Löpning Träning 17 inlägg 4855 visningar

Alla ni som frågar om ni kan träna med förkylning

Gabriella Göthberg
1974 • Stockholm
#1
28 juni 2011 - 21:52
Gilla
Jag vill inte på något sätt framstå som otrevlig nu, men jag har väldigt svårt att förstå alla nya trådar som skapas där någon frågar om de ska träna när de är lite förkylda, känner sig lite hängiga osv. Sanningen är ju att ingen här känner er tillräckligt bra för att alls kunna ge några råd omkring detta. Det är bara du som känner dig själv, vad du klarar av och om du är tveksam, fråga din läkare inte någon här.
1963 • Linköping
#2
28 juni 2011 kl 21:56 Redigerad 28 juni 2011 kl 21:58
Gilla
Inte för att på på något sätt framstå som otrevlig, men det är väl bra att folk frågar om råd om de är osäkra? Annars skulle de ju inte fråga. Tyvärr, ditt inlägg känns långt mindre motiverat än deras frågor.

Jag förstår delvis vad du menar men en del vill ha både hängslen och livrem och hälsan ska man vara rädd om! Att fråga en läkare kan kännas omotiverat och ett stort steg, själv går jag till läkaren typ var 10:e år och vet inte ens vem "min läkare" är. Jag delar gärna med mig av råd om jag kan, ingen fråga är för dum om den är allvarligt menad.
1969 • Sala
#3
28 juni 2011 kl 22:05
Gilla
Alla ni som frågar om varför andra skriver som de gör, kanske bara kan hoppa över deras trådar :) Men visst finn det en del frågor som återkommer mycket ofta: Träna när man är förkyld, vilken pulsklocka man borde köpa och hur man ska träna intervaller. Visst skulle dessa personer kunna läsa allmän information först och låta forumet vara till för sådant som inte står i allmän information, men nu är forumet uppbyggt med blandad kompott. Jag tror att vi kan stå ut med att samma fråga ställs om och om igen, eller hur?
Gabriella Göthberg
1974 • Stockholm
#4
28 juni 2011 kl 22:11
Gilla
Nej, jag menar bara det att alla dessa frågor är snarlika. Så man kanske skulle kunna läsa dessa trådar i första hand. Det finns ju ingen som helst möjlighet att vi här kan svara utifrån varje enskilt fall. Den kunskapen om individen i fråga skulle då i alla fall jag aldrig våga påstå att jag har. Man känner bäst själv, och råder det tveksamheter ska man fråga någon som har erfarenhet om personens anamnes och medicinsk kunskap.
Mona M
1971 • Östersund
#5
29 juni 2011 kl 11:26
Gilla
Jag kan ju bara prata för mig själv nu, men det är tyvärr sällan jag vet mitt eget bästa ;-)
Jag skulle nog må bra om någon talade om för mig att jag kanske ska ta det lugnt med träningen trots att jag tycker att det känns bra just nu då jag har en förmåga att gå "all in".
Som det blåbär jag är när det gäller löpningen har jag själv undrat om man ska träna med förkylning eller inte.

För några år sedan var jag även ny inom forumvärlden och hade ingen aning om att det ens fanns en sökfunktion. På vissa forum måste man dessutom göra ny sökning om samma sak när man har öppnat och läst en tråd. Orka liksom.... ;-)

Sen kan jag väl hålla med om att en del postar väldigt snabbt och många gånger i onödan men å andra sidan är det ju så lätt att bara hoppa över att läsa en tråd man inte är intresserad av :-)
Kim Dahl
1976 • växjö
#6
29 juni 2011 kl 12:44
Gilla
Om man bara läser redan skapade trådar dör snart forumet ut..... heja den fria frågan!!!!=)
Ninnakin
1985 • Uppsala
#7
29 juni 2011 kl 13:07
Gilla
Om man tänker på att jogg.se har mer än 100000 medlemmar så tycker jag det är rätt naturligt att dessa frågor återkommer någon gång i veckan. Alla de som söker reda på gamla trådar istället för att ställa frågor som redan besvarats syns ju inte.
1964 • Nybro
#8
29 juni 2011 kl 13:25 Redigerad 29 juni 2011 kl 13:26
Gilla
Jag kan till viss del hålla med Gabriellla men nu är detta ett forum med väldigt olika erfarenheter och kunskap om både löpning och om att vara forumist. Att det är lättare att ställa en fråga i ett forum och få en hög med mer eller mindre intelligenta svar är ju inte säkert att trådskaparen blir klokare av, men han/hon har iaf fått ventilera sig utan att ställa sig i en sjukkö till sin husläkare som kanske inte har en aning om idrottsrelaterad träning, utan tror att vila är den enda lösningen på allt!
1969 • Sala
#9
29 juni 2011 kl 23:54
Gilla
Dessutom är vi så många här att det alltid finns någon som känner att det finns tid över att svara på en av dessa frågor. Ofta är det ju någon som ligger nivån över den som ställer frågan. Det hade varit värre om det alltid var samma stackare som svarade på de allra enklaste frågorna, men finns det många här och det är ju roligt att svara en gång även på sådant.
1969 • Sala
#10
29 juni 2011 kl 23:54 Redigerad 29 juni 2011 kl 23:54
Gilla
dubbelpost
Camilla
1976 • Björklinge
#11
30 juni 2011 kl 10:44
Gilla
Hej Gabriella! antar att du syftar bland annat på mitt inlägg "Inte halsont...träna?". Jag kastade iväg den frågan dels pga frustration av att jag kanske inte skulle kunna träna, men också för att jag ville ha lite synpunkter. Då detta är ett forum är ju alla frågor välkomna. Du väljer ju själv om du vill svara. Jag tycker det finns många trådar jag inte är det minsta intresserad av, men då slutar jag bara läsa. Inga trådar - inget forum! Jag bestämmer ju sen själv hur jag gör, dock är det intressant att höra andras syn på saken! Tyvärr var det ingen som svarade, men jag googlade lite istället...
Valde att avstå, och gör så även idag. Hade ont utanpå halsen (halsmandeln) och inte nåt i halsen (så jag hoppades väl att det skulle betyda nåt annat än halsont - vet ju att man inte ska träna då..). Läste dock att det är immunförsvaret som är aktiverat och kämpor mot ett virus. Kände då att jag skulle låta kroppen slåss mot det, utan att bryta ner den med träning (istället hjälpa till med c-vitamin och vila). Tar det lugnt även idag även om jag VILL ut och springa och känner mig nästan helt ok (bara för att vara på säkra sidan).

