Löpning Övrigt 132 inlägg 9658 visningar

Ang "nr 2" i skogen...

1973 • Göteborg
#1
18 augusti 2011 - 15:08
Gilla
Har läst lite i tråden Du vet att du är en löpare... och då har jag sett att flera har skrivit "när man har behövt göra nr 2 i skogen/vid spåret mm".

Nu kanske jag slår in öppna dörrar, men huuuuur i heee----veteee tänker man? Blir man verkligen så skitnödig (jo uppenbart!)? Jag har väl inte hållt på med löpning tillräckligt länge för att drabbas av denna nödighet.

Att jag blir upprörd beror på att jag som hundägare ofta går i skogen där folk springer. Hundar har som bekant ett väldigt stort intresse för skit, rent ut sagt. Ju äckligare ju godare tydligen, ett ganska normalt hundbeteende tyvärr. Så att hundar äter skit är inte så mycket att göra åt, men att människor skiter i skogen tycker jag är för jävla äckligt, ursäkta kraftuttrycken!
Så sent som idag gick jag runt Delsjön i Gbg och hade hunden kopplad hela tiden, ändå lyckades han hitta en "go" hög precis intill stigen man går på och skulle gotta sig i den. Eftersom han var kopplad hann han aldrig börja rulla sig i det, men han såg inte go ut om nosen :-(
Tänk om han hade hunnit rulla sig i det och man skulle han in hunden i bilen sen? Mår illa bara jag tänker på det!! Att det var från en människa syntes både på formen och inte minst känndes det på lukten kan jag säga...

Snälla ni, som uppenbarligen tycker att det är ok att tömma tarmen i skogen, ta med några hundbajspåsar i fickan och plocka upp! Jag som hundägare är ålagd att plocka upp efter min hund, och jag plockar upp även i skogen. Därför är det väl inte mer än rätt att även folk ska plocka upp efter sig?
Jag förstår att konsistensen inte alltid är hanterbar heller, men med lite jord/grus/löv så går det att samla ihop i en påse!

Eftersom skogen används av både löpare och hundägare så kanske vi skulle kunna samarbeta lite!
*nu hukar jag mig för alla ruttna tomater som kastas åt mitt håll*
< < < 1 2 3 4 5 6 7 > > >
1988 • Helsingborg
#2
18 augusti 2011 kl 15:15
1 Gilla
Alltså, jag tycker inte att jogg.se inte är ett forum där man kastar skit och tomater på varandra direkt men snälla?!

HUR kan du vara så säker på att det var bajs från en människa? Och om du använder det lilla du har innanför pannbenet, tror du då verkligen att en skitnödig joggare sätter sig precis intill stigen och lättar på trycket? Knappast säger jag!

Sen undrar jag varför det är farligare om hunden slickar i sig människobajs kontra hundbajs? Och är det verkligen äckligare om hunden skulle rulla sig i människobajs än hundbajs? För mig ser jag ingen större skillnad i vilket som är äckligast.

Nej, det är hundägare precis som dig som är de stora bovarna i dramat (speciellt när det gäller bajs där man springer) Inte andra skitnödiga löpare!
Mikael
1986 • Borås
#3
18 augusti 2011 kl 15:30
Gilla
Kan inte annat än att instämma med Rickard.

Finns väl knappast någon människa som planerar att skita under sitt träningspass
1973 • Göteborg
#4
18 augusti 2011 kl 15:33
Gilla
Sorry, men ingen tvekan om att det kom från en människa...

Och det är inte första gången som detta han hänt, och ja, även jag tycker att det är lite väl märkligt att en skitnödig joggare sätter sig alldeles intill stigen, men helt klart var det mäsklig skit.
OK, man kan bli sjuk, få akut magsjuka, men jag har råkat ut för människoskit alldeles för många gånger för att det alltid ska kunna förklaras med akut magsjuka...

Och som jag skrev så tar jag personligen ALLTID upp efter min hund, även i skogen!

Nej, vet man att man lätt får sådana behov under sina rundor så tycker jag att en hundbajspåse i fickan vore på sin plats! För allas skull, inte bara min!

För handen på hjärtat: Är det fräscht som människa att sätta sig och skita i skogen om man är fullt frisk??
Peter Edvardsson
1980 • Eskilstuna
#5
18 augusti 2011 kl 15:36
Gilla
Som uttrycket säger: Skiter björnen i skogen..?
1949 • Göteborg
#6
18 augusti 2011 kl 15:36
Gilla
Sorry, Rickard. Det är joggare, och det är människobajs som är så lockande för hundar. Det är nå´t genetiskt sen urminnes tider, om att dölja sin egen lukt ellr nå´t.
Många joggare i "elitklassen" får en gastrokolisk reflex när de sätter igång träningen, det går inte att klämma innan man startat (tydligen). Tyvärr har alltså Anita helt rätt i sitt klagande, jag har helt slutat springa med hunden då det är så äckligt med rengöring efter turen. Detta är alltså inget fribrev för hundspillning utan min reflektion om bajsande joggare.
1984 • Njurunda
#7
18 augusti 2011 kl 15:38
Gilla
Nöden har ingen lag! http://www.lopningforalla.se/index.php/bloggar/varabloggare/bloggmikael/493-noden-har-ingen-lag

Betvivlar som sagt starkt att det var en människospillning alldeles intill spåret men det är möjligt att du har djupare kunskaper inom ämnet än jag.

