Löpning Kost & Näring 15 inlägg 1352 visningar

Vad ska man käka innan gbgvarvet och när?

Per Arneng
1978 • Mölndal
#1
14 maj 2009 - 19:22
Gilla
Vågar man käka en vanlig lunch ~4 timmar före loppet. Pasta eller nått? .. Har läst att det kan vara bra att göra det men är det verkligen så eller ska man satsa på frukost och sen inte äta mer än nån frukt innan loppet. Startar 14:47. Vid vilka klockslag bör man käka och hur mycket och vad? :-)
1981 • Göteborg
#2
14 maj 2009 kl 19:24
Gilla
Kommer själv äta en bra frukost runt 10:00
Gurra Limebranch
1983 • Oskarström
#3
14 maj 2009 kl 19:30
Gilla
Jag kliver upp tidigt för att åka med klubb-bussen till Göteborg. Äter en stadig frukost innan vi åker (gröt, kaffe, ägg, mackor) & käkar sedan pannkakor med sylt och grädde någon gång på sena förmiddagen. Dessutom behöver jag något extra i magen 1-1½ timme före start för att inte få hungerkänslor under loppet - det blir kanske ett par nävar chips eller så... Har testat mig fram under hela våren och hittat en "matmetod" som passar mig.
1971 • Ödeshög
#4
14 maj 2009 kl 19:53
Gilla
Jag kommer att grunda med en rejäl pizza på fredagskvällen. Eftersom jag har 25 mil till Göteborg och vill vara ute i god tid så äter jag frukost vid 6-tiden bestående av havregrynsgröt, ett par ostmackor, banan och kaffe.
Senare på förmiddagen kommer jag äta något lätt mest för att inte bli hungrig.
Från idag (torsdag) dricker jag också lite mer än vanligt.
Lycka till på lördag allihop. :-)
Jonas Sjöstedt
1970 • Ingared
#5
15 maj 2009 kl 08:28
Gilla
Jag brukar äta en stadig frukost vid 8 och sedan sushi ca 11.30. Detta funkar bra för mig. Sushi är gott och ger en behaglig mättnadskänsla utan att kännas tungt. Jag provade tidigare att äta pasta före loppet men oj vad det var tungt. Helt meningslös vikt att bära med sig.
Patrik L
1975 • Kristinehamn
#6
15 maj 2009 kl 08:30
Gilla
@ Fredrik ->Från idag (torsdag) dricker jag också lite mer än vanligt.
Bra! Men det är inte här du ska erkänna sådant, det är hos AA.

;-) Ursäkta min kassa humor, men jag kuuunde inte låta bli, jag försökte verkligen!
Martin C
1975 • Göteborg
#7
15 maj 2009 kl 09:20
Gilla
Frukost och sedan lunch ca 2 timmar innan loppet. Gärna potatismos till lunch, det går fort ut i blodet och tas upp av matsmältningssystemet fort.

Jag kommer att smälla i mig stekt falukorv med potatismos vid 12 tiden och jag startar 14:18. Det ska jag kunna stå mig på.
Viktor Govik
1981 • Göteborg
#8
15 maj 2009 kl 13:44
Gilla
så här ser min dag ut

stadig frukost.. typ havregrynsgröt sen bil ner till götet.
fixa nummerlapp
kolla mässan som var mycket bättre förr!!
Bullar o kaffe på läktarn som vanligt, har funkat förr!
Toalettbesök
Startfållan och trängas.
i mål 15:35 ca
duscha
hem och jobba nattpass


Christian J Skoog
1983 • Malmö
#9
15 maj 2009 kl 17:16
Gilla
För mig blir det en rejäl pasta ikväll... sen frukost och lagom med lunch (skaldjurspasta kanske) innan jag tar mig till starten... å andra sidan kanske jag även behöver äta kvällsmat innan loppet, jag startar ju i startgrupp 18.

för er lite mer vågade jag kan rekommendera en schysst indisk curry. "you´ll never get better" i dubbel mening.. :)
1974 • Göteborg
#10
15 maj 2009 kl 19:01
Gilla
Jag skall äta pasta vid 11.00 tiden sen är det bara att vänta till loppet startar 14.18..
Idag rakade jag huvudet för luftmotståndet och vikten =).
Så nu är jag race ready..
1984 • Göteborg
#11
15 maj 2009 kl 19:21
Gilla
Jag har börjat ladda i dag med två påsar Vitargo.
I morgon ser matschemat ut så här;

8-9:00 - Gröt av bovete, quinoa & hirs m.m. ägg och grovt bröd + grönt te. Mycket långsamma kolhydrater.
12:00 - Lunch, Kalkon med quinoa & grönsaker.
13:45 - Lite nötter för att inte bli hungrig + koffeintablett
14:47 - START!

Koffein är ett måste, tycker alltid att det går bättre när jag har fått i mig lite koffein.
Tror inte att det spelar så stor roll vad man äter. Finns ju 100 teorier om vad man bör äta och inte. Nu menar jag inte att man ska smälla i sig en pizza en timma innan loppet. Men det gäller ju att se till att det finns energi i kroppen. Huvudsaken är nog att man tror att det man äter är det bästa. Det sitter i huvudet tror jag. Viktigaste är nog att se till att man har druckit ordentligt samma dag och dagen innan. Glöm inte att fylla på med energi direkt efter. Lycka till!
1964 • Perstorp
#12
15 maj 2009 kl 19:46
Gilla
Börjar nu till kvällsmaten med ett halvt kilo kyckling med potatissallad till det dricker jag två glas vin. Till frukost blir det 600 gram ostkaka med vispgrädde
och blåbärssylt,plus kaffe ägg och risalamalta det slinker nog ner 1 liter juice också. eftersom jag startar kl 15:30 så får det bli hamburgermeny med +
Nu kan man springa som f.n kanske tiden blir 1:45 vilket inte är någon jättebra tid men jag har iallafall fått äta gott. Ha det bra alla gbgvarvare ät gott och spring så gott ni kan.

Maria Andersson
1966 • Kungsbacka
#13
15 maj 2009 kl 20:08
Gilla
Hmm Anders, har du börjat smutta på vinet???
1964 • Perstorp
#14
15 maj 2009 kl 20:28
Gilla
Ja men bara två glas resten får bli imorgon kväll he he.
1971 • Göteborg
#15
15 maj 2009 kl 23:07
Gilla
Jag har varit alkoholfri i snart 4 veckor. Hindrade dock inte halsonda, så jag fick ta en liten utspädd whiskey:(( Kanske vinet håller bacillerna i styr, Anders!

Jag satsar på risgrynsgröt till frukost och kassler med fäskpotatis till lunch. Kan inte springa på 3-4h efter pasta, så det får jag avstå från på tävlingsdagen. Annars har jag grundat med popcorn till fredagsmyset:D
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.