Löpning Om jogg.se 80 inlägg 14723 visningar

Flykten till Strava

Henrik Ortman
1974 • Salbohed
#1
8 juli 2021 - 07:47
Gilla
Många av träningskompisarna som jag följt här på Jogg har sakta med säkert sluta uppdatera här.
Flera av de som är kvar har bara autouppdateringarna från sina klockor utan några mer personliga kommentarer om träningspassen vilket gör att det blir lite torftigt att läsa.
Tycker mig se tappat ännu mer markant efter serverflytten när Svettigappen slutade fungera.
Då jag vet att fler använder Strava så reggade jag också upp ett konto förra veckan för att prova.
Och mycket riktigt där fanns dem! Dessutom flera kompisar som jag tidigare inte hittat här på Jogg.
Fler som märkt samma tendenser?

Hittills är jag inte så imponerad av Strava. Tycker Jogg har mycket bättre kartfunktioner och rapporter mm. Kanske finns mer om man blir Premiummedlem.

< < < 1 2 3 4 > > >
Niklas Mylfalk
1973 • Solna
#21
10 juli 2021 kl 01:12
2 Gilla
Strava fungerar utmärkt utan att du ger den tillgång till dina foton, vill du ändå publicera foton går det bra att göra det från webben.

För egen del är Strava min huvudsakliga träningsdagbok, dels för att den är så enkel att använda och att de flesta av mina träningskompisar finns där men även för segmenten som är ett utmärkt redskap att hitta bra rundor när man är bortrest. Men som flera redan har varit inne på skiljer sig statistiken och hur den redovisas en hel del på och Jogg är ett bra komplement.
Henrik Ortman
1974 • Salbohed
#22
10 juli 2021 kl 10:35
2 Gilla
Om du vill ladda upp en bild i appen behöver du ge den tillåtelse att komma åt den.
Jenny Nilsson
1968 • VALLENTUNA
#23
10 juli 2021 kl 11:29
2 Gilla
Hej Henrik!
Jag har Strava sedan många år tillbaka och egentligen är jag en Funbeatare som blev Joggare när Funbeat lades ned. Jag saknar fortfarande Funbeat, men det får jag lägga bakom mig.

Jag reggar träning i ett Excelark också. Data finns ju även på Suunto (används ej längre) och Polar (ny sedan någon månad tillbaka). Jag är betalande medlem på Jogg men inte Strava. De är bra på olika saker och absolut inte mer skryt och pepp än man kan åstadkomma på Jogg.

Jag saknade forumfunktionen när Funbeat lades ned och när många från Funbeat flyttade till Jogg hängde jag med.

Jogg har problem med loggning, tex har flera av mina pass loggats som fel träningstyp jämfört med vad jag startat i mina klockor, både Suunto och Polar. Det är mer korrekt i Strava och därför har jag den kvar. Dubbelregistrering tar dock onödigt mycket tid, så kommentarer om hur träningspasset kändes osv sker i Jogg... Jogg är smidigare på det viset, tycker jag...

Jag har inte hittat någon träningsdagbok/forum/plattform som funkar perfekt för mina önskemål, så jag har liksom blivit kvar på flera olika ställen... Jag har tom runalyze.com men den har jag inte riktigt fattat tycke för, men passen synkas i alla fall över... Den visar avancerade funktioner för puls osv men känns för plottrig och jag har inte fått någon bra översikt heller... Relive-appen har jag också...

Kram,
Jenny
Jenny Nilsson
1968 • VALLENTUNA
#24
10 juli 2021 kl 12:18
Gilla
Just det, glömde skriva att Strava har funktionen "segment" som man kan skapa själv eller ta del av andras segment. Det är jättekul och smidigt. Jag har precis skapat segment för Högdalatippen i Vallentuna. Både från baksidan och industrisidan. Jag kan skapa ett privat segment, då är det bara jag och mina prestationer som visas eller ett publikt, då kommer alla som sprungit där som har Strava att visas. Det som är bra är att ett segment kan ligga var som helst på löprundan och jag behöver inte göra något med klockan, mitt resultat visas ändå. Om jag är nyfiken kan jag se min utveckling över tid! Supersmidigt!

