Problem med hög puls träning Vantage V - Löpning
Löpning Träning 5 inlägg 6205 visningar

Problem med hög puls träning Vantage V

1987 • Örebro
#1
8 juli 2019 - 18:23
Gilla 
Bild uppladdad av Staffan Ydrefalk
Hej!
Jag har haft nya Vantage V sen april och jag gillar den mycket! MEN, när jag tränar intervall och/eller tempoträning så hänger inte pulsen med alls utan sjunker när jag ökar farten.. Är det något ni känner igen?
Under min senaste tempoträning har jag typ samma fart och kadens men pulsen sjunker plötsligt med nästan 20 slag i två min för att sne komma tillbaka till samma.

Jag har fått klockan utbytt en gång och den funkar bättre tycker jag men jag förstår inte vad som händer då min M430 funka utmärkt vad jag vet under alla olika träningar..
2001 • Bromma
#2
8 juli 2019 - 21:35
Gilla 
Pulsband eller bara klocka?
Anna Sofia Birgitta Evnert
1989 • karlstad
#3
9 juli 2019 - 12:16
Gilla 
Jag har en vantage V och jag upplever samma som du, speciellt med handledsmätning.. den använder jag nästan aldrig nu.
Har jag pulsband till upplever jag att klockan hoppar mellan handledsmätning och pulsband vilket gör att mätningen blir dålig. Ofta när man vill veta som mest, dvs i krävande intervaller osv..
Jag har fått till svar från polar att man inte kan stänga av handledsmätningen, så jag vet inte riktigt vad man skall hitta på för att få den att fungera som man vill.,
1954 • Falun
#4
9 juli 2019 - 14:16
Gilla 
Men om det är mätning från OH1 eller pulsband så är cirkeln blå innan man startar passet. Jag har aldrig stött på att den bytt under passet. Däremot har jag blivit lite irriterad på mätningen om jag bara kört med klockan. Ibland fungerar det riktigt bra, ibland inte. Därför kör jag nu oftast med OH1 på överarmen som fungerar nästan lika bra som pulsband H7.

Detta sagt så är det inte många jag känner som litar på handledsmätning, oavsett klockmärke.
1961 • Oskarshamn
#5
9 juli 2019 - 16:57
Gilla 
Nä, handledsmätning är ingen hit. Jag kör nästan uteslutande med pulsband. Har inte heller upplevt att klockan har bytt under passet.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.