Löpning Träning 5 inlägg 5624 visningar

Återkommande halsont förstör träningen!

1989 • Älmhult
#1
3 januari 2013 - 10:31
Gilla
Har haft problem med halsen de senaste veckorna vilket har gjort att jag har behövt hålla igen på träningsfronten rejält.. Började känna av det veckan innan jul tillsammans med en lindrig förkylning, men detta gick över snabbt och efter ett par dagar var jag helt återställd. På juldagen hade jag återigen ont i halsen och hade svårt att prata. Dagen efter kom en dos av rethosta som inte ville ge sig förrän dagen innan nyårsafton - då jag återigen var återställd. Igårkväll började jag känna av halsonten IGEN och inatt vaknade jag och hade så ont att jag knappt kunde svälja..

Sprang för första gången under julledigheten igår, annars har jag bara kunnat gå på gymmet och köra styrketräning. Blir oerhört frustrerad av detta då jag inte kan träna som vanligt.. Hur gör ni vid halsont? Tränar ni ändå eller avvaktar ni tills det gått över? Mår bra i övrigt, har ingen feber och känner mig inte hängig.
Rebecca
1989 • Danderyd
#2
3 januari 2013 kl 21:07
Gilla
Jag har hart samma grej tyvärr, hela december har gått åt till halsont. Jag har valt att inte träna, faktiskt, min hälsa är viktigare även om det kryper i kroppen.
1989 • Älmhult
#3
6 januari 2013 kl 10:27
Gilla
Visst är det så, hälsan kommer alltid först. Har kunnat köra tre ordentliga träningspass från slutet på v 51 fram till nu, och då har jag känt mig återställd igen. Men känner hur frustrationen bara växer, har alltid haft svårt för att bara vara still och inte göra någonting (vila). Har liksom ingen ro i kroppen till det. Och ännu mindre nu, när man bara längtar efter att få svettas igen!
1976 • Mullsjö
#4
6 januari 2013 kl 11:02
Gilla
Hej!
Samma här. Började kittla i halsen torsdag innan jul. Skulle sprungit en sväng m syrran då vi båda var hemma över jul och sällan får tid att träna tillsammans men det mynnade ut i febertopp och Ipren. :-(
Sprang 6km lördagen innan nyår och 16 km på nyårsafton och nu är jag där igen men halsont och feber, till råga på allt så har jag fått lite ont i lederna. Därför har beslutet blivit att jag ska ta det lugnt tills jag känner mig bättre och sedan börja försiktigt. Troligtsvis var jag för snabb på och överansträngde immunsystemet som antagligen redan var ansatt innan långpasset.

Nu kurerar jag mig med en stor mängd riven ingefära och honung i kokhett vatten. I morgon ska jag köpa D-vitamin på Apoteket och knapra.

Krya på er!
1987 • Råcksta
#5
6 januari 2013 kl 21:49
Gilla
Jag tror om det hade handlat om mig, hade jag kört ändå förutsatt att jag inte hade feber eller andra saker som kändes sega i kroppen. Men nu när det inte är lopp framför sig, så hade jag nog vilat. Men om det är ett lopp som lurar runt hörnet, så måste jag nog fundera på hur min träning har varit den senaste tiden och om jag ska köra eller inte. Men dum, som jag är, så hade jag säkert kört ändå. (:


www.runandreasrun.se - Frihet är att springa
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.