Löpning Avancerad träning 4 inlägg 1480 visningar

Är det skadligt för rösten att sjunga och springa samtidigt?

1969 • Gustavsberg
#1
19 december 2021 - 14:37
Gilla
Jag tycker att det är roligt att sjunga samtidigt som jag springer.

Lyssnar på musik med hörlurar och sjunger med i refränger och improviserar lite. Är det skadligt för rösten? Jag springer inte särskilt snabbt men jag har lite ansträngnings astma. Speciellt nu när det är kallt.
1973 • Älvängen
#2
20 december 2021 kl 15:51
1 Gilla
Varför skulle det vara det?

Vill inte på något sätt raljera.

Har svårt att se att någon skulle få pengar för att göra en vettig studie på det. Om det ens går att göra. För att en studie ska ha hög bevisföring så bör den kunna gå att blinda (dvs personen ska inte veta vad dom "utsätts" för, vilket blir omöjligt om några ska sjunga och några inte.
Oldboy
1952 • Danderyd
#3
20 december 2021 kl 23:14
4 Gilla
Skadligt för rösten? Bara om du känner dig hes eller trött i rösten efter din löprunda. Eller möjligen ser irriterat röd ut i halsen.

Angående studier är det bara om man vill bevisa att en medicin eller behandling är bättre än slumpen på att ge en önskad (eller befarad) effekt som den behöver vara blind. I ett sånt här fall duger det bra att jämföra med sig själv, titta och känn efter efter ett pass med sång och jämför med hur det ser ut och känns efter ett tyst pass. Gör om detta några gånger. Förresten behöver man nog sjunga utan att springa också och jämföra. Kanske kan bli ett Ig-nobel-pris. av det om man engagerar många försökspersoner.

1978 • Segeltorp
#4
21 december 2021 kl 10:55
2 Gilla
Jag är som du och sjunger ganska ofta när jag springer. När det är riktigt kallt tycker jag nog att det kan kännas lite i halsen efteråt men det gör det oavsett om jag sjunger eller inte. Men rösten har inte försämrats nåt under alla år (tyvärr inte förbättrats heller)
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.