Löpning Träning 10 inlägg 3335 visningar

Tungt

1970 • Gävle
#1
4 september 2012 - 14:09
Gilla
Jag undrar varför det ibland blir så extremt tungt. Efter en mil så blir jag helt slut och måste lägga mig för att vila 1-2 tim. Är det någon annan som känner så här?
1978 • Västra Frölunda
#2
4 september 2012 kl 14:38
Gilla
Om du pressar dig till max är det inte konstigt. En mil är också rätt långt om man är ovan, vilket inte riktigt framgår av din träningsdagbok om du är eller inte.
1980 • Kristinehamn
#3
4 september 2012 kl 15:24
Gilla
Om det är efter ett riktigt tufft pass så skulle jag i ditt fall välja att tolka det som att du verkligen lyckats pressa dig själv och vara riktigt nöjd!

Om det är efter ett relativt lugnt pass kanske man däremot borde ta sig en funderare över om uppladdning i form av sömn, mat mm har varit bristfällig. Om man är "däckad" i upp till 2 timmar efter ett inte alltför hårt pass kanske finns anledning att fundera lite. Jag är definitivt inte någon expert, men i mina öron låter det lite oroväckande att kroppen reagerar på det viset.
1970 • Gävle
#4
4 september 2012 kl 18:38
Gilla
Tack,! Jag tränar för halvmaran nu 15 sep och tränar 5 dgr i veckan. Men dom sista 2 veckorna har varit väldigt tuff. Känner mig nästan sjuk efteråt. De är liksom tufft att bara lyfta benen :) jag åt havregrynsgröt ca 1 1/2 timme innan känner nästan ibland att jag äter fel. Har innan ätit lchf och faktiskt känt mig starkare. Det här blir min första tävling och vill inte dra ner på kolhydraterna nu när det är så nära. Ja jag vet inte vad som händer ärbglad för alla råd :)
Peter Jansen
1970 • Norrköping
#5
4 september 2012 kl 18:53
Gilla
Hej.

Jag tror faktisk du tränar lite för mycket, du kommer absolut att klara din halvmara redan med den träning du har nu, så jag tror du skall drag lite ned och speciellt veckan innan loppet, det gör jo inte så mycket om du inte klara av en speciell tid på halvmaran, det gör du kanske nästa gång, du måsta tycke det är roligt att springa, men som sagt det klara du - lycka till den 15 sep.
Victoria
1970 • Mölndal
#6
4 september 2012 kl 22:39
Gilla
Håller med Peter! Låter som du är på gränsen till övertränad. Risken är att ditt immunförsvar dimper och det vore ju trist att åka på någon infektion med all den träning du lagt ned inför loppet.
Lycka till!
1970 • Gävle
#7
5 september 2012 kl 09:24
Gilla
Ja det kanske är överträning! Har sett att 3ggr i veckan ska räcka. Kanske bra att ändra till det nu de här sista 10 dagarna. Amatör som man är :)
I går var jag däckad kom knappt upp från soffan och så var det hela kvällen... Vila är det som behövs. Tack för tipsen!
2006 • Alingsås
#8
5 september 2012 kl 09:37 Redigerad 5 september 2012 kl 09:38
Gilla
Jag tror också att det är överträning. Själv brukar jag avstå helt från träning minst fem dagar inför ett lopp eller inför en längre egen utmaning. Vill gärna känna mig ordentligt rastlös och att kroppen riktigt skriker efter att få springa när det är dags för start.
Tror att du tjänar mer på att vila helt de sista fem dagarna än att försöka få in så mycket träning som möjligt på den tid du har kvar.
Inför ett lopp jag sprang i söndags vilade jag en full vecka innan. Det var kanon. Var hur pigg som helst hela loppet igenom.
1970 • Gävle
#9
5 september 2012 kl 09:45
Gilla
Ok! Hur äter du innan ett lopp? som tex nu när halvmaran är så blir det ju att springa på eftermiddagen. Jag springer nästan alltid på morgonen. Jag blir rastlös bara efter 2 dagars vila! Men ska ta ditt råd och vila några fler dagar...
2006 • Alingsås
#10
5 september 2012 kl 09:52
Gilla
Jag brukar äta som vanligt dagen innan. Kanske lite mer kolhydrater.
Dagen för loppet brukar jag äta väldigt lite. Gillar inte att springa på full mage.
I söndags sprang jag en skogsmarathon som började kl 10.15 och då åt jag t.ex. frukost kl 7.30 bestående av en fralla med ost och marmelad, en kopp kaffe och ett glas juice. Sen drack jag långsamt mellan kl 8 och kl 9.30 0,5 l blandsaft med 0,5 dl druvsocker tillsatt.
Därefter förlitar jag mig på sportdrycken i vätskekontrollerna.

Men tidigare i somras sprang jag Salomon trail halvmara i Kristianstad där starten gick vid fyratiden på eftermiddagen har jag för mig. Den dagen glömde jag äta lunch så då åt jag bara en knäckemacka med ägg till frukost och sen samma halvliter saft med druvsocker någon timme innan loppet. Men då var jag lite onödigt hungrig vid start. Rättade dock till sig hyggligt så fort jag började springa men jag hade nog gjort en bättre tid med lite mer energi i kroppen den dagen. Så det var lite klantigt. :-)
Men hellre för lite än för mycket för min del för så länge det finns sportdryck i vätskekontrollerna eller i camelbaken tycker jag att det går bra att tanka energi längs vägen. Hellre det än en full tung mage.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.