befinner mig mellan honom och andra människor / hundar ser jag som självklart.

Längtar till han är gammal nog att följa med på mina löprundor!
1977 • Eskilstuna
23 februari 2015 kl 07:19
1 Gilla
Stefan, jag är iofs inte hundrädd, men man blir allt lite orolig om man möter någon som håller väldigt kort koppel och där man kommer att passera närmast hunden.
Det korta kopplet tycker JAG signalerar att det är större sannolikhet att hunden kommer att reagera än att den inte kommer att göra det och att ägaren är medveten om det.
Så hundföraren får gärna placera sig själv emellan och så lite lagom löst och ledigt koppel och en hund fokuserad på ägaren.
Då har jag inte en tanke på att det skulle hända något.
1975 • Göteborg
23 februari 2015 kl 09:39
Gilla
Egentligen väldigt enkelt. Kort men löst statiskt koppel med hunden på utsidan. Ägaren är alltid mellan hunden och mötande person. Hunden ska vara uppmärksamt på omgivningen och notera mötande men absolut inte fixera.

En ägare som låter sin hund springa fritt utan koppel, låter hunden dra i kopplet, eller springa helt fritt i flexkoppel sänder signaler om dålig disciplin. Det i sin tur är rena rouletten.
Annika Johansson
1969 • saltsjöbaden
23 februari 2015 kl 12:22
Gilla
Jag har köpt dog defense spray som skyddar mig mot lösa hundar, har fått pröva detta på lösspringande hundar och det funkar utmärkt. Hunden tvär vänder och springer i väg. Kan varmt rekommendera detta spray är inte farligt för hunden men obehagligt. Googla på det så ser ni var ni kan köpa detta.
Helmer Tampongförtäraren
1985 • Türinge
23 februari 2015 kl 12:31
2 Gilla
Funkar det på hundförare?
1965 • Täby
23 februari 2015 kl 12:37
Gilla
Vad Henrik och Stefan sa. Jag har en liten fundering till er hundägare:

Jag blir glad när hundägaren tar ansvar och visar gärna det. Men samtidigt vill man inte bryta bandet mellan hundägare och hunden. Vad tycker ni, förutom ett leende/nickande: Inger mer? Ett Tack/Hej?
Annika Johansson
1969 • saltsjöbaden
23 februari 2015 kl 14:33
Gilla
Ha ha testa det gör det nog har aldrig testat på hundägaren men fått mycket sura miner av dom.
Hobbylöparn
Östermalms IP
23 februari 2015 kl 15:00
Gilla
Vi har en ettårs spaniel, så jag kan inte kalla mig hundrädd. Men visst, vår hund kan vara ganska skällig och jobbig till och från mot andra hundar eller okända människor.

På en löprunda passerade jag en hundförare med sin typ labrador, kommer inte ihåg rasen exakt, men mellanstor till stor hundras var det.

Det var på trottoaren. Jag tänkte när jag närmade mig att jag borde nog ge djuret litet space och springa ut i gatan. Men näe, ekipaget såg ut att ha koll, kort koppel hunden nära sin ägare.

Självklart märkte varken hunden eller ägaren att jag kom ikapp bakifrån. Hunden hoppade till och av ren reflex gjorde utfall. Och bet mig i rumpan! Ja det är sant, hunden bet mig i baken. Jag stannade til, förbannade mig själv att jag inte sprang ut på den tomma gatan. Kände efter, som tur var inget hål i brallan, hunden fick nog inget grepp utan slant till litet med tänderna.

Hundägaren såg helt förskräckt ut och bad tusen gånger om ursäkt. Ingen fara tyckte jag, det gick ju bra.

Slutsats: Ge hundförare och hundar litet space. Hundar är ett ganska primitivt djur som drivs av en kombo av nedärvda instinkter och uppfostran. I trängda situationer är det inget snack om vilket sm tar över: instinkterna!

Inga konstigheter egentligen. Hundar är något av det sötast och mest kärlekstörstande djur man kan tänka sig. Samtidigt härstammar de från vargen, bör ej glömmas bort. Hur många 100-tals timmar på brukshundklubben som än investerats.
1975 • Göteborg
23 februari 2015 kl 21:37
2 Gilla
Och nästa gång kanske den sätter tänderna i ansiktet på en glad treåring som överraskar den på samma sätt utan att höras ordentligt. Är vi lika förstående då?
Helmer Tampongförtäraren
1985 • Türinge
24 februari 2015 kl 04:48
Gilla
Är bra att ge ifrån sig ljud, så att hundförare och hund vet att löpare/cyklist/gångare kommer. Att ge utrymme är tacksamt, ger även det till synes icke-välfungerande individer och ouppmärksamm på andra sätt (gamla, gående med rullator, barnvagn).

Dock hindrar det inte alltid folk att tappa fattning. Hundar som sliter sig tvärs över körbanan från andra sidan vägen etc. Vill inte att hunden ska bli påkörd. Största problemet är hundförare, senast förra veckan blev jag jagad, dock av en liten (gammal, >10-12 år) mops. Hälsat på besten innan, så ingen fara, dock mitt i skogen. Han kunde ju fått för sig att springa vilse.

Var ute med hund själv i helgen. Då hon inte var på topp humör, så blev det kort koppel med gult band om kopplet. Hindrar iaf de mest sansade att kuta fram och hälsa i otid. Det är ett annat tips. Är hunden på dåligt humör och/eller du inte känner dig hundra, knyt ett gult band runt kopplet (betyder "håll er på avstånd").
< < < 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 > > >
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.