Löpning Avancerad träning 8 inlägg 3778 visningar

Hinna springa på lunchen

Stefan R
1966 • Stockholm
#1
1 november 2010 - 17:26
Gilla 
Med en timmes lunch, hur lägger man då upp det för att få ut så mycket som möjligt av det? Byta om, träna, eftersvettas, duscha, äta sen vid datorn så det iaf ser ut som man jobbar. Känns som det blir 30 min träning. Lätt löpning eller intervall/tempo? Hur gör ni? Har väldigt begränsade träningsmöjligheter varannan vecka eftersom jag då har barn hos mig. Gott om träningstid övriga veckor men det känns som det haltar lite.
1974 • Kristinehamn
#2
1 november 2010 - 19:00
Gilla 
Så här har jag ofta gjort: Byt om snabbt, löp lugnt 5 min. Därefter springer man 5 km hårt, jogga ner någon minut. Duscha. När man har duschat klart har man ofta ca 15 min på sig att värma och äta sin härliga lunch. En klart uppiggande lunch. Ibland brukar jag köra motionscykel i 30 minuter istället (intervaller 4x4 min till exempel).
Mikael Engström
1984 • Njurunda
#3
1 november 2010 - 19:54
Gilla 
som Håkan skriver gäller det att vara effektiv. Om du har möjlighet att smita 5min innan så byt om och kör en kort uppjogg. Brukar inte vara några problem att hinna med ett hårt pass, intervaller, eller en lite lugnare lunchjogg bara.

Från början tyckte jag det var stressigt men efter ett tag blir det nästan ett måste att komma ut!
Käka vid datorn är ju kanon om du har möjlighet till det, annars bör du hinna ändå om du är effektiv som sagt.
Magnus
1968 • Västerås
#4
1 november 2010 - 20:07
Gilla 
Kan du ta en 45 min lunch ena dan och 75 min nästa? Eller skippa förmiddagsfikat? Eller komma en kvart tidigare på morgonen? Isåfall har du en kvart extra och hinner några meter till.
1969 • Sala
#5
1 november 2010 - 20:11
Gilla 
Tempo skulle jag säga, 25 min i tröskelfart. Det sliter mer än intervaller, men du skulle få mer utdelning på kort tid och det det handlar ju bara om varannan vecka så det klarar du. Max 3 ggr/v dock.
1977 • Nässjö
#6
2 november 2010 - 13:09
Gilla 
Byt om och ut på din runda 20-25 minuter. Strecha och micra maten. Ät din mat och duscha det sista innan rasten är slut. Det funkar för mig.
Annie F
1981 • Tullinge
#7
2 november 2010 - 13:57
Gilla 
Är lite avis på er som har möjlighet att träna på lunchen! Själv är jag glad om jag hinner få lunch ;-)

Jag har å andra sidan möjlighet att transportträna till/från jobbet under mina kvällspass och det är inte alla som har!
(fm-pass måste jag ta bilen för att hinna lämna på dagis innan)

Har du någon bra backe i närheten av jobbet? Kanske backpass 1 x veckan kan vara ett alternativ, dessa pass brukar ju i regel vara effektiva samtidigt som tidsåtgången är minimal. Övriga pass kanske ett tröskelpass samt ett intervallpass? När jag inte har möjlighet att komma hemifrån för träning har jag ibland efter att barnen gått och lagt sig kört ett "intervallpass" med 6-8x70/20 sekunder spark i baken med hög frekvens (avstamp på tårna-inga hälar nuddar golvet), efter att barnen har somnat. ett "pass" som garanterat får upp pulsen rejält och genererar i en grymt stark träningsvärk i vader ;-) kör jag på en matte blir det dessutom nästintill ljudlöst. Som småbarnsförälder med tidsbrist gäller det att vara uppfinningsrik ;-)

Har du möjlighet att äta rejält under någon förmiddagsfika så kanske du kan nöja dig med t. ex en banan och ett stort glas mjölk och sen försöka få i dig något mer matigt vid efteriddagsfikat? (förutsatt att du arbetar på ett ställe som har sådant lyx som för/eftermiddagsfika dvs.). I sådant fall har du ju ytterligare ett par minuter att spela med... Annars får du se till att ta med mat som är lätt att äta framför datorn..1972 • Falsterbo
#8
2 november 2010 - 14:15
Gilla 
Prata med chefen. Ta det på ett lönesamtal. Man får ändå aldrig hela den löneökning man vill ha. Jag letade efter andra valutor att belönas med och träning på arbetstid är en.

Mitt upplägg är att jag jobbar hemifrån ett par timmar (kvällstid) varannan vecka (har barnen då), dessa dagar kan jag gå tidigare och hämta på dagis. Sedan får jag ta en halvtimme extra lunch de dagar jag tränar (gäller alltid), för att hinna med barn, jobb och träning. Jag är övertygad om att denna "investering" från företaget lönar sig i form av en piggare, mer sällan sjuk och gladare anställd.

Sedan vet mina kollegor och min chef att jag ställer upp, helger, kvällar mm när det behövs och jag kan.

För min del blir det matande av löpband, oftast distans men ibland intervaller. Och om jag har tid så blir det lite med vikterna också.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.