Skita i skogen är högst primalt och jag tvekar inte om krisen är framme. Lite terräng vill man nog ha dock!
1973 • Göteborg
#8
18 augusti 2011 kl 16:04
Gilla
Tack Bengt, det var skönt att höra att det är någon mer än jag som har varit med om detta...
Mikael: har läst din länk och jag förstår att det är ett ganska vanligt problem för många...

Jag säger som min gamla mormor; det är inte lätt att hålla det man inte har i handen...
Får väl sluta gå i skogen med hunden... ;-)
Johnny Bråttom
2007 • Stockholm
#9
18 augusti 2011 kl 16:15
Gilla
Herregud...

Man tror knappt sina ögon när man läser sånt här.
Micke Larsson
1971 • Norge
#10
18 augusti 2011 kl 16:35
1 Gilla
Intressant med en tråd om människor som stör hundar och hundägare istället för tvärtom.

Jag är också nyfiken på svaret på Rickards fråga, vad som gör människobajs äckligare än hundbajs, en substans som åtminstone jag exponeras oftare för under mina joggingturer och promenader.

En sak till. Jag köper att du såg att det var just människobajs, men hur kan du vara säker på att det kom från en joggare. Hade han/hon torkat sig med Runners World eller?
1972 • Trollhättan
#11
18 augusti 2011 kl 16:40
Gilla
Äh! En människa som bajsar i skogen! Vad är det som är så äckligt med det? Måste man så måste man!! Föreslår att du promenerar med hunden nån annan stans, vid en cykelväg kanske! Där finns det garanterat bara hundbajs, i mängder!!!

@Micke, hahahahaha!!!
1966 • Karlstad
#12
18 augusti 2011 kl 16:47
Gilla
Drar magen igång på ett långpass så tänker man kanske inte på läget, men det ska mycket till för att sätta sig "precis vid stigen". Det är väl snarare djupt inne i nåt buskage som gäller.

Eftersom frågan är upp tycker jag det är rimligt att ställa motfrågan hur fräscht det är att bo o mysa ihop med nån som gladeligen äter o rullar sig i skit, och så är det dessutom nån annans fel? :-)
Magnus
Stockholm
#13
18 augusti 2011 kl 17:00 Redigerad 18 augusti 2011 kl 17:00
Gilla
Ok, om det var en människa som gjort nr 2 precis vid stigen var det ganska fult gjort tycker jag. De flesta (inkl mig) är nog lite mer respektfulla och drar sig in bit in i skogen. Detsamma kan man tyvärr inte säga om hundar..de verkar inte ha den respekten för människor.
1974 • Ljungby
#14
18 augusti 2011 kl 17:59
Gilla
@Micke, Torkat sig med RunnersWorld.....Den var bra.:-)
Men som sagt......Är det bara löpare som skiter i skogen? Kanske var någon hundägare som blev akut nödig under sin promenad med jycken?^^
#15
18 augusti 2011 kl 18:11
Detta inlägg har raderats
1969 • Stockholm
#16
18 augusti 2011 kl 18:21
Gilla
Anders: men apropå diskuterad "äcklighetsnivå" på skit och skit så är ju hästgödsel närmare gräs än vad det är människo- eller hundskit. Så även om det blir stora högar så kan jag inte tycka det är lika farligt. Runt ikring där vi håller till kickar man ner gödsel man hittar i diket om man nu är till fots (oavsett vilken häst som dyngde).
1965 • Eksjö
#17
18 augusti 2011 kl 18:21 Redigerad 18 augusti 2011 kl 18:25
Gilla
När landets alla hästar och älgar börjar gå med blöja då skall jag också börja springa med detsamma, det lovar jag. Tills dess är det minst tjugo meter ut i skogen som gäller, samt att slänga någon form av ris över efteråt (så att servetterna inte blåser iväg innan nästa regnskur kommer åt att lösa upp dem och det övriga).
Peter Karpestam
1977 • Höör
#18
18 augusti 2011 kl 18:28 Redigerad 18 augusti 2011 kl 18:32
Gilla
Du kanske är säker på att det var människoskit, men hur är du säker på att det kom från en joggande människa? För övrigt håller jag med Peter, med tanke på alla andra djur som uträttar sina behov i naturen (observera att detta inte är nåt jag klagar på) kan väl enstaka avföringsprov från en och annan människa knappast utgöra ett reellt problem. Snacka om att göra höna av en fjäder. Haha...
1965 • Eksjö
#19
18 augusti 2011 kl 18:32
Gilla
Visste ni för övrigt att det område i skogen där man har störst chans att hitta djurskit är cirka 50 meter vid sidan av en större bilväg. Det är på ungefär det avståndet älgar och rådjur står när de väntar på en chans att springa över en väg som de känner till att den är hårt trafikerad och farlig, och precis som oss människor kan de faktiskt bli nervösa när de står där och väntar, och sedan har naturen sin gång...

Cirka 50 meter in i skogen är av någon anledning även alla blåbärsplockares favoritdistans... ;-)
1970 • Sala
#20
18 augusti 2011 kl 19:03
Gilla
Det kanske är vår hämnd efter alla gånger vi blivit rusade på löpassen och efter all skit man klivit i?
< < < 1 2 3 4 5 6 7 > > >
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.