Återkommande halsont och hög puls vid träning. Frustrerad! - Löpning
Löpning Skador & Rehab 10 inlägg 13100 visningar

Återkommande halsont och hög puls vid träning. Frustrerad!

Karolina Bjurehed
1978 • Borås
#1
12 december 2011 - 08:31
Gilla 
Får ingen hjälp på vårdcentralen, de säger bara att "men lägg ner träningen" "det blir säkert bra". De vill inte ta blodprov för att kontrollera om det är brist på något, de vill inte göra EKG - de gör inget alls.

Har sedan ett halvår haft problem med andningen när jag löptränar (genomförde Varvet trots detta). Har periodvis svårt att få ner tillräckligt med luft i lungorna, jag kan inte ta djupa andetag känns det som. Efter några månader började jag få hög puls under mina löprundor, även under mycket låg belastning. Låg tolv slag över normalt. Sedan började det trassla med förkylning o halsont som kommit och gått de senaste 4 månaderna (2-3 veckors intervall). Jag får inflammationer i leder, i muskelfästen och är så trött.

Någon som känner igen sig? Är så uppgiven och villrådig. Det känns som jag har sökt hjälp med blir nonchalerad och ansedd som dum när jag vill träna och inte vill vila vila vila. Behöver lite goda råd av alla er kloka joggare :)

/Karolina
Magnus
Stockholm
#2
12 december 2011 - 09:31
Gilla 
Låter lite som du har tränat på lite för hårt och gett kroppen för lite återhämtning. Lägg in regelbunden vila. Det kan ta lång tid att återhämta sig om man kört på för hårt under en tid, för mig tog det ett par månader innan det började kännas normalt igen, och då hade jag liknande symptom som dig. Läkare på vårdcentralen känner inte igen överträningssymptom, sök hjälp på en idrottsskadeklinik eller liknande om du vill ha hjälp är mitt tips.
1952 • Varberg
#3
12 december 2011 - 10:07
Gilla 
@Karolina: Återkommande infektionssymptom under 4 månader och ledbesvär. Jag tycker du ska stå på dig för att få det utrett. Finns en del bakterier som kan bita sig fast och ge lite varierande besvär. Har inte intrycket av att du skulle ha tränat för mycket.
Ann-Louise Zander
1982 • Hässleholm
#4
12 december 2011 - 11:34
Gilla 
"Har sedan ett halvår haft problem med andningen när jag löptränar (genomförde Varvet trots detta). Har periodvis svårt att få ner tillräckligt med luft i lungorna, jag kan inte ta djupa andetag känns det som."

-lägg till svag yrsel och en konstant önskan att gäspa utan att riktigt lyckas så låter precis som mig för ett år sedan. Jag hade ett HB på 95 och dåliga järnvärden men har fått bukt med det nu.

Har du fått ditt HB kontrollerat? Ge dig inte!
Johnny Bråttom
2007 • Stockholm
#5
12 december 2011 - 12:39
Gilla 
Astma kanske?
Dana
1965 • Helsingborg
#6
12 december 2011 - 17:06
Gilla 
"dom" menar du läkare eller sköterskor? är det läkare som säger så skulle jag byta den. hade själv problem med andningen och låg puls) ringde till min husläkare och sa att jag har längre tid problem med andningen och just dom djupa andetag. det var jätte svårt med dom. so fick jag direkt en tid nästa dag. svårare än så får det inte vara. vore jag du skulle jag ringa varje dag. lycka till.
Karolina Bjurehed
1978 • Borås
#7
13 december 2011 - 13:49
Gilla 
Menar de läkare jag varit i kontakt med på VC :)

Har inte kontrollerat mitt HB, har eg inte gjort någon hälsokoll på länge. Känns som det är tajm kanske.....

Ska leta upp en idrottsläkare som ni säger - och kanske stå på mig lite mer.

Tack för alla värdefulla svar :)
Linda Eriksson
1978 • Skara
#8
13 december 2011 - 15:29
Gilla 
Känner igen mig... för två vintrar sedan upplevde jag ngt liknande. Visade sig vara mykoplasma. Kolla upp d. Lycka till!
Kajsa B
1987 • Göteborg
#9
13 december 2011 - 17:20
Gilla 
tänkte direkt som ann-louise.
utöver andningen hade jag även som symptom återkommande småförkylningar (halsont och extra trötthet oftast) samt att pulsen var ovanligt hög. både i vila och stegrade snabbt vid ansträngning.

hade själv inte orkat ta tag i det, är rätt van vid att det kan vara jobbigt att ge sig in i sjukvården utan mer konkreta grejer. men så skulle jag opereras för en månadsedan, och de kollar de visst alltid HB innan dess. då hade jag ett hb på 82....
1963 • hunnebostrand
#10
13 december 2011 - 18:37
Gilla 
har för tredje gången precis återhämtat mig från sköldkörtelinflamation
sk subakut tyroid o symtomen är hög puls svettningar o viktminskning så har du dom andra symtomen bör du ta tag idet omg synd att du inte verkar
bli trodd hos din läkarmottagning men du får väl byta ställe o få tag i nån som kollar upp dig det låter ju inte bra det med förhöjd puls så ta det på största alvar själv fick jag behandling med kortison o betablockeraren nån sorts hjärtmedecin som sänker pulsen hoppas du frisknar till urs för ev felstavning
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.