10 juli 2007 kl 23:11
Redigerad 31 december 2005 kl 00:00
Elin:
På ultralopp äts det mera. Det stämmer och det är nödvändigt när man håller på länge. Ännu mer nödvändigt blir det på längre lopp typ 12/24 timmars. I Trollhättan blev vi bjudna både på spagetti och kötträssås och cheeseburgare från Max. Då funkar det inte bara att ta dricka. FAst för egen del är 6 timmars ett gränsfall. Några köttbullar brukar ju slinka ner och en korv med bröd också. Fördelen med denna typ av lopp är att den går på varvbana. I detta fall ca 1200 m (jag har inte fått den kontrollmätt ännu). Detta innebär att Du har allt detta utbud vid varje varv. Säg hur många maror som har så täta kontroller? En del stannar och äter, andra tar ett vilovarv och går medans de äter. Själv brukar jag ha med mig egenbakade "Rune"-kakor.
Det kan vara en fördel att prova att sätta i sig kaffe, cola och dylikt under träning. Det är inte alla som klarar detta. Vi är lite olika känsliga med våra magar. Här måste man prova sig fram. Oftast brukar det gå bra eftersom man springer ganska lågintensivt. Men är Du osäker så prova innan.
Vidare rekommenderar jag att ha en väska med sig som man kan ställa vid sidan av banan. I denna kan man ha lite torra kläder att byta med, ett par extra skor vill en del ha. Och även förstärkningskläder beroende på väder. Detta är individuellt. Själv har jag alltid med mig en väska men det är sällan jag använder något. Men det är en trygghet att ha med sig ändå. Detta är en annan fördel med tidslopp att man kan ha med sig en massa extrautrustning på loppet utan att bära med sig det.
//Stefan