Foruminlägg av Jeanette

< < < 1 2 3 4 > > >
#1
25 juni 2008 kl 19:30
Gilla
Passar alla pedaler till alla cyklar eller bara till vissa? Har precis köpt en Nishiki Pro SL med vanliga pedaler men tänkte kanske byta ut dem mot ett par SPD-pedaler om man kan hitta några billiga. Vad brukar priserna ligga på ? Tack för svar / Nettan
#2
20 januari 2009 kl 20:12
Gilla
Jag stukade min fot för ca 3 mån sedan. Uppehöll min träning med spinning. Började runt jul att springa för första gången. Har sedan dess sprungit en gång i veckan för att inte överbelasta foten. Har nu börjat att springa två gånger i veckan. Känner lite i foten under löp passen men ingen störande smärta. Men får titt som tätt värk i foten när jag inte springer. Undrar nu om det är någon som har erfarenhet av detta? Hur hårt vågar man pressa foten? Är det ok om man har lite ont eller skall man inte springa alls? Problemet är att jag skall springa GBG-varvet och vill kunna träna för detta för att få en bra tid. Vet inte alls hur jag skall lägga upp min träning nu. Alla kommentarer är välkomna =)
#3
21 januari 2009 kl 16:19
Gilla
Har precis som de flesta oxå haft en period med återkommande förkylningar. Jag löste det med att sova ordentligt på helgerna i stället för att vara ute och festa. Och inte börja träna för tidigt efter en förkylning. Det är viktigt att äta och sova ordentligt så att immunförsvaret kan bygga upp sig. Du kanske redan gör detta. Testa med att äta extra nyttig mat med mycket antioxidanter. Ingefära, honung, vitlök, citron är några saker som är extra bra för att hjälpa immunförsvaret. Finns även ett bär som heter Acai. Detta bär skall vara något alldeles extra och innehåller otroligt mycket antioxidanter. Har själv testat att dricka acaijuice en gång när jag började att känna mig förkyld. Drack juicen i två veckor och förkylningen bröt aldrig ut. Alltid värt ett försök.
#4
22 januari 2009 kl 07:56
Gilla
Tack så mycket för alla goda råd!
#5
19 februari 2009 kl 15:14
Gilla
Har tänkt att börja med vattenlöpning p.g.a. en skadad fot. Skall låna ett viktbälte i simmhallen. Men jag kan ingenting om vattenlöpning. Undrar om det finns någon med erfarenhet av detta som hon/han kan dela med sig av. Vill ju få ut det mesta av träningen i vattnet. Alla åsikter och tips är välkomna. Hälsningar Jeanette
#6
1 mars 2009 kl 20:51
Gilla
Någon som känner till några fler alternativ? Kanske något billigare.
#7
10 mars 2009 kl 20:09
Gilla
Hallå!
Stukade själv foten i slutet av oktober. Höll upp helt tills i jan. började springa lite lätt men fick ganska ont efteråt. Höll mig till alternativ träning t.ex. spinning. Men tyckte inte att foten blev bättre och hade värk av och till. Besökte en ortoped nu i förra veckan för att jag ville höra vad en läkare hade att säga om foten. Ortopeden bedömde att eftersom jag inte på något sätt var instabil eller fick ont av någon speciell rörelse så är det inga problem med att belasta foten. Jag får alltså springa fast att det gör ont. Ortopeden förklarade att jag kände av värk som en "rest" från själva skadan. Så nu har jag börjat med löpningen igen och det känns helt okej. Så har det varit för mig i alla fall. Men alla är ju olika. Din stukning är ju relativt färsk fortfarande. Om jag hade varit du hade jag tagit det lugnt med löpningen ett litet tag till för att inte förlänga läkningsprocessen. Man måste låta skadan ta sin tid att läka, så är löparlivet. Testa att googla ledbands skador finns massa att läsa och bra övningar. Det bästa är att läsa på om sin skada. Hoppas du blev lite klokare av detta. MVH / Jeanette http://traningslara.se/blogg/category/idrottskador/ http://www.evajurenikova.com/other/ledbandsskador_fotled.pdf http://www.fothalsan.se/fotskada/skadx.htm
#8
19 mars 2009 kl 18:46
Gilla
Hallå! Har börjat att frysa efter mina träningspass när jag kommit hem och varvat ner. Har inte så vitt jag kan minnas varit med om detta innan. Är det någon annan som känner igen sig i detta? Har man kanske för lite kläder när man är ute? Fryser inte under passat och har funktionskläder. Eller kan det ha med vätskebalansen att göra?
#9
19 mars 2009 kl 18:58
Gilla
Jag hittar då inga E nummer i mina vegetariska produkter och att kött skulle vara överlägset ur miljösynpunkt är ju helt befängt att säga. http://www.klimathotet.net/index.htm#boskapsuppfodning.
#10
19 april 2009 kl 14:13
Gilla
Hej, har kört några pass med korta backintervaller nu inför gbg-varvet. Men har fått lite känningar i knät. Vågar inte fortsätta med det nu. Vad skall jag lägga in istället? Finns det något bra alternativt, på gymmet, cykel eller vanliga intervaller? Tack för svar!
#11
23 april 2009 kl 21:28
Gilla
Köpte 2140 för ett par veckor sedan. Flyger fram med dem, kanske lite överdrivet då da. Men kört några långpass med dem och har inget att klaga på i alla fall. Oerhört skön dämpning. Hade tidigare ett par Saucony omni 6 (tro dem heter så). Har alltid annars haft asics och nu efter att ha gått till baka till asics i gen så förblir det asics i framtiden oxå dom slår lätt Saucony i alla fall.
#12
28 april 2009 kl 20:58
Gilla
Har ett litet dilemma jag funderar över. Är anmäld med jobbet till vårruset nästa vecka på onsdag, 5km. Har tidigare sett fram emot detta att springa ett sådant kort lopp och ge järnet för att få en bra tid och lite självförtroende. Men vågar jag detta? Är det dumt att ta ut sig till max så tätt in på ett längre lopp? Har läst lite och fått uppfattningen om att man inte skall "tömma" sig så nära in på. Någon med ett klokt svar eller egna erfarenheter? Tack för svar!
#13
1 maj 2009 kl 08:53
Gilla
Här har du några länkar om vattenlöpning. Jag testade själv på Lundbybadet. Där hade dom som en flytdyna man hade runt midjan inget liknande det jag sett på nätet. Tyckte inte det funkade så bra. Men jag kanske inte hade rätt teknik. På Valhalla finns det bättre utrustning som man kan hyra har jag hört. Lycka till!
http://www.sct.nu/traning/tips/dvl/dvl.htm http://www.marathon.se/news/article.cfm?ThemeId=344
#14
3 maj 2009 kl 09:41
Gilla
Mycket intressant artikel, man kan visst vända och vrida på allt. Allt är väl okej om det är i rätt mängder. Går man runt och småäter frukt hela dagarna klart att man kanske lägger på sig något kilo. Intressant det som stod i artikeln om arbetsplatsen där de tog bort fruktkorgen och plötsligt gick personalen ner i vikt. Frågan är hur aktiva dessa människor var i sin vardag och om de motionerade. Tror knappast att en person som motionerar skulle gå ner i vikt om hon/han skippade några frukter om dagen. Hela artikeln är ju skriven ur perspektivet att alla är tjocka och överviktiga. För dem kanske frukten inte är det bästa. Skräm inte dem som inte är det. Man får inte glömma alla bra egenskaper frukten har med alla fibrer, vitaminer och antioxidanter som skyddar kroppen!
#15
8 maj 2009 kl 19:35
Gilla
Sprang förra året på 1:56. Skall ju så klart slå den tiden i år. Men vet inte riktigt vilket tempo jag skall försöka hålla. På träning vid längre sträckor ligger jag runt 5:30 vid medel tempo. Vill ju helst komma under 1:45 men vet inte om jag vågar satsa på det. Skulle vara kul att höra vad alla ni andra har för planerat tempo/tid och hur snabbt ni springer på träning.
#16
9 maj 2009 kl 18:25
Gilla
Tack för alla positiva kommentarer. Känns som om jag kanske klarar 1:45 =) Jag är själv förvånad över tiden jag fick på vårruset. Det är sjukt hur mycket mer krafter man kan få under en tävling. Lycka till alla ni andra som ska springa.
#17
15 maj 2009 kl 19:21
Gilla
Jag har börjat ladda i dag med två påsar Vitargo.
I morgon ser matschemat ut så här;