Kram,
Jenny
Lars Lindefelt
1958 • Borlänge
#25
10 juli 2021 kl 13:03 Redigerad 10 juli 2021 kl 13:03
1 Gilla
Segment är ganska roliga, alltid skoj att ta bästa tid i åldersklassen på ett Stravasegment. Har dock bara lyckats på cykel ännu.
1966 • Ystad
#26
10 juli 2021 kl 14:13
Gilla
Jag hittade ett segment på en liten grusväg som ligger 30 meter hemifrån.14 st hadde sprungit där
Hans Westerback
1958 • Lidingö
#27
10 juli 2021 kl 15:44
1 Gilla
Jag gillar verkligen segmenten i Strava, mina närmaste har jag sprungit ca 200 gånger, kul att se historik. Sen har jag skapat segment av alla enskilda kilometer på Lidingöloppsspåret. Då kan jag t ex mitt i en runda tänka, nu maxar jag på km 12 och försöker persa :-)
Magnus Sjöberg
1977 • Trelleborg
#28
10 juli 2021 kl 17:10
3 Gilla
Jag dubbelreggar men föredrar absolut jogg där jag får en bättre översikt över min träning. Segmenten lockar mig inte alls. Enda anledningen att jag använder strava är att jag har många träningskompisar där.

På jogg har jag också kontakt med fleralöpare som jag aldrig träffat och som jag genom åren har haft ett meningsfullt utbyte med. Efter mer än tio år på jogg tycker jag dock att det är lite tråkigt att forumet börjat självdö alltmer, förr var det fler och intressantare diskussioner i många ämnen.
1965 • Eksjö
#29
10 juli 2021 kl 17:33
5 Gilla
Jag tror inte att forum börjat självdö - det är nog främst bristen på tävlingar under pandemin som gör att allt går lite på tomgång.
Annica Kaufeldt
1973 • Stockaryd
#30
10 juli 2021 kl 21:58
4 Gilla
Håller med dig!

Tävlingarna drar mycket trafik tror jag, pepptrådarna, uppsnacket och den obligatoriska ursäktstråden (jag borde ha... jag hade tänkt... om inte... -posterna du vet) :-)
1986 • Stockholm
#31
11 juli 2021 kl 07:28
1 Gilla
Strava är helt överlägset jogg.se. Min gissning är att ingen kommer använda jogg.se om fem år. Och pratet om ’skryt’ känner jag inte alls igen mig i.
Fredrik Dahlberg
1973 • Saltsjö-Boo
#32
12 juli 2021 kl 15:40
8 Gilla
Ingen!? Där har du fel. Förutsatt att jogg.se kvar så kommer åtminstone jag vara kvar. :-) Jogg är helt överlägsen gratisversionen av Strava! Det kan vara kul att kika på olika rutter och folks träning i Strava, klubbfunktionen är bra, men någon bra översikt över din eller andras träning finns inte tillgång till gratis. Strava har ju tidigare varit ganska dyrt, men ser att det just nu kostar 528 kr/år. Kanske får testa som ett komplement.
Diskussionforument på jogg är bra och där kan man få många värdefulla tips. Finns mycket annat smått och gott. Dessutom har jag 14 år med träningshistorik på jogg.se som förmodligen inte går att importera till Strava? Finns också ett litet värde i att sponsra en av de första svenska löparsiterna som dessutom drivs i svensk regi, särskilt som de är konkurrenskraftiga till internationella jätten Strava.
1974 • Stockholm
#33
12 juli 2021 kl 16:02
6 Gilla
Jag loggar av olika anledningar inte mina pass vare sig på Jogg el Strava så för mig blir Strava helt meningslöst.
Men jag uppskattar detta forum väldigt mycket och läste här länge innan jag började delta aktivt i diskussionerna. Anmärkningsvärt ofta får jag dessutom träffar på just joggs forum om jag googlar någon löpningsrelaterad fundering vilket kan ses som en värdemätare på hur mycket kunskap det finns här. Så för mig fyller sajten ett behov - jag kommer att vara kvar.

Lite halvkul dock att "strava" egentligen är det svenska ordet "sträva" :)
John K
1969 • Stockholm
#34
17 juli 2021 kl 18:38
2 Gilla
Jag har tidigare varit betalande medlem på Strava, men tyckte inte att den gav så mycket.

Segmenten kanske är kul, men det finns mycket konstigheter där. Feldata och rena fusk. För att nu inte prata om en del utmaningar som är helt åt skogen. Finns en utmaning där man t.ex. ska få ihop 30 timmars aktivitet under en månad. Efter lite mer än halva juli månad så har den som leder samlat ihop 1211h 18m! Det är ju matematiskt omöjligt!
1981 • Lycksele
#35
17 juli 2021 kl 19:08
7 Gilla
Jag håller inte med dig om att jogg är bättre än gratisversionen, jogg är bättre än premium versionen.
Jag har kört strava gratis i två försök och ett försök med premium men kunde inte hitta något som var bra alls med det, eller jo en sak som de ändrade just efter jag hittat den så det slutade fungera.

Jag använder connect för detaljer men för det viktigaste, översikt och bra träningsdagbok tycker jag jogg är överlägset. Lätt att hitta äldre pass och jämföra.
1971 • vånga
#36
18 juli 2021 kl 10:09
Gilla
Strava är min hjälp till intervaller. Mycket roligare å lättare å köra mot segment. Som i torsdags cyklade 72km, efter 60km kom ett på 5km-kanon trycka allt man orkade. Nu blev det kunga krona, även om det ej blir det så finns mina intervall tider sparade utan jag behöver ta mellantider-jätte lätt att hitta dom gamla tiderna. Särskilt nu när jag kämpar för att komma tillbaka efter en allvarlig träningsolycka-så är det superkul att se jag är på gång tillbaka-orkar bara små ryck långt kvar i rehaben . Även under pandemin, har kört Strava tids tävlingar, super kul att kunna tävla trots avsaknaden av tävlingar. Har varit MTB-XC och enduro. Ny bana varje vecka.
1963 • Linköping
#37
18 juli 2021 kl 10:38
1 Gilla
Har själv flyttat till Strava för där finns alla mina inspirationskompisar och diverse kul utmaningar, segment, local legend etc.

Det enda jag saknar från jogg.se är forumet och som gör att jag tittar in här då och då. Ett sådant forum finns inte på Strava.

Vad gäller skryt så tycker jag att det är synd om man inte kan få skryta lite om man gjort något bra. Det är osvenskt, visst, men det kan inspirera många. Man ser att kompisar gör bra prestationer (som inte behöver handla om tid, tempo eller sträcka) och hittar på olika kul saker som loggas på Strava, det inspirerar! Man är där träningskompisarna finns och då trivs jag bäst på Strava, det är inte svårare än så.
hxman
1976 • Skåne
#38
18 juli 2021 kl 12:25
4 Gilla
Ni som följer andra på Strava och här- går ni in och kollar detaljer på pass som tex farten på olika intervaller?
Genuint nyfiken. Jag fattar inte grejen men missar kanske nåt.

Själv har jag Garmin Connect som min träningsdagbok (pga att jag loggar i princip alla min löppass i klockan) och synkar till Strava bara för att ha backup.

Jag är på jogg för forumet där jag lär mig massor även om innehållet tidvis svajar och jag hade önskat en del annan funktionalitet (tex aktiv moderering och vettiga citatfunktioner).
John K
1969 • Stockholm
#39
18 juli 2021 kl 13:49
1 Gilla
Jag tror att Strava fortfarande erbjuder cyklister mer än löpare.
Corben Dallas
1978 • Göteborg
#40
18 juli 2021 kl 17:32
Gilla
Nej jag håller inte med om att man skall stödja bara för att det är svenskt, eller först i Sverige. All heder till utvecklarna. Men det funkar dåligt med forumet, det svaras sällan på frågor och förslag, aviseringar inge vidare. Rapportsystemet Inge vidare. Ett ganska kasst gränssnitt. Osv osv. Men det finns en viss aktivitet som är trevlig ibland.

Som jag sa innan, kolla in fetcheveryone.com
Det är allt jag önskat att jogg var.
Extremt aktivt och trevligt, sjukt bra träningslogg, tävlingslogg, träningsvisualisering, utvecklingsförslag röstas fram, spela spel med din träning, osv osv. Sen är det hemtrevligt och genuint, utvecklat av en snubbe som är väldigt aktiv med allt.
Kolla in det. Finns nåt för alla.
< < < 1 2 3 4 > > >
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.