PS. Jag läste ju ditt inlägg - och det var ju inte heller så informativt - men du måste ju få ha DIN synpunkt såklart! Även om jag tar det som en åsikt, inget jag tänker följa. Så tyvärr kommer du nog få fortsätta se mina inlägg på jogg.se. Men då får du väl låta bli att läsa dem, fastän jag brukar gilla dina, dvs dela din åskit, förutom nu ;-)
Rebecca Pettersson
1990 • Göteborg
#12
30 juni 2011 kl 10:53
Gilla
Jag känner som så, börjar man ifrågasätta tanken på att träna pga. att man inte känner sig kry. Då är man förmodligen inte helt frisk och bör avstå.
Camilla
1976 • Björklinge
#13
30 juni 2011 kl 11:03
Gilla
Jo du har rätt Rebecca....Men ibland VILL man så gärna....
och pga frustration vill man slänga ur sig frågan....(för att även underlätta för kollegorna som får stå ut med frågorna och funderingarna annars....hehe....)
Gabriella Göthberg
1974 • Stockholm
#14
30 juni 2011 kl 11:30
Gilla
Camilla, jag syftade inte på någon specifik person/inlägg och jag hade heller inte med mitt inlägg någon som helst avsikt att berätta för folk vad de får eller inte får skriva. Det var helt enkelt bara en reflektion från min sida (och förmodligen en helt meningslös sådan). Om frågan "Jag är lite småförkyld, men har inte ont i halsen, kan jag träna?" ställs till ett antal människor som inte känner frågeställaren, kommer svaren att bli exakt desamma oavsett om det är Britta, Niklas eller Lisa som ställer frågan (obs, namnen är fingerade ;-)). Och visst, ett forum ska vara levande, men det finns också funktion i att se ett forum som en kunskapsbank där man försöker samla ämnen och läsa vad andra skrivit innan man skriver samma sak själv. Men än en gång - jag är varken arg, plågad eller upprörd över detta, bara reflekterande.
Ha en härlig dag alla och hoppas ni får ha hälsan.
Mona M
1971 • Östersund
#15
30 juni 2011 kl 11:56
Gilla
Rebecca så KAN det ju vara.
Å andra sidan kan det vara precis tvärtom också, att man känner efter för mycket och kanske behöver höra att det faktiskt är okey att träna trots lite snuva. Fast det är väl kanske vanligare bland oss nybörjare ;-)
Camilla
1976 • Björklinge
#16
30 juni 2011 kl 13:30
Gilla
Ok, Gabriella...men eftersom jag ställde en sån där fråga som du syftade på då du skrev "men jag har väldigt svårt att förstå alla nya trådar som skapas där någon frågar om de ska träna när de är lite förkylda,"
Så kände jag mig lite träffad och ville bara förklara varför jag drog iväg inlägget....Sen sökte jag faktiskt i forumet, men jag hade ju inte ont i halsen, utan bara öm på halsmandeln utanpå halsen....så jag hittade inget...
Sen om sanningen ska fram tror jag faktiskt att jag grep efter halmstrån som inte fanns...Ibland vill man bara så gärna....

Hoppas du också (och alla andra) får vara frisk och fortsätta med träningen så kanske vi ses på nån tävling i sommar/höst!
1989 • Alingsås
#17
30 juni 2011 kl 13:32
Gilla
bajsonödig tråd hej då
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.