8-9:00 - Gröt av bovete, quinoa & hirs m.m. ägg och grovt bröd + grönt te. Mycket långsamma kolhydrater.
12:00 - Lunch, Kalkon med quinoa & grönsaker.
13:45 - Lite nötter för att inte bli hungrig + koffeintablett
14:47 - START!

Koffein är ett måste, tycker alltid att det går bättre när jag har fått i mig lite koffein.
Tror inte att det spelar så stor roll vad man äter. Finns ju 100 teorier om vad man bör äta och inte. Nu menar jag inte att man ska smälla i sig en pizza en timma innan loppet. Men det gäller ju att se till att det finns energi i kroppen. Huvudsaken är nog att man tror att det man äter är det bästa. Det sitter i huvudet tror jag. Viktigaste är nog att se till att man har druckit ordentligt samma dag och dagen innan. Glöm inte att fylla på med energi direkt efter. Lycka till!
#18
15 maj 2009 kl 19:25
Gilla
Håller med csaba, så kallt var det verkligen inte. Jag sprang i halvlånga byxor och ångrade att jag inte tog korta. Kan hålla med om att det var en runt 17 grader och det var ultimat väder. Varken för kallt eller varmt.
#19
15 maj 2009 kl 19:50
Gilla
Jag brukar ta en koffein tablett en halvtimma innan start. Det funkar bättre för min mage än kaffe då man måste springa på toa med en gång. Har gjort det i blad vid träning och förra året innan varvet. Tycket faktiskt att jag presterar bättre om jag tagit en tablett. För höga doser av koffein klassas ju som doping så att koffein är prestationshöjande tvekar jag inte på. Men som sagt man ska inte prova på nya grejer innan en lopp som detta. Man vet ju aldrig hur kroppen kan reagera.
#20
15 maj 2009 kl 20:56
Gilla
Nervös, skojar du. Jag blir bara mer och mer nervös. Hoppas det känns bättre i morgon.
Inga bra tips på avslappning så här på kvällskvisten?
Jag startar i grupp 6....14:47.

Lycka till!!
< < < 1 2 3 4 > > >