1981 • Örebro

Uppåtväggen

Lördag 16 april 2022 13:00

Löpning - Tävling
VerktygKopiera passetRadera passet
Kopiera extra data
Vill du radera detta träningspass?
Hade tankar redan för några år sen att testa detta lopp/jippo. I år planerade vi Påsken i Sälen och då skickade jag in en anmälan dock utan någon direkt plan.

Visste att jag skulle åka snowboard då det känns direkt livsfarligt med längdskidor i Väggen. Gjorde några test under veckan med spännband som axelremmar och stavar för balansen. Testade även att åka upp i liften med löpskor för att se om det gick att åka nedför Väggen med dom i snowboardbindning. Det gick men tog ca 20" långsammare än med boots. Räknade dock med att spara mer än 20" uppför med något lättare på fötterna.

Först var det barnloppet där Julian och Moa körde och efter det ungdomsloppet med Elvira och Ingrid. Alla var nöjda och det kommer nog bli fler starter kommande år.

Sen var det då dags för vuxenklassen som skulle ta sig upp hela Väggen (202 höjdmeter på ca 450m). Joggade upp 2k för att få lite cirkulation.

Ingen koll på övriga startfältet men tänkte att jag ville ha en hygglig position när backen började (ca100m slätlöpning fram till backen) för att det kunde bli svårt att gå förbi väl i backen.

Starten gick och jag kommer iväg ok. Framme vid backen ligger jag 5-10 plats men ganska snart ligger jag som 3´a i rygg på 2´an. 1´an har redan tidigt fått en liten lucka. Jag tänker dock att denna backe kommer bli utslagsgivande och det är den som kan hålla en lagom hög intensitet hela vägen som har bäst chans. Bränner man sig finns inget utrymme för återhämtning.

Ungefär halvvägs upp kraftsamlar jag och går ut och förbi. 1´an har nu så stor lucka att fokus blir på mitt egna lopp. Trampar på men låren är nu rätt syrastinna och det bränner i bröstet. Närmar mig toppen och med ca 70m kvar kommer Anton Bengtsson och går förbi och får direkt en lucka. Fortsätter då fokusera på mitt egna lopp då valet med längdskidspjäxor skulle spara tid upp men sinka mig nerför. Äntligen uppe och försöker med darrig kropp få av mig utrustningen och spänna fast pjäxorna i snowboardbindningen. Väl klar glider jag över krönet och tar sikte mot första pliktporten. Ser Anton men har inte en tanke på att kunna ta nån placering nedför. Blir därför väldigt förvånad när jag kommer ikapp och förbi redan vid första porten. Hasar ner på hälskär då pjäxorna inte ger nåt stöd för tåskär. Insuper stämningen och korsar mållinjen på 10,41,8. Möts av vinnaren Lars Löfgren som slagit banrekord med det galna resultatet 8,44,1.

Grymt kul lopp och extra roligt att det gick så bra. Inga stora missar men kan nog kapa lite tid med mer backträning och stavteknik.

Fin prisutdelning med 2kg kexchoklad och 3000kr.

Sen lite lunch och vidare till en magisk afterski i Tandådalen med strålande sol.
Bild uppladdad av Elias
0,94   km
Distans
10:41
Tid
11:22   min/km
Snitt
94
Stegfrekvens
202   m
Total stigning (clk)