1967 • Torslanda

Helsingborg Marathon - Helsingborg

Löpning - Tävling
Är det för mycket begärt att få 1 mara som inte är tokvarm? 27 grader redan vid start. Många i publiken sa att det var över 30 under loppet. Jag kokade, blev yr, dunder huvudvärk, kramp. Jag hoppade i två dammar för att kyla ner mig och stannade hos alla snälla villaägare som hade trädgårdsslangen ute. Storsvettare som jag är blev detta onödigt tungt. Bra ben efteråt men resten har inte återhämtat sig. 6 maror hittills och ingen sval, livet suger. Det får bli Arktis marathon som nästa lopp. Kul lopp som alltid dock och supertrevlig publik. Maurten sportdryck på alla stationer. Det är nog första gången jag sett det. skyltmannen Raz var där som vanligt. Ger alltid bra med xtra energi men inte ens det räckte i år. Nya tag nu, man kan ju hoppas att vinterns maror blir svalare för detta pallar jag inte. Har fortfarande mardrömmar från Singapore marathon där jag stundtals kröp på alla fyra. Riktigt så illa var det inte här men jag fixar inte ens 30 grader.

Lördag 31 augusti 2019 10:00

42,2   km
Distans
3:50:11
Tid
5:27   min/km
Snitt
159
Snittpuls
171
Maxpuls
162
Stegfrekvens
241   m
Total stigning (map)
209   m
Total stigning (clk)
Stryd Footpod
Total distans: 7162 km
Garmin HRM RUN
Total distans: 3608 km
Nike vaporfly 4% ...
Total distans: 846 km
Garmin 945
Total distans: 5203 km
Träningspass från 

Resultat på sajten

  Namn Tid Snitt
4. Mattias Ekman 3:39:24 5:12 m/km
5. Mathias Johansson 3:50:11 5:27 m/km
6. Magnus Jansen 3:50:55 5:28 m/km

Kommentarer

Patrik Matsson - 31 augusti 2019
När kvicksilvret glider ö 30 med Din Mara/Ultra - frekvens borde ju ngn bli lite jobbig. Vatten även utvärtes är bra; hade jag noterat dammarna hade jag gjort Dig sällskap :-). BRA Jobbat, Mathias!!
Petter Bogren - 31 augusti 2019
Bra jobbat iaf! Tänkte på dig idag när jag pratade med bror min som bor i Hbg och han beklagade sig över värmen...på balkongen!
Jens Sandahl - 31 augusti 2019
Ökenhetta! Ska nog ta med solbrillorna, solstolen och feta glasskontot och hänga med på din maraturné Mathias! Bra krigat!
Magnus Sjöberg - 31 augusti 2019
Låter som en vidrig upplevelse. Millopp med start kl 10 räckte för att få mig snurrig idag, att springa mara måste varit förfärligt. Imorgon börjar hösten, den har sällan varot så efterlä.gtad...
Torbjörn Westman - 31 augusti 2019
Väl kämpat, Mathias! Vädret är inte nådigt mot maraentusiaster. Men till Växjö ska väl tempen ha sjunkit, i alla fall en smula... Ligger Chicago före eller efter?
Dan Welin-HSK - 31 augusti 2019
Bra kämpat, måste ha vart tokvarmt idag, lider med dig, visst är det trevligt med lite värme, men 30 grader få blir det problem.skönt att du kunde ta dig i mål.Förlorde du mycket vätska idag?
Marcus Österberg - HSK - 31 augusti 2019
Vinter kommer så du får flera chanser!
Mathias Johansson - 1 september 2019
Tackar, har lagt denna sommar bakom mig nu och anmält mig till Gbg vinter marathon och Borås 6 timmars i november. Förra året snöade det på maran i Göteborg och jag till och med vann den.:-). Man kan ju hoppas det snöar i år med. Kanske en mara för dig med jens? Annars blir det nu en hel månad utan några långlopp, redan abstinens. Växjö går helgen efter Chicago så hinner precis hem innan vi skall dit. Letar kul lopp i december men annars kanske man skulle börja träna istället, vore änna på tiden. Sandsjöbacka trail börjar ju redan i januari, kanske borde träna lite inför den. Magnus, såg din tid i värmen. galet bra! Jag hade lagt mig ner och gråtit efter 10 minuter. Dan, jag är extremsvettare så ja. Minus 6 kg på vågen hemma och då drack jag konstant under färden hem. Inte undra på att man blir yr i bollen. Peter, den var bra. Ja jag hörde många som klagade på att det var varmt bara att stå som publik. dock inte mat Tina, hon var lika glad som alltid. Skön dam det där. Patrik, Innan vi kom fram till råå så var det två dammar som låg perfekt till. stinkande vatten men det var det minsta av mina problem.
Jens Sandahl - 1 september 2019
Måste nog säga att jag är er motsats. Blir såklart också hämmad av värme rent prestationsmässigt, men har förmågan att njuta av den. Kyla däremot har jag svårt med. Idag ställde jag t.ex. in tänkt löpning för att det var så kallt som 17 grader....
Patrik Matsson - 1 september 2019
Dammdopp redan i Råå, altså :-). Ja, även denna sommars bastumaror går väl till historien..
Löparkalkylatorn >>

Puls