1970 • Tyresö

Tensta/Rinkeby-Grassrun

Söndag 7 maj 2023 14:10

Löpning - Distans
VerktygKopiera passetRadera passet
Kopiera extra data
Vill du radera detta träningspass?
Har ju känt att formen har varit på uppåtgående den senaste veckan men var ändå lite nervös inför dagens grasrun. Min största konkurrent Ludvig Hallberg (sprang nyligen parkrun på tiden 18,18) gick ut jämsides med mig men kände ganska tidigt att han kändes tröttare än jag men valde ändå att springa dom första 2 km jämsides med honom. Därefter började jag att trycka på lite och fick direkt en lucka som successivt utökades och vid mål var jag 50 sekunder före. Hade en helt fantastisk känsla hela loppet och sprang över minuten snabbare än jag gjort tidigare, även Ludvig gjorde sitt klart snabbaste lopp idag.
Lyckades även denna gång springa lite längre än 5 km så lägger in den sträckan min klocka visade (Mårten har tjatat på mig att springa banan lite snävare) men är galet nöjd med min prestation i dag då banan är väldigt svår att springa snabbt på.
Pratade en hel del med Mårten angående mitt maraupplägg och fick många kloka råd bl.a. så tycker han att jag skall köra den tuffaste veckan endast två innan Stockholm Marathon. Han tycker även att jag skall avstå styrketräning dom sista två veckorna och heller inte gå all in på Kunsholmen Runt och Tolvanloppet. Kommer göra som den kloka Mårten säger :)


5,17   km
Distans
18:41
Tid
3:37   min/km
Snitt
170
Snittpuls
178
Maxpuls

Kommentarer

Jonas Konradsson - 8 maj 2023
Mycket bra gjort. Känns det som att formen är på g?
Staffan Westerdahl - 8 maj 2023
Tack så mycket! Ja det är absolut känslan i alla fall. Rankar det här loppet väldigt högt då banan är omöjlig att springa snabbt på och vad jag har förstått så är min tid en av dom absolut snabbaste i loppets sexåriga historia. Är även nöjd med att snitta 170 i puls, det var länge sedan jag hade det och överhuvudtaget kände jag mig stark i går och kunde nog sprungit ytterligare lite snabbare om jag blivit lite mer pressad. Känner mig riktigt taggad på att springa bra på dom kommande loppen med Stockholm Marathon som höjdpunkt förstås :)
Jonas Konradsson - 10 maj 2023
Jag har som målsättning att åka in till stan och se maran ...
Staffan Westerdahl - 10 maj 2023
Kul, då ses vi utmed banan :)