1954 • Falun

Säter halvmarathon

Lördag 6 maj 2023 15:59

Löpning - Tävling
VerktygKopiera passetRadera passet
Kopiera extra data
Vill du radera detta träningspass?
Nästan perfekta förhållanden. Sol men bara ca 10 grader och en svag vid till en början. Dock tilltog vinden lite och man kände av lite byig vind efter vändningen. Men på det stora hela nästan perfekt.

En klubbkompis skulle kör detta som ett träningspass och börja 8km som hare åt mig, i 4:45 fart. Sedan skulle han öka farten. Men vi blev en grupp på 5 st, Johan som hare sedan Andreas, jag och Malin från klubben. Dessutom Krister som tidigare varit med i klubben. Vår grupp höll farten riktigt bra och efter den inledande kilometern sprang ingen om oss emedan vi plockade folk mest hela tiden. Km 8 som är 18hm gjorde vi på 4:59, annars runt 4:45. Efter 8km stack haren iväg och vi splittrade upp oss. Blev till slut Andreas, Krister, jag och Malin med kanske typ 50m mellan oss alla.

Jag passerade 10km på ca 48:00 där jag tog första vätskan. Efter vändningen vid ca 12km fick man känna på lite motvind och jag blev lite orolig. Men det rullade på ganska bra ändå och jag höll pulsen kring min tröskelpuls. Tog en del av min medhavda gel vid vätskekontrollen efter 14km, då man passerat en lite seg uppförsmota. Efter 16km började jag längta hem och kände lite muskulär trötthet. Tog sista delen av gelen innan sista backen då det är ca 2km kvar. Lite segt att komma igång igen men det gick till slut. Insåg att jag inte hade krafter att jaga ikapp Andreas och Krister och trodde nog att Malin skulle passera mig. När jag kom in på spurtrakan såg jag målklockan och fick krafter att öka farten för att pressa mig under 1:42. Trodde inte jag klarade det, men det gjorde jag!

Bara 13 min i röd zon, vilket är väldigt lite för att vara mig. Men så var farten perfekt så det är ju så det ska vara. Summa summarum så är jag riktigt nöjd med loppet!
Bild uppladdad av Leif Andersson

Kommentarer

Ingvar Olofsson - 6 maj 2023
Grattis till ett fint genomfört lopp!😀
Och tiden är ju riktigt bra. Du höll ju tempot strålande trots haren lämnade er.
Mats Edelryd - 6 maj 2023
Strålande genomfört och 1,5 minuter snabbare än förra årets lopp!!
Imponerande är bara förnamnet!
Tony Elias - 6 maj 2023
Riktigt bra gjort Leif 👏 Distriktsmästare M65 🥇.
Oldboy - 6 maj 2023
Stort Grattis, Leif! Med den tiden klättrar du upp till tredjeplats i årsbästalistan.
Leif Andersson - 6 maj 2023
Tackar tackar. Nu ska jag återhämta mig till Örbyhus. Sub 1:45 ska jag sikta mot, men inte så hemskt mycket snabbare. Men när går loppet? Om 2 ynka veckor?
Oldboy - 6 maj 2023
Det stämmer. Hoppas jag kan vara med, dock har vi planerat in en vistelse på landet över långhelgen, så det beror på diverse omständigheter.
Mats Edelryd - 7 maj 2023
Yes, Örbyhus går alltid 2 veckor innan Sthlm maraton. Inga problem att återhämta dig tills dess Leif.
Maria Pia Karlsson - 7 maj 2023
Vad roligt! Stort Grattis!🏃